Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Ons eerste elftal is gestruikeld over HSCC '61 en heeft in Hei- en Boeicop een 3-1 nederlaag geleden. Deze stand was al bij rust bereikt. Was de nederlaag verdiend of onnodig?? Wie de meeste doelpunten maakt , is de winnaar en toch en toch….

De wedstrijd werd onder zeer slechte weersomstandigheden gespeeld. Het was een kille, regenachtige bedoening. De gevoelstemperatuur lag vermoedelijk tegen het vriespunt. De wedstrijd werd op goed bespeelbare tweede veld met kunstgras gespeeld. Het hoofdveld met natuurgras was kennelijk afgekeurd. Rond het tweede veld was nauwelijks beschutting. De paar mensen die er van HSSC ’61 en Vriendenschaar uit hoofde van hun functie aanwezig mochten zijn, konden nergens schuilen tegen regen en wind. Een paar mensen stonden onder een lekkend dak van een tuinhuisje. Ook op uw verslaggever hadden de weergoden vrij spel. Het kan zijn dat degenen die in beweging waren, de spelers en de scheidsrechter, minder last van  de weersomstandigheden hadden. Het kan zijn - weer wat anders - dat de spelers niet zoveel last hadden van de scheidsrechter. Want diens rode shirt en zwarte broek staken eigenlijk veel te weinig af bij het tenue van HSSC ’61. Genoeg verder over de omstandigheden.

DSC05965.JPGScheidsrechter had wel een ander shirt mogen aantrekken.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel) en verder Kjell Kemseke, Mark Verrips, Mitchel van Dalen, Tibor Veldhuizen, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Anass Jijih en Servanio Martina.  Wissels waren Souhail Maatougui, Maydjenco Pelamonia, Finn Spierings en Amine Lakhal.

De eerste helft was het eerste half uur het domein van Vriendenschaar. Vooral over rechts stichtte Vriendenschaar met de opkomende Kjell en met Servanio voor veel gevaar. HSSC kon vaak niet anders dan corners weggeven die door Tibor Veldhuizen werden genomen.

In de twaalfde minuut werd Anass keihard tegen de grond geschoffeld. En als de scheidsrechter een rode kaart had getrokken, had de tegenstander van Anass niks te mopperen gehad.

DSC05962.JPG
Anass Jijih werd hardhandig gevloerd.

Anass kon wel verder. In de vijftiende minuut schoot dezelfde Anass de bal over het doel van HSSC. Een minuut later was het echter raak. Opnieuw een corner. De bal werd door Tibor hoog voor het doel gebracht. En het was Marwan Salama die tussen een mêlee van spelers de bal inkopte. Heel verdiend stond Vriendenschaar op 0-1.

Ook hierna was Vriendenschaar de ploeg met de beste kansen al verscheen HSSC ook wel eens –niet al te gevaarlijk – voor het doel van John. Na een half uur spelen kreeg Anass nog een goede kans op de 2-0. En in de 32e minuut gleed een verdediger bij de achterlijn van HSSC uit, maar kon de daardoor geboden kans door ons elftal niet worden verzilverd. De bal ging over het doel van HSSC.

DSC05982.JPGKjell rukte in de eerste helft veelvuldig op naar voren.

Nog een minuut later kantelde de wedstrijd onverwacht. HSSC mocht in de 33e minuut een corner nemen. De voorzet werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar vervolgens ging de bal toch in het Vriendenschaardoel: 1-1. Weer twee minuten later stond ons elftal tegen een achterstand aan te kijken. Weer uit een corner werd de bal opnieuw in ons doel geschoten: 2-1.  Vlak voor rust, 43e minuut, een vrije schop voor HSSC. En de bal, die niet geheel onhoudbaar leek, vloog opnieuw in ons doel: 3-1.

DSC05990.JPGDe verdediging van HSCC had in de eerste helft veel moeite met Servanio.

Met een goed eerste helft in de benen en toch een 3-1achterstand ging ons elftal rusten. Bij de hervatting voor de tweede helft was Tibor vervangen door Souhail Maatougui. Er ontwikkelde zich een spel waarbij Vriendenschaar eigenlijk de betere ploeg was. Maar verder dan een aantal corners kwam ons elftal niet. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd getracht HSSC verder onder druk te zetten. Servanio ging het veld af voor Amine Lakhal. De wissel had niet het gewenste effect.
Het spel verplaatste zich voortdurend van het ene naar het andere doel zonder echte doelrijpe kansen voor de ploegen. In de 75e minuut probeerde ons elftal meer aanvalskracht in te brengen en maakte Mark Verrips plaats voor Finn Spierings. Ook dat mocht niet baten. Vriendenschaar schoot nog wel een paar keer naast, maar de stand veranderde niet. Mitchel van Dalen en Anass Jijih liepen nog wel tegen een gele kaart op. En terwijl de wedstrijd eigenlijk gedaan was mocht Amine met een rode kaart vertrekken. De scheidsrechter had anders kunnen beslissen.

DSC06014.JPGMarwan Salama, hier in actie in de eerste helft, maakte het enige Vriendenschaardoelpunt.

Per saldo een 3-1 verlies. HSSC maakte met drie doelpunten duidelijk dat ze momenteel topscorer zijn in de competitie. Zo te zien heeft ons eigen elftal wat meer moeite om kansen om te zetten in treffers. Ons elftal staat momenteel op de twaalfde plaats. Daar wil je niet staan. Maar omhoog kijkend staan we ook slechts twee wedstrijd punten achter op Lopik, op plaats 7.