Achtste elftal seizoen 1993/94 (update)

7 september 2021 11:00

HJ

In het seizoen 1993/94 bracht Vriendenschaar acht seniorenelftallen voor de competitie op de been. Deze foto betreft het achtste elftal van de vereniging.

Het achtste elftal kwam uit in de reserve vierde klasse Q van de KNVB Afdeling Utrecht.
Tegenstanders van het achtste elftal waren Elinkwijk 10, Hercules 13, Houten 10, Kampong 8, De Meern 7, MSV ’19 9, PVCV 8, Saestum 7, Vreeswijk 8, VVIJ 13, Zeist 5 en Zwaluwen Vooruit 12.

Het achtste elftal bracht in het clubblad geregeld verslag uit van de voetbaldaden op het veld. In het jaarverslag van de vereniging over het seizoen 1993/94 valt te lezen dat het achtste elftal onder leiding van Nico Kilian met deze fraaie cijfers kampioen werden:

26 wedstrijden gespeeld, 24 gewonnen, 2 verloren, 48 punten en doelsaldo 112-37.
(Een overwinning telde toen nog voor twee wedstrijdpunten).

Het achtste elftal zou hierdoor promoveren naar de reserve derde klasse van de Afdeling Utrecht. Maar ook het vierde, zesde en zevende elftal werden in het seizoen 1993/94 kampioen.

‘Op basis van dit resultaat zal er volgend seizoen geen enkel Vriendenschaarelftal meer in de laagste klasse van het amateurvoetbal behoeven uit te komen’, stelde het clubblad tevreden vast.

De namen van de spelers staan onder de foto. Inmiddels hebben we van Jan Willem Prijn, Jack Cornelissen, Rogier van der Vaart en Maroc van Overbeek reacties gekregen over de ontbrekende naam van een speler. Dat moet Günther Hermann zijn. Zijn naam is nu bij het onderschrift van de foto geplaatst. Dank voor alle reacties!

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!