SV Werth was in 1991 onze gast (2e update)

19 mei 2022 10:00

HJ

Op 15 juni 1991 organiseerde Vriendenschaar een veteranentoernooi. Aan dit toernooi nam ook het Duitse SV Werth deel. Na dit toernooi speelden het derde elftal van Vriendenschaar en het eerste van SV Werth nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar.

Werth is een plaats in de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen en is vlakbij Doetinchem gelegen. Werth is gelegen aan de rivier de Issel, die na binnenkomst in Nederland Oude IJssel heet.

Een bus met spelers en supporters uit Werth arriveerde tijdig in Culemborg. Helaas namen de Duitsers slecht weer met zich mee, want het regende die dag ‘pijpenstelen’ zoals dat heet. Gelukkig was er ’s avonds een barbecue en een sfeervolle feestavond in ons clubhuis. Het veteranenteam van Werth eindigde op het veteranentoernooi op de derde plaats.

Zoals gezegd was er na afloop een wedstrijd tussen ons derde elftal en het eerste elftal van Werth. Het jonge elftal van Werth verraste aanvankelijk ons derde elftal. Na tien minuten keek ons derde elftal al tegen een 0-2 achterstand aan. Voor de rust werd het nog 1-2 door een doelpunt van Cor Copper, nadat Alex Loppies de bal had veroverd.
Na de rust scoorde Ton Sleeuwenhoek de 2-2 gelijkmaker en Cor Copper zorgde voor een 3-2 voorsprong voor Vriendenschaar. Vlak voor tijd kwam Werth toch nog op 3-3. Het was een leuke en sportieve wedstrijd aan het einde van het voetbalseizoen.

De foto toont de spelers van Vriendenschaar en Werth voorafgaande aan de wedstrijd. De scheidsrechter wilde nog even droog blijven en had een paraplu opgestoken. De spelers van Vriendenschaar staan op de foto met een donker (=blauw) shirt met witte kraag. De speler van Vriendenschaar gehurkt uiterst links konden we zelf niet herkennen omdat hij maar voor een deel op de foto staat. Hans Marée deelde echter mee dat deze speler Piet van Rijswijk is. Alle spelersnamen staan onderop de foto.

Martin van Lunteren meldde dat de speler die tussen Alex Loppies en Cor Copper staat Klaas van der Veld heet en afkomstig was uit Beusichem. Hij was toen nog een jonge keeper, 19 jaar oud. Hij had in zijn jeugd bij BZS op doel gestaan. Los van deze mededeling, waarvoor dank, weten we niet waarom deze Klaas op de foto staat. Volgens ons heeft hij niet bij Vriendenschaar gespeeld. Hij staat ook niet bij de ledenmutaties die toentertijd in het clubblad werden opgenomen...

Tussen Alex Loppies en Cor Copper staat nog een speler. Is die ook van Vriendenschaar of van Werth? Wie het weet kan dit mailen naar [email protected].