Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Ons eerste elftal heeft in Vianen met 2-2 gelijk gespeeld tegen Brederodes. Waar Brederodes voor ons eerste elftal altijd een lastig te bestrijden tegenstander is, zou je met het gelijkspel uit tevreden kunnen zijn. Maar ons elftal verzuimde echter, vooral door eigen toedoen, een driepunter te scoren.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Marwam Salama, Vincent Zuurmond, Rick Mulder, Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof. Wissels waren Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Michaël Boutisma, Amine Lakhall, Souhail Maatougui, Finn Spierings, Ronan Hendriksen.

Er scheen een laag staande, scherp schijnende novemberzon bij een aangename temperatuur. Het zou ook de warmste twaalfde november zijn ooit in De Bilt gemeten. Kortom prima voetbalweer op het natuurgras van de thuisclub.

DSC05736.JPG
De bal is nog net te zien. Vincent Zuurmond scoort de 0-1 na twee minuten.

Ons elftal begon overdonderend. Want na twee minuten spelen opende Vincent Zuurmond de score na een splijtende assist van Rick. De achterhoede van Brederodes was nog niet wakker, waardoor Vincent gemakkelijk door de verdedigingslinie heen kon gaan en de 0-1 kon laten aantekenen. Een geweldig begin. Het had nog mooier kunnen zijn als twee minuten later in een soortgelijke situatie opnieuw gescoord had kunnen worden. Vriendenschaar had het initiatief genomen en Brederodes had even niks in te brengen. In de achtste minuut een nieuwe kans voor ons elftal. Abid had een vrije schop genomen die naar een corner leidde. Uit de door Abid genomen corner kopte Maurits over.

DSC05744.JPG
Kopbal van Maurits die op de kruising lijkt te belanden. Een moment later gaat de bal over het doel.

In de twaalfde minuut een voorzet van Rick op Maurits, maar die stond net buitenspel. Thom Souhuwat sprintte met de bal langs de zijlijn. Maar zijn schot ging vervolgens naast en over het Brederodesdoel. Een goed begin al met al voor ons elftal.
Toch gaf ons elftal langzamerhand het initiatief enigszins uit handen. Hierdoor kreeg Brederodes wat meer vat op de wedstrijd. In de achttiende minuut een vrije schop voor Brederoes. Die werd vóór onze doelmond weggekopt. Hierna schoot Brederodes vanuit vrije positie de bal over ons doel.
In de twintigste minuut lag het spel even stil nadat Abid na een duel geblesseerd was geraakt en behandeld moest worden. Abid probeerde het nog eventjes, maar verliet vervolgens toch het veld. Ronan Hendriksen kwam hem vervangen en dat zou geen verzwakking blijken te zijn. Ronan bleek tijdens de wedstrijd sterk aan de bal, was fysiek en snel. Het was niet aan het invalmoment te wijten, maar in de 24e minuut kwam Brederodes op gelijke hoogte. Op links mocht Brederodes een vrije schop nemen. Die werd hard en laag op ons doel geschoten. Iedereen keek naar de bal, maar dat was ook alles. En hij vloog zomaar ons doel binnen: 1-1. Een tegenvaller.

Ons elftal herpakte zich en geleidelijk werd het initiatief weer van Brederodes overgenomen. Ronan zette kort na de gelijkmaker een aanval op en passte op Rick, maar die miste de bal. Brederodes kreeg vervolgens uit één actie drie corners te nemen, maar de bal kon tenslotte door onze defensie worden weggewerkt. Daarna was het de beurt aan ons elftal bij een aantal acties. Die gingen echter over en naast.

DSC05753.JPGKans voor Maurits. De bal zal over keeper heen gaan en dan naast. Links Vincent.

Het laatste en teven doeltreffende antwoord op slag van rust was echter voor Vriendenschaar. Thom zette, opgerukt, de bal vanaf de zijlijn voor. Er volgde een tackle tussen een speler van Brederodes en van Vriendenschaar(Vincent of Maurits). Brederodes protesteerde voor een vrije schop, maar de scheidsrechter liet doorspelen omdat hij vond dat de bal was gespeeld. Die kwam in het bezit van Rick. En hoewel de keeper van Brederodes hem nog van de bal wilde afhalen, scoorde Rick. Het was 1-2 geworden. De scheidsrechter floot direct af voor het rustsignaal. De man/vrouw van het scorebord had er mogelijk de pest over in, want het duurde wel heel erg lang voordat tijdens de rust de 1-2 ook zichtbaar werd.

DSC05774.JPG
Een aanval van Brederodes in de tweede helft. Met nr. 7 is Maurits, Rechts van hem Marwan en uiterst rechts zien we Thom.

Na de rust begon Brederodes tot twee keer toe de bal net naast ons doel te schieten. Maar daarna hadden we de indruk dat ons elftal de wedstrijd onder controle had. Er waren hierna aanvallen van Vriendenschaar via Rick (verspeelde de bal), Maurits (bal stuitte over het doel), Rick (vrije schop over het doel), nog eens Rick (bal onderschept) en Maurits (na een voorzet van Ronan). Er was voor Vriendenschaar verder niet zoveel aan de hand tot in de tiende minuut. Vanaf de linkerflank en vlak bij de achterlijn ging een aanvaller van Brederodes er met de bal en met hoge snelheid aan de haal. Onze verdedigers slaagden er niet in om de Brederodesaanvaller te achterhalen, die daarna de kans kreeg om de bal in ons doel te schuiven: 2-2.
Ons elftal probeerde na deze gelijkmaker de wedstrijd weer naar zijn hand te zetten. Maar de vele aanvallen die werden opgezet waren niet zo effectief. De bal werd vaak veel te hard op elkaar ingespeeld. Daardoor was die niet gemakkelijk onder controle te brengen en gingen kansen verloren. En als er dan een schot gelost werd (Ronan een paar keer keer, Vincent, Marwan), ging de bal over of naast het Brederodesdoel.

DSC05796.JPG
Ronan vecht een duel uit.

Met nog een kwartier te spelen werd Maurits gewisseld voor Souhail. Diens felle speelwijze leverde hem snel daarna een gele kaart op. Met nog zo’n vijf officiële minuten op de klok kwam Finn voor Rick in het veld. Hij stond nauwelijks in het veld of er ontstond op de helft van Vriendenschaar bij een aanval van Brederodes rumoer. We zagen twee spelers van Vriendenschaar ‘de lucht’ invliegen en vervolgens een Brederodesspeler naar de grond gaan. Ineens was er sprake van een opstootje. De scheids keek het aan en toen het te lang leek te duren, blies hij de wedstrijd af voor het einde. De indruk van schrijver dezes was dat er nog enkele minuten doorgespeeld had moeten worden, maar daar kwam het niet meer van. Het scorebord stond op 86 minuten. Maar desgevraagd kwam de bewering dat het scorebord voor de tweede helft te laat in werking zou zijn gezet en dat de negentig minuten toch echt wel vol gespeeld waren.

DSC05808.JPGNa dit rumoerige moment vond de scheidsrechter het welletjes.

Een 2-2 gelijkspel dus. Niet verloren, maar toch twee punten kwijt. Het gelijke spel en de resultaten van de andere wedstrijden betekende wel dat ons elftal de laatste plaats kon overdoen aan Woerden. Wel met de aantekening dat ons elftal een wedstrijd meer heeft gespeeld. Hopelijk kan ons elftal komende zaterdag een stap verder in de goede richting maken in de thuiswedstrijd tegen DVSU.