1e elftal 1994 periodekampioen (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

1e elftal 1994 periodekampioen (Foto van de week)

29 september 2023 15:30

HJ

Op 15 mei 1994 werd ons eerste elftal plaatsvervangend periodekampioen door met 0-0 gelijk te spelen tegen Rood Wit A uit Amsterdam. Door dit gelijke spel eindigde ons eerste elftal op de tweede plaats in de competitie. Daardoor was het gerechtigd, om in plaats van kampioen Elinkwijk, aan de nacompetitie deel te nemen, met kans op promotie naar de eerste klasse.

De wedstrijd tegen Rood-Wit A werd een van de minste wedstrijden uit de competitie. Ondanks een schrale 0-0 kon ons elftal in de bloemen worden gezet.

Vriendenschaar_-_Rood_Wit_A_1994_15-5_7.JPG
René Verweij slalomt door de verdediging van Rood-Wit A.

In de nacompetitie zou ons elftal thuis op 21 mei 1994 met 1-2 van Nijenrodes verliezen. Ons elftal was zwaar gehavend door schorsingen van Roger Waroux, Dennis Beyaard en Reza Uitman.

Vriendenschaar_-_Nijenrodes_1994_23-5_3.JPG
Tegen Nijenrodes werd ons eerste elftal aangemoedigd door een dweilorkest. Het mocht echter niet baten.

Twee dagen later had ons elftal in Amsterdam nog een kleine kans om de nacompetiie te winnen. Maar dan moest er met minsten twee doelpunten verschil van Animo worden gewonnen. Het werd na een stevig duel echter 0-0.

Nijenrodes werd uiteindelijk winnaar van de nacompetitie, maar om te promoveren moest Nijenrodes nog een beslissingswedstrijd tegen Zeeburgia spelen. Nijenrodes verloor en zou het volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse tegen Vriendenschaar aantreden,
De wedstrijd van Animo tegen Vriendenschaar was de laatste officiele wedstrijd van deze Amsterdamse ploeg. Want door fusie met OVVO zou het in het volgend seizoen onder de naam Xanthos verder gaan.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!