Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

Ons eerste elftal heeft in Vleuten een 4-2 nederlaag geleden tegen de ploeg van Desto. Bij rust was het 3-1 voor de thuisploeg. Lang heeft ons elftal in de tweede helft gestreden voor de gelijkmaker. De 3-3 kwam er niet, wel in de slotminuut de 4-2. Maar dat was voor de statistiek.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling:  John Verweij (doel), Kjell Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Zinho Neves, Vincent Zuurmond, Amine Lakhal, Maurits Nijenhof. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Finn Spierings, Servanio Martina, Tibor Veldhuizen en Marwan Salama. Abid el Idrissi was geschorst.

De wedstrijd werd, niet geheel begrijpelijk, gespeeld op een kunstgras bijveld in plaats van op het hoofdveld dat uit natuurgras bestaat. Een voordeeltje voor Vriendenschaar dat gewend is op kunstgras te spelen? Het was verder een kille dag door de lage temperatuur, de stevige wind en het wegblijven van de zon. Waarschijnlijk hebben de toeschouwers er meer last van gehad dan de spelers, want die konden zich nog warm rennen.

Het spel lag al snel stil vanwege een vroege blessurebehandeling van een Destospeler. Het spel ging daarna over en weer, waarbij Maurits in de zesde minuut een corner afdwong. De defensie van Desto kon de bal voor het doel wegwerken. Een minuut later mocht ook Desto een corner nemen. De bal werd door onze verdediging weggewerkt, maar kwam rond het strafschopgebied voor de voeten van een Destospeler. Diens droge knal, waarbij de bal ook nog omhoog stuitte, was teveel van het goede. De bal verdween in het Vriendenschaardoel.
Een vroege voorsprong voor Desto: 1-0.

DSC07672.JPG
Desto zet een aanval op met v.l.n.r. Souhail, Zinho en Corsin.

Ons elftal moest even van de schrik bekomen, maar kon na een kwartier spelen op gelijke hoogte komen na een doorbraak van Amine: 1-1. Twee minuten later een poging van Vriendenschaar om op voorsprong te komen. Maar het schot van Souhail werd door de Desto-keeper gestopt. Een aanval van Desto werd hierna besloten met een schot hoog over. Vervolgens mocht Desto drie corners achter elkaar nemen. Onze defensie kwam echter niet in de problemen. Een actie van Maurits, na te zijn aangespeeld door Corsin, leverde niks op. Daarna een schot op doel van Vriendenschaar, maar John stopte de bal goed door op tijd naar de grond te gaan.

In de 35e minuut raakte Vincent zwaar beschadigd aan de enkel bij een duel. Na behandeling door onze verzorger kon Vincent verder, naar later bleek voor even.
Desto kreeg bij een volgende aanval een vrije schop op rechts te nemen op de rand van het strafschopgebied. De voorgezette bal werd van dichtbij door Desto ingekopt. We hadden de indruk dat onze verdediging attenter had kunnen ingrijpen. In ieder geval stond het 2-1.
Vincent bleek zodanig zwaar geblesseerd dat hij het veld af moest. Marwan Salama kwam hem vervangen. Aansluitend kreeg Desto een corner te nemen. De voor het doel gebrachte bal werd opnieuw van dichtbij door Desto ingekopt: 3-1. En opnieuw hadden we de indruk dat onze defensie steviger had moeten ingrijpen.
Vlak voor de rust dan nog een offensief van Vriendenschaar over diverse schijven. Aan het eindstation Maurits, die er echter niet in slaagde om met een schot dichterbij Desto te komen. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

DSC07697.JPGMaurits wringt zich langs zijn tegenstander

Bij de hervatting van de wedstrijd was Servanio de vervanger van Amine. Desto was in de eerste helft,de betere ploeg geweest, al kwam het iets te gemakkelijk aan de doelpunten twee en drie. In de tweede helft werd Desto toch vaak teruggedrongen door een hard werkend Vriendenschaar.
Dave van Dalum had enkele schoten in huis waarbij de bal echter over ging. Zinho Neves liep bij een verdedigende actie tegen een gele kaart op. In de zestigste minuut werd hij vervangen door Finn Spierings. Van de kant van Vriendenschaar waren er vervolgens enkele aanvallende acties te zien. Servanio schoot de bal bij een aanval van dichtbij over de lat van het Desto-doel. Dave van Dalum mocht een vrije schop nemen aan de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd echter met een fraaie safe door de keeper over de lat getild. Kennelijk was er door de Desto-verdediging onvoldoende afstand gehouden, want de vrije schop moest worden overgenomen. Nu schoot Dave de bal over het doel van Desto.

DSC07749.JPG
Aanvallende actie van Servanio, met op de achtergrond Souhail, Corsin en Zinho.

Met nog zo’n kwartier te spelen werd Tibor  ingezet voor Thom.
Vriendenschaar zette nog eens aan. Kort nadat Tibor in het veld was gekomen kwam Servanio in het bezit van de bal. Van dichtbij schoot hij de bal in langs de uit zijn doel gekomen keeper: 3-2.
Vriendenschaar deed er nu van alles aan om de gelijkmaker te forceren. Het ontbrak echter te veel aan overleg. De wedstrijd werd hierna in de slotminuut definitief beslist toen een Desto-aanvaller volkomen vrij staand de bal in ontvangst kon nemen en de hoek van het Vriendenschaardoel voor het uitkiezen had: 4-2. De scheidsrechter floot meteen voor het einde van de wedstrijd.

De overwinning kwam wel bij de ploeg die er het meeste recht op had. De ploeg uit Vleuten zat wat evenwichtiger in elkaar en beschikte over een aantal technisch vaardige, snelle spelers.