Dames 1 seizoen 1982/83 (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Dames 1 seizoen 1982/83 (Foto van de week)

17 augustus 2023 11:00

HJ

Het damesvoetbalelftal van Vriendenschaar had een glanzend seizoen 1981/82 achter de rug. Het ene na het andere kampioenschap werd in de wacht gesleept. Het eindigde met deelname van het elftal aan de landskampioenschappen in Drachten. Na drie gelijke spelen en twee nederlagen kwam hier de zegetocht van ons elftal tot stilstand.

Na het wel zeer succesvolle seizoen 1981/82 was het de vraag hoe het nieuwe seizoen 1982/83 zou verlopen. Trainer was opnieuw Dingo Timisela en Marian van Dalum - Verschoof was weer elftalleider.

Het was al enigszins te verwachten dat Dames 1 na de voorgaande succesvolle jaren een stapje terug zou doen.In de hoofdklasse zondag werd Vreeswijk kampioen en werd Bunnik ’73 tweede. Ons elftal eindigde op de derde plaats. Twee keer werd er gelijk gespeeld tegen de uiteindelijke kampioen Vreeswijk. Van Bunnik ’73 werd twee keer verloren. En door  nederlagen tegen ’t Goy  en Zwaluwen Vooruit konden onze dames een kampioenschap bij lange na niet claimen.

Ook in het bekertoernooi gingen onze dames onderuit tegen Bunnik ’73. Dat gebeurde na verlenging en door het missen van strafschoppen.
Wel succesvol was Dames 1 bij het eigen Meubelstadtoernooi.  In de finale wonnen onze dames na het beter nemen van strafschoppen van Eendracht uit Arnhem, de winnaar van het voorgaande toernooi.

 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!