Vriendenschaar C1 stelt winst in slotfase veilig + 2 foto's

Vriendenschaar JO15-1

2 - 0

RKDVC C1

Competitie

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

Datum

2 april 2016 12:00

Scheidsrechter

Jong, H.D. de

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Vriendenschaar C1 – RKDVC  C1  2-0

Vrsch C1 speelde vandaag een cruciale wedstrijd tegen het onderaan staande RKDVC uit Drunen. Eerder werd in de uitwedstrijd een nipt 1-1 gelijkspel behaald. Nu moest het elftal laten zien dat er wel degelijk verschil zit in de laatste plaats en derde van onderen. En dat lieten de spelers zien. Er werd van meet af aan scherp gespeeld. En het was zaak om zo snel mogelijk te scoren om de tegenstander elke illusie te ontnemen dat hier wat te halen viel.Zeker in de eerste helft een constante druk op de goal van RKDVC

Eigenlijk had Gill al na vier minuten dit moeten doen. Hij werd recht voor het doel in de dekking aangespeeld. Met een subtiele beweging speelde hij de bal vrij, kon daardoor de hoek uitzoeken en vrij binnen schieten maar was vergeten zijn schoenen te ‘krijten’. De bal ketste van zijn schoen. Weg kans. Weg bal ergens over de achterlijn. Jammer. Direct daarna werd een aanval van de Drunenaren onderbroken door Dave. Die stoomde over de linkerflank op naar voren, passeerde en passant nog een tegenstander, speelt de bal vrij, haalt uit en ziet zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. De keeper stond er bij en keek er naar.

Maar na goed een kwartier spelen dan toch de verdiende voorsprong. Weer vond balverovering op het middenveld plaats door Viktor. Zijn pass op Gill was van uitzonderlijke klasse. Gill tikte daarna de bal subtiel door op de mee opgekomen Mark die de keeper daarna geen schijn van kans gaf,1-0. Een waanzinnige goal zoals eigenlijk alleen op trainingen gemaakt worden. Een schot van Gill even later uit een hoekschop werd goed gestopt door de keeper. Op slag van rust bijna de 2-0 maar in een wirwar van spelers werd de bal alsnog van de doellijn weg gewerkt.
Rusten dus met een 1-0 voorsprong.

Direct na de hervatting door de uitmuntend fluitende scheidsrechter H.D. de Jong werd het 2-0, tenminste er werd gescoord. De door Vrsch kort genomen hoekschop werd ingebracht, doorgeplaatst op Cornee die van dichtbij zijn eerste doelpunt scoorde. Buitenspel constateerde de scheidsrechter ofschoon lijn grensrechter niet vlagde. Weg 2-0 voorsprong. Weg dat heerlijke gevoel bij Cornee wanneer die vanavond naar bed gaat. Gewoon nog even verder met die magere 1-0 voorsprong.

Het leek wel of de schwung van de eerste helft weg was. Het liep niet echt meer. Er werd meer dan gebruikelijk balverlies geleden. Het werd soms postbode-voetbal. De bal brengen in plaats van een goede pass. RKDVC ging er weer in geloven en keek af en toe eens naar boven voor wat extra steun. Je bent tenslotte niet voor niets RK DVC. Maar helaas voor de spelers uit Drunen. Het werd rommelig voetbal ook door de wissels door beide teams. Het initiatief werd uit handen gegeven maar gelukkig profiteerde RKDVC niet van een tweetal uitstekende scoringsmogelijkheden.De bevrijdende 2-0 is zojuist gescoord door Gill die daarbij wat hulp kreeg van de keeper.

Vlak voor het einde dan toch nog een doelpunt. Een dieptepass op Gill was de aanleiding. Bal aannemen, draaien, schieten en . . . . tegen de paal maar via de rug van de keeper caramboleerde de bal alsnog in de goal, 2-0 en de wedstrijd was gedaan. Een verdiende overwinning waardoor Vrsch zelfs een plaatsje stijgt op de ranglijst en met 20 punten uit 18 wedstrijden samen met DHC op een 8e plaats staat.


 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!