Sportpark Galecop 1
3438HX
NIEUWEGEIN
tel. 0306032111

Ons eerste elftal heeft erg teleurgesteld door met 4-1 klop te krijgen van het heus niet zo imponerend JSV. Maar JSV verkeert al weken in ‘the winning mood’ en ons elftal helaas niet. Ons elftal had in deze wedstrijd met drie tegenstanders te maken: JSV, het weer en zichzelf.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Lucas Beck, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Ibrahim Gumaa, Amine Lakhal. Wissels waren: Michel Sprong (doel), Maurits Nijenhof, Jesse van Piggelen, Michaël Boutisma, Amer Maletic en Ferris Harte. De wisselveldspelers zouden allemaal in de tweede helft worden ingezet. Vriendenschaar speelde in het  rode uittenue.

Vanwege het te verwachten weer tijdens de wedstrijd hadden we maar een plek opgezocht op de overdekte tribune van JSV. De stormachtige wind die over het veld stond, gierde echter ook onder de overkapping door. En wanneer er een bui losbarstte, kreeg het publiek op de tribune ook zijn deel.

De keiharde wind, soms met windstoten, raasde over het veld van doel tot doel. Hierdoor was het voor de spelers bijzonder moeilijk om de bal te spelen of onder controle te krijgen. Het elftal dat deze wind mee had, was sterk in het voordeel. Ging de bal omhoog dan werd die met de wind meegevoerd. Bij een vrije trap of een doeltrap moest de bal vaak worden stilgelegd.

Ons elftal had in de eerste helft de storm mee en dat bepaalde grotendeels het spelbeeld. In de eerste speelminuten zocht JSV de aanval, zonder dat er echt gevaar dreigde. In de tiende minuut een kans voor Ibrahim die de bal in vrijstaande positie ontving en vervolgens op het JSV-doel kon afstevenen. De wind speelde parten en het schot van Ibrahim kon nog tot corner worden verwerkt.

DSC07850.JPG
Corner bij het JSVdoel. Ibrahim ziet de bal echter over zijn hoofd naast  vliegen. Mark en Amine wachten tevergeefs.

Drie minuten later van enige afstand een schotpoging van Thom, waarbij de bal, gedragen door de wind, over het JSV-doel waaide. Na een kwartier mocht Ibrahim een corner nemen, maar daar kwam verder niks uit voort. Amine schoot een keer over het JSV-doel. Een vrije schop genomen door Abid ging net over het doel van JSV heen.

Na een half uur spelen de openingstreffer voor Vriendenschaar. Amine op links zag Ibrahim op rechts vrij staan. Ibrahim bracht de bal onder controle en schoot vervolgens raak: 0-1. Een speler van JSV smakte tegen de paal in een ultieme poging de bal nog uit het doel te werken. Na blessurebehandeling kon hij weer verder.

DSC07857.JPG
Duel om de bal met Vincent. Op de achtergrond Abid.

De voorsprong voor ons elftal was op dat moment verdiend. Maar lang kon er niet van worden genoten. Want in de 37e minuut zetten JSV een aanval tegen de wind in op. Dit leidde tot de 1-1 gelijkmaker. De aanvaller van JSV werd bij zijn opmars naar ons doel niet resoluut tegengehouden, waardoor hij vrij gemakkelijk John kon passeren: 1-1. Eigenlijk al een cruciaal doelpunt voor de ploeg die moest opboksen tegen de storm.
In de veertigste minuut kreeg Vriendenschaar nog een kans uit een vrije schop. Abid nam deze en schoot de bal over het JSV-doel. De rust kwam met 1-1.

DSC07899.JPG
Abid probeert de bal te bemachtigen. Met nummer 10 Vincent en achter hoopt Ibrahim op de bal.

De vraag was wat ons elftal in de tweede helft zou kunnen presteren met de wind tegen. Dezelfde vraag voor JSV met de harde wind mee. Het antwoord kwam, van JSV, in de 51e minuut. Een aanvaller van JSV kon de met de wind meegesleurde bal nog net bij de achterlijn van Vriendenschaar achterhalen. Vervolgens kon hij zich van een van onze verdedigers ontdoen, waarna een lage voorzet volgde.  Van vrij dichtbij een schot op ons doel, dat John in eerste instantie kon pareren. Maar uit de hierna volgende rebound ging de bal toch in ons doel: 2-1 voor JSV.
In de daarop volgende minuut een tegenaanval met een doelpoging van Ibrahim. Via de uitlopende keeper van JSV kwam de bal bij Vincent, maar die schoot over.

DSC07953.JPG
Ibrahim probeert de uitgelopen JSV-keeper te omspelen. Hierna volgt een scrimmage voor het JSV-doel.

In de zestigste minuut stuitte de bal bij een aanval van JSV hoog op in ons doelgebied. John wist geen goed raad met de dwarrelende bal en zag de bal tot zijn opluchting over het doel gaan. Twee minuten later ontstond een scrimmage voor het JSV-doel waarbij veel spelers bij ons elftal waren betrokken. De bal werd daarbij tegen de paal van het JSV-doel gekopt en vervolgens door JSV weggewerkt.
In dezelfde minuut het fatale moment. John trapte de bal in een volstrekt ongevaarlijke situatie in de richting van onze aanval. Maar hij raakte de bal  verkeerd (door de wind beïnvloed??), waarna die terecht kwam bij een JSV-speler. Die schoot de bal meteen op het verlaten Vriendenschaardoel. Tevens meegenomen door de wind ging de bal ongehinderd ons doel in: 3-1. Een mokerslag, want hoe zou Vriendenschaar hiervan terug moeten komen gezien de omstandigheden.

DSC07959.JPG
Duel om de bal  in de tweede helft met in het midden Abid. Op de grond Marwan (nr.8) en Souhail (nr.14). Op de achtergrond Vincent en Dave.

In de zeventigste minuut werden aan Vriendenschaarzijde drie wissels tegelijk ingezet. Met welk doel eigenlijk? Een ultieme poging om de wedstrijd toch nog in handen te krijgen of omdat het geloof in een goede afloop al was opgegeven? In ieder geval kwam Maurits in het veld voor Amine die al een tijdje geblesseerd rondliep. Jesse kwam Marwan vervangen en Michaël loste Lucas af.

Nadat John een schuiver van JSV had verwerkt, kwam in de 75e minuut de definitieve genadeklap. Uit een aanval over rechts maakte JSV de 4-1.

Met nog tien minuten te spelen mocht Amer het veld in ter vervanging van Abid en maakt Vincent plaats voor Ferris. Maar de wedstrijd was allang gespeeld. Ons elftal was in de tweede helft, zoals al bij de inleiding gezegd, niet opgewassen tegen JSV, de weersomstandigheden en tegen zichzelf.

JSV liep door de overwinning verder weg uit de gevarenzone. Ons elftal zakte daarentegen af naar de tiende plek. Nog kan ons elftal met zeven wedstrijden te gaan zich in veiligheid stellen, maar dan moet het geloof in eigen kunnen wel snel terugkeren…