Twee shirtsponsors voor het 1e elftal in 1987 (update) - C.V.V. Vriendenschaar

Twee shirtsponsors voor het 1e elftal in 1987 (update)

17 juni 2023 19:15


Ons eerste elftal begon aan het seizoen 1987/88 als derdeklasser onder leiding van trainer Frits van de Berk. Onder diens leiding was het eerste elftal in 1986 van de vierde naar de derde klasse gepromoveerd. Nog vóór de competitie 1987/88 begon, waren er twee shirtsponsors voor het elftal gevonden: Richlin Snackbar en Klevas Sport. Het verhaal hierna is wat aangepast vanwege een paar reacties.

Het was wel een luxe. Er dienden afspraken met beide sponsoren te worden gemaakt. Die kwamen er snel uit. Richlin Bar werd gerund door de Amsterdammers Dick en Fred Perrier die een aantal jaren geleden in Culemborg waren neergestreken. Geen verkeerde voetballers ook. Dick speelde een paar seizoenen nog in ons eerste elftal. En in 1987 speelde juist jongere broer Fred in het eerste elftal. Afgesproken werd dat de spelers van het eerste elftal het shirt met de opdruk Richlin Bar tijdens de thuiswedstrijden zouden dragen.
De andere sponsor was Aart Jägers die een sportzaak dreef onder de naam Klevas Sport. Ook hij had al diverse malen elftallen gesponsord met voetbalattributen. Nu zouden shirts met de opdruk Klevas worden gedragen bij de uitwedstrijden.

Eerste_elftal_1987_aug_2.JPG
Eerste elftal hier op de foto met shirts van Klevas en sporttassen van Richlin Snackbar.
V.l.n.r. Ronald van Overbeek, Huub van Oorschot die bloemen geeft aan Fred Perrier (hier in de gedaante van sponsor). Tussen hen in zien we gedeeltelijk zichtbaar Lucien van Dijk en Ton Copper. Verder v.l.n.r.  Guus Kompier, Koos Veldhoven, Dick Perrier (sponsor), René Smit, Aart Jägers (sponsor) en Gerrit Verkerk (voorzitter).Links bij de broek van Dick Perrier ontwaren we nog Marco van Overbeek en rechts van diens broek Jan Krabbers.

De nieuwe shirts werden voorafgaande aan de competitie aan het eerste elftal uitgereikt. Dat gebeurde voor de aanvang van de oefenwedstrijd tegen LVV uit Laren.

Wat het eerste elftal zou gaan presteren in het nieuwe seizoen 1987/88 was op dat moment nog onzeker. Wel waren Guus Kompier en Lucien van Dijk, na een paar seizoenen verblijf in de jeugd van FC Utrecht, bij Vriendenschaar teruggekeerd. Het elftal zou een fantastisch seizoen doormaken en dat bekronen met een kampioenschap en de rechtstreekse promotie naar de tweede klasse van de KNVB!

Martijn Perrier reageerde op de vraag wie het jongetje zittend geheel rechts was. Hij zelf, zoon van Dick, was dat jongetje. Ook Marco van Overbeek wist dat het Martijn was. Links en rechts van de broek van Dick Perrier herkende Frans Waroux nog een tweetal spelers. Dank voor de reacties.


Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!