Zevende elftal seizoen 1987/88 (Foto van de week) (update) - C.V.V. Vriendenschaar

Zevende elftal seizoen 1987/88 (Foto van de week) (update)

29 juni 2023 10:45

HJ

In het seizoen 1987/88 bracht Vriendenschaar zeven elftallen voor de competitie op de been. Het zevende elftal was dus het laagst ingedeelde team. Het kwam uit in de reserve vierde klasse van de KNVB Afdeling Utrecht.

De competitie-indeling van ons zevende elftal was, in volgorde van de eindstand, als volgt (tussen haakjes het behaalde aantal wedstrijdpunten):
Rivierwijkers 5 (37), Hercules 7 (30), Velox 7 (27), Vreeswijk 8 (27), Sportclub Domstad 7 (24), Utrecht7 (23), PVCV 7 (23), Vriendenschaar 7 (22), Kampong 7 (17), Saestum 7 (13), KDS 7 (9) en KDS 8 (8). Een winstpartij leverde destijds twee punten op.

Ons zevende elftal speelde 21 wedstrijden en schoot  41 keer raak. Wel incasseerde het elftal 37 tegentreffers. Een hoogtepunt was het 1-1 gelijkspel, na de winterstop, tegen koploper en latere kampioen Rivierwijkers 5.

Aart Pothuizen en Chiel  Stap speelden niet alleen in het zevende elftal, maar waren ook de elftalleiders.  Soms was voor een thuiswedstrijd geen scheidsrechter beschikbaar. Dan moest een van de spelers de wedstrijd leiden. Theo Copper en Hans Vermeulen kweten zich dan van die taak. 

De namen van de spelers staan bij de foto, op eentje na. We hebben de voornaam of bijnaam, een zekere ‘Moos’, maar niet de achternaam. Het zevende elftal deed geregeld verslag van de wedstrijden in ons toenmalige clubblad ‘Blauw Zwart’.  Maar daarin gebruikte de verslaggever uitsluitend de voornamen van de spelers.  Deze Moos, van Marokkaanse afkomst, kwam herhaaldelijk voor in de verslagen, maar nergens was een aanknopingspunt met de achternaam.

Eric Frowijn reageerde in die zin dat hij meende dat Moos een broer was van Ahmed Youri die toentertijd bij Culemborg '67 voetbalde. Als dat zo is, zou Moos ook de achternaam 'Youri' moeten dragen. Martin Pieterse bevestigde hierna dat het Moos Jouri zou moetern zijn. Daar houden we het dan maar op. Iedereen bedankt!

 

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!