Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Ons eerste elftal heeft een 4-2 nederlaag geleden bij DVSU. Daarmee werd het definitief uitgeschakeld in de wedloop naar de titel van de derde periode. Al had ons elftal bij een overwinning de kans daartoe niet in eigen hand gehad. DVSU hield door de overwinning wél zicht op het plaatsvervangend periodekampioen. Maar heeft dit, met nog één competitieronde voor de boeg, evenmin in eigen hand.

Ons elftal was voor deze wedstrijd als volgt opgesteld: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Servanio Martina, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Rick Mulder, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof. Wissels waren John Verweij (doel), Finn Spierings, Corsin Vogtlander, Youri Waroux en Amine Lakhal.

Dave van Dalum was niet beschikbaar en daarom opereerde Servanio achterin. Zinho Neves was geblesseerd.

DSC08465.JPG
Duel van Abid en zijn tegenstander.

Door het doelpuntenverloop liep ons elftal steeds achter de feiten aan. Maar van opgeven was geen sprake. Lang geloofde ons elftal erin om nog naast DVSU te komen, maar slaagde daar tenslotte niet in.  Als we het aantal aanvallen van Vriendenschaar en DVSU zouden hebben geturfd, zou Vriendenschaar als winnaar uit de strijd zijn gekomen. Aan strijdlust ontbrak het ons elftal bepaald niet, maar wel aan accuratesse. Er werd hier en daar gezegd dat we de scheidsrechter in deze wedstrijd niet mee hadden. Andere scheidsrechters zouden wellicht eerder voor een overtreding of zelfs een strafschop hebben gefloten. Maar dat gebeurde niet en het is maar de vraag of de scheidsrechter ongelijk had. Hij liet in diverse gevallen gewoon doorspelen. De beide elftallen speelden voor wat ze waard waren en DVSU was doeltreffender.

DSC08479.JPGOmringd door tegenstanders is Marwan neergelegd.

Vanaf de aftrap zette DVSU meteen druk. Het duurde ruim vijf minuten voordat ook ons elftal aan aanvallen toe kwam. Een paar aanvallen werden ingeleid door Thom die aan de linkervleugel oprukte en dan voorzette. De bal kwam de eerste keer in het bezit van Maurits, maar hij schoot naast. Bij een tweede, soortgelijke aanval werd Maurits in het strafschop gebied neergelegd, maar de scheidsrechter gebaarde dat er niks aan de hand was.
Een minuut later stond ons elftal op een 1-0 achterstand. Bij een aanval pikte een DVSU-speler de bal aan de rechtervleugel op. Hij werd niet erg op de huid gezeten waardoor hij kon aanleggen voor een schot. De bal verdween voorlangs Michel met een fraaie knal in de linker bovenhoek van ons doel: 1-0.

Zowel Vriendenschaar als DVSU kreeg enkele corners te nemen. Servanio kopte over het DVSU doel. In de twintigste minuut stopte de keeper van DVSU een inzet van Maurits. Twee minuten later stond het 2-0 voor DVSU. Bij de Utrechts aanval werd onze verdediging uit elkaar gespeeld en vervolgens leidde dat tot de tweede treffer van DVSU.
Ons elftal voelde zich bepaald niet verslagen en probeerde via een inhaalrace de achterstand te verkleinen. Op zich was er nog tijd zat. Een aanvallende actie van Abid werd onschadelijk gemaakt. Een schuiver vanRick werd door de DVSU-keeper gestopt. DVSU deed wat terug, maar Michel Sprong maakte een schot van DVSU onschadelijk. Daarna weer een actie van Rick en een stop van de Utrechtse keeper.

DSC08512.JPGVincent Zuurmond in duel met zijn tegenstander.

Halverwege de eerste helft raakte een speler van DVSU geblesseerd en dat leidde tot een informele drinkpauze. Daarna een schot van DVSU waarbij de bal naast ging. Bij de volgende aanval van Vriendenschaar schoot Maurits naast. In de 35e minuut ging Thom er met de bal vandoor, maar zijn voorzet mislukte daarna. In de veertigste minuut appelleerde Maurits voor een strafschop toen hij in het strafschopgebied weer werd neergelegd. Maar de scheidsrechter wuifde het protest weg. Marwan werd gevloerd en Maurits daarna ook. Geen vrije schoppen. Abid protesteerde bij de scheidsrechter en ontving geel. Nog enkele aanvallen van Vriendenschaar. Op slag van rust ging de bal net langs de rechterdoelpaal van DVSU na een schot van Abid.

De scheidsrechter floot voor rust en met 2-0 gingen de spelers naar de kleedkamer. Onze indruk: veel inzet en een grote aanvalslust bij ons elftal, maar aan de nauwkeurigheid om de defensie van DVSU uit elkaar te spelen ontbrak wel wat.

Ons elftal voelde zich bepaald niet verslagen en kwam strijdlustig uit de kleedkamer. Corsin Vogtländer had de plaats van Souhail ingenomen. En zie, ons elftal werd  na rust beloond. Marwan nam na ongeveer vijf minuten in de tweede helft op links een corner. De bal kwam in het strafschopgebied bij Rick Mulder terecht. In een melee van spelers scoorde hij de 2-1.

DSC08552.JPG
Rick Mulder scoort de 2-1.

Vriendenschaar leek helemaal terug in de wedstrijd. Vijf minuten later had DVSU de marge echter weer naar twee teruggebracht. Bij een vrije schop op rechts bokste Michel de bal uit zijn doel. Die kwam vervolgens op links bij een vrijstaande DVSU-speler terecht en die joeg de bal vervolgens in ons doel: 3-1.

Ons elftal probeerde ondanks deze tegenvaller de draad toch weer op te pakken. We zagen onder meer een schot van Abid nadat hij de bal van de opgerukte Kjell had ontvangen. De keeper stopte de bal. Een schot van Rick ging over het DVSU-doel. Dat was ook het geval bij een tegenaanval van DVSU.

Na een kwartier ging Maurits van het veld en kwam Amine hem vervangen. Er kwamen enkele aanvallen waarbij Amine was betrokken. In de twintigste minuut werd een schot van hem geblokkeerd. Vijf minuten later mocht Vriendenschaar een corner nemen en werd de bal vervolgens door Amine rakelings over het DVSU-doel geschoten. DVSU liet zich evenmin onbetuigd, maar ons elftal had de overhand, op jacht alsnog naar in ieder geval de gelijkmaker.

DSC08530.JPGMichel Sprong bokst de bal weg en voorkomt een mogelijk doelpunt.

Met nog een kwartier te spelen werd Finn Spierings ingezet en maakte Rick plaats. Youri Waroux kwam Kjell vervangen. Vijf minuten voor tijd leidde een schot van Finn tot een corner. Abid nam deze. In een wirwar van spelers wist Mark Verrips van dichtbij te scoren: 3-2.

Ons elftal zette alles op alles om toch op z’n minst een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar enkele minuten vóór tijd maakte DVSU een omstreden doelpunt. Er zou gescoord zijn in buitenspelpositie. Onze grensrechter Teus Zuurmond vlagde ervoor, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Abid wond zich hierbij dermate op dat hij met een tweede gele kaart, dus rood, van het veld moest.

Er gebeurde hierna geen opmerkelijke dingen meer. De scheidsrechter floot af. De spelers van Vriendenschaar feliciteerden DVSU met de overwinning en gingen daarna wél teleurgesteld naar de kleedkamer.

Voor nog enkele foto's, klik hier.

Bijna alle beslissingen zijn nu gevallen. EDO kampioen en gepromoveerd, maar niet ongeslagen. Lopik gaf een mogelijk ongeinspireerd EDO een flinke tik. Onderaan gaan Focus '07 en Voorwaarts de nacompetitie in om mogelijk degradatie nog te ontlopen. HSSC '61 stelde zichzelf in veiligheid door van OSM '75 te winnen. Doordat ons elftal verloor van DVSU, maar Brederodes dat ook deed tegen Desto, werd Hercules kampioen van de derde periode. Dus gaat Hercules de nacompetitie in voor een plaats in de tweede klasse. Alleen de strijd om het plaatsvervangend periodekampioenschap ligt nog open. Desto heeft met twee punten voorsprong op DVSU de beste papieren, maar DVSU kan nog voorbij Desto in de laatste competitieronde. Wint DVSU van Hercules en speelt Desto gelijk tegen Focus dan gaat DVSU op basis van een beter doelsaldo de nacompetitie in.