Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft in de thuiswedstrijd tegen 0-1 een toch wat verdrietige 0-1 nederlaag geleden. Zeker in de tweede helft heeft ons elftal keihard gewerkt voor een beter resultaat. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven. Na het laatste fluitsignaal gingen onze spelers knap teleurgesteld en stil richting kleedkamer.

Qua veldspel speelde ons elftal een fatsoenlijke pot voetbal. Maar was de bal eenmaal voorin beland, dan begon het probleem. Waar was de vrije man? Waar was de man om de bal op het doel te  poeieren? Na deze zaterdag staan we qua verdediging op de ranglijst op de vijfde plaats. Maar qua doelpuntenfabricage weten we alleen JSV onder ons.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Corsin Vogtländer, Thom Souhuwat, Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof en Vincent Zuurmond. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Rick Mulder, Finn Spierings, Amine Lakhal, Ibrahim Gumaa en Youri Waroux.

DSC06708.JPGVoorafgaande aan de wedstrijd werd door de teams een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van ons lid Peter van Kuik. De vlaggen hingen halfstok. Daarna klonk het signaal voor de wedstrijd.

In de derde minuut werd een aanval van Vriendenschaar afgebroken, doordat Maurits na een ‘blok’ geblesseerd naar de grond ging en verzorging behoefde. Maurits probeerde het hierna weer, maar ging een paar minuten later uit zichzelf naar de grasmat. Te geblesseerd om verder te spelen. Volgens vader Pim had zich een flink ‘ei’ op de knie ontwikkeld. Rick Mulder kwam Maurits in de zesde minuut vervangen.
In de tiende minuut werd door NiTA een overtreding gemaakte op de naar voren opgerukte Thom. Vrije schop die Abid naast schoot. Na een kwartier spelen was een aanval van NiTA eerst op niks uitgelopen. Maar bij de volgende aanval van NiTA kwam de bal tegen de lat van ons doel. John zat er wellicht nog met zijn hand aan. Hoe dan ook, de bal ketste terug het veld in en werd vervolgens van dichtbij in ons doel geschoten: 0-1.

DSC06719.JPGAanval op het doel van NiTa. Het schot van Abid ketste af op hun doelman.

Drie minuten later een goed schot van Abid op het doel van NiTA, maar de scheidsrechter gaf buitenspel. Een minuut daarna moest  een speler van NiTA na een botsing ook voorgoed  het veld af. Na ruim twintig minuten probeerde Dave het met een ver schot op het NITA-doel. De bal vloog naast.

Hierna volgde een periode waarbij er nogal wat vrije schoppen werden toegekend. Eerst een aantal voor NiTA, daarna voor Vriendenschaar. Halverwege de eerste helft rolde de bal na het nemen van zo’n vrije schop net naast ons doel.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft mocht Abid een vrije schop nemen. Vincent liep door op de bal, botste bij het doel tegen de NiTA-keeper die hierna overdreven omtuimelde en zich omstandig liet behandelen vanwege een blessure.

DSC06728.JPGOnze defensie slaat een aanval van NiTa af. Op de foto v.l.n.r. Kjell, John, Marwan en Mark.

Hierna drong ons elftal aan om de gelijkmaker te forceren. Een goede combinatie tussen Marwan, Abid en Vincent. Maar daarna werd Vincent geblokt. Nadat vervolgens Thom neergelegd was, mocht Abid een vrije schop nemen. De bal ging naast. Bij een volgende aanval kwam een pass van Dave bij Abid terecht, maar de bal ging vervolgens weer net naast.

Rust: 0-1.

Ons elftal was na terugkeer uit de kleedkamer vastbesloten om de 0-1 achterstand weg te werken. Rick ging in de tweede minuut in de aanval, maar meer da een corner kwam er niet uit. Een tweetal minuten later mocht ons elftal drie corners achter elkaar nemen, echter zonder resultaat. Hierna belandde de bal bij een aanval van NiTA in handen van John. Aansluitend een aanval van Vriendenschaar via Vincent, maar die werd onderbroken nadat Souhail werd neergelegd ten koste van een gele kaart. Na ruim tien minuten in de tweede helft mocht NiTA een vrije schop nemen. De ingeschoten bal kon door John uit het doel worden gebokst. Het was een van de weinige gevaarlijke acties van NiTA. Aansluitend een aanval van Vriendenschaar opgezet door Souhail. Maar vervolgens liep Rick zich vast bij de voortzetting van deze actie. Dat gold ook voor enkele hierna volgende aanvallen. Die mislukten door onnauwkeurige passing.

DSC06758.JPG
Druk op het doel van NiTA met deVriendenschaarspelers v.l.n.r. Marwan, Corsin en Mark. Maar wie ziet de bal nog?

Na een kwartier spelen ging Thom van het veld af en kwam Finn erin voor meer aanvalskracht. Hierna weer een aanval van Vriendenschaar, maar Rick werd gestuit ten koste van een vrije schop. Aansluitend mocht ons elftal drie corners nemen in een en dezelfde actie. ‘Drie corners, pinantie’, riepen we vroeger op het schoolplein. Vandaag echter niet. NiTA kon de bal na de laatste corner uiteindelijk wegwerken. Vervolgens een aanval van NiTA dat eindigde in een slap schot dat John gemakkelijk kon pakken. Hierna een kansrijke aanval voor Vriendenschaar. wellicht de beste uit de tweede helft. Maar Marwan schoot de bal op de lat. Het was ook een van de laatste acties van Marwan. Want in de zeventigste minuut werd hij vervangen door Ibrahim Gumaa (diens competitiedebuut in ons eerste elftal). Ook Abid verdween en Amine kwam voor hem in de plaats.

DSC06789.JPGDe keeper van NiTA onderschept een bal van Marwan.

Ons elftal voerde de druk op met diverse aanvallen. In de 75e minuut werd een aanval van Vriendenschaar onderbroken doordat Souhail werd neergelegd. Gele kaart voor NiTA. Twee minuten viel Souhail in zijn ijver een speler van NitA van achteren aan. Ook geel. Hierna enkele corners over en weer. Tien minuten vóór tijd weer drukte voor het doel van NiTA. Opnieuw drie corners voor ons elftal achter elkaar waarbij de bal uiteindelijk door de keeper van NiTa werd weg gebokst.

NiTA kreeg nog een vrije schop te nemen eindigend in een kopbal van dichtbij, die John kon vangen. Daarna volgde een vertwijfelde stormloop van ons elftal op het NiTA-doel voor toch minimaal één punt. Het mocht niet baten. NiTA verliet als gelukkige winnaar het veld. Drie winstpunten in de tas. Ons elftal bleef met lege handen achter.

Tussen ons elftal en NITA zat deze wedstrijd weinig krachtsverschil. In de eerste helft vonden we NITA wat balvaster. In de tweede helft was er een duidelijk overwicht van Vriendenschaar, maar kon dit niet tot uitdrukking worden gebracht in minimaal één doelpunt. En bleek het doelpunt, dat NITA na een kwartier in de eerste helft scoorde, goud waard voor de ploeg uit Nieuwe Ter Aar.

Voor de scheidsrechter was het een lastige wedstrijd. Want er werden toch wel erg veel overtredingen gemaakt en het gepraat was evenmin van de lucht. Volgende week moet ons elftal naar Zwaluwen Utrecht ’11 en dan maar zien of we wat meer geluk aan onze broek hebben hangen.