Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

In een matige partij voetbal heeft ons eerste elftal een vervelende 1-3 nederlaag tegen Brederodes uit Vianen geleden. Vervelend omdat ons elftal in dit stadium van de competitie de punten erg goed kan gebruiken. Nu is de degradatie/nacompetitiezone, gezien ook de andere uitslagen, weer erg dichtbij gekomen.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Zinho Neves, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Amine Lakhal, Maurits Nijenhof. Wissels waren Servanio Martina, Finn Spierings, Daan Hurks, Ronan Hendriksen en Max van Alphen.

In de eerste helft zorgden beide ploegen voor een maar matige partij voetbal met een zo op het oog wat scherper en meer aanvallender Vriendenschaar. De aanvallen over en weer verzandden echter meestal door verkeerde passing, door buitenspel of door een voet van de tegenstander. Beide keepers kregen eigenlijk niets te doen.  Nauwelijks een schot op doel. De beste kans was er in de achtste minuut voor Brederodes toen een van de aanvallers vrij voor het doel van John opdook, maar de bal naast schoot.
Het leek erop dat de eerste helft doelpuntloos zou eindigen, want na verloop van tijd leek al min of meer voorspelbaar dat elke aanval in niks zou eindigen. En dan was er toch dat ene moment van de kant van Brederodes bij een uitval in de 37e minuut. Wel een gesmeerde actie over links. Onze verdediging greep niet sterk in en de bal werd vervolgens achter John in het Vriendenschaardoel gedeponeerd: 0-1.  Tot aan de rust zag ons elftal geen kans om iets terug te doen. Vlak voor rust ging Maurits neer na een overtreding van Brederodes. Gele kaart voor Vianen Maar de aan Vriendenschaar toegekende vrije schop leverde hierna geen gevaarlijk moment voor het Brederodesdoel op. Ruststand derhalve 0-1.

In de tweede helft kwam hetzelfde elftal van Vriendenschaar terug in het veld, met één wijziging. Servanio Marina had de plaats ingenomen van Amine Lakhal. De aanval van Vriendenschaar zag er hierdoor wat dreigender uit. Na twee minuten in de tweede helft kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. De keeper van Brederodes plukte de bal. Drie minuten later dook Maurits op voor het Brederodesdoel, maar de aanval eindigde in een struikelpartij van Maurits. Weer een minuut later opnieuw een gevaarlijk moment voor het Brederodesdoel, maar de inzet werd door de keeper van Brederodes gestopt. Drie minuten later een corner voor Vriendenschaar, waarbij de bal van de doellijn werd gehaald. Een minuut later speelde Zinho zich vrij, maar het schot dat volgde was te zacht. Nadat een volgende aanval van Vriendenschaar op niets was uitgelopen, kreeg Brederodes twee vrije schoppen te nemen. De op het Vriendenschaardoel afgevuurde bal ging hoog over.
In de twintigste minuut mocht Vriendenschaar een corner nemen na een aanval. Vincent Zuurmond nam de corner en Servanio kon de bal prima inkoppen 1-1. Op dat moment een verdiende gelijkmaker.

Lang heeft ons elftal hiervan niet mogen genieten. Nadat bij een aanval van Vriendenschaar de bal was naast gegaan, nam Brederodes de aanval over. Een snelle tegenstoot, drie minuten na de gelijkmaker, die eindigde in een naar onze mening voor Vriendenschaar ongelukkige boogbal, die over John zomaar in het Vriendenschaardoel verdween: 1-2. Er knakte naar ons gevoel iets bij Vriendenschaar.

Vincent Zuurmond liet zich vervangen door Finn Spierings. Zinho Neves ging het veld uit voor Ronan Hendriksen. Even later ging Dave van Dalum ook van het veld nadat hij zichzelf had geblesseerd bij een aanval van Brederodes. De vrije schop van Brederodes leverde niks op; Dave werd vervangen door Max van Alphen.

Vriendenschaar deed hierna diverse pogingen voor de gelijkmaker, maar de overtuiging en het overleg ontbraken. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd was er een uitval van Brederodes. De aanval van de ploeg uit Vianen had de linker- of rechterkant van ons doel voor het uitzoeken. Het werd probleemloos , maar ook geflatteerd 1-3.

De scheidsrechter, die geen moeilijke dag had, liet nog zo’n vijf minuten doorspelen, maar voor Vriendenschaar waren er geen reële  kansen meer. Het bleef bij een teleurstellende 1-3 nederlaag.

Noot: door een ongelukkige geval van de trap thuis, was uw verslaggever zodanig zwaar geblesseerd dat hij niet naar het veld kon afreizen. Het verslag is dit keer gebaseerd op de thuis bekeken wedstrijdbeelden van de live-tv van Vriendenschaar. De sfeer van het veld ontbrak. Door de omstandigheden werden ook geen wedstrijdfoto's gemaakt.