Derde elftal 1964 (foto van de week)

20 juli 2021 10:00

HJ

Dit derde elftal kwam in het seizoen 1963/64 uit in de reserve vierde klasse van de KNVB.
De foto is gemaakt na afloop van de laatste competitiewedstrijd, waarin het derde elftal moest proberen zich te handhaven in deze reserve vierde klasse KNVB. Dat lukte.

Tegenstanders van het derde elftal in deze competitie waren DOS 4, DWSV 2, Elinkwijk 4,  Fortitudo 2, HMS 3, Holland 2, Nijenrodes 2,  Saestum 2, Ultrajectum 2, UVV 3 en Zeist 2.

De vereniging had hoge verwachtingen van het derde elftal, maar na vier wedstrijden met één overwinning, uit 3-4 tegen DOS 4, was de teleurstelling al groot.
'De manier waarop van Nijenrodes 2 en HMS 3 verloren werd, liet wel zien dat er met dit elftal iets aan de hand is. Op papier is het een sterk elftal, dat mogelijk zelfs wel een rol zou kunnen spelen in de strijd om de bovenste plaats. In het veld echter, wordt er zo futloos en zonder overtuiging gespeeld, dat men zich afvraagt hoe zij dit kunnen. Kom op jongens, laat nu eens zien dat jullie niet in de onderste maar in de bovenste regionen vertoeven, waar jullie toch beslist thuis horen', aldus ons clubblad Blauw Zwart van oktober 1963. 

Maar een maand later waren er acht wedstrijden gespeeld en teerde ons derde elftal nog steeds op één overwinning. Met twee punten uit acht gespeelde wedstrijden stond het derde elftal onderaan.
Drie wedstrijden later, de winterstop ging in, had ons derde slechts één punt erbij geklust door een gelijkspel.

Direct na de winterstop kon het derde elftal de laatste plaats overdoen aan Fortitudo 2 door een 2-4 overwinning op Saestum 2 en een 3-3 gelijkspel tegen HMS3. Er volgden een 1-1gelijkspel tegen Fortitudo 2 en een 6-3 overwinning op DWSV 2. Maar door een 1-0 nederlaag tegen Holland 2 en de resultaten van de andere tegenstanders belandde het derde elftal toch weer op een gedeeltelijk laatste plaats met Saestum 2. 

Maar in de slotfase van de competitie herstelde het derde elftal zich. Eerst werd met 1-0 gewonnen van koploper DOS 4. Er volgde een gelijkspel tegen UVV 3 , een wedstrijd die gezien de kansen van Jan Reijngoud kreeg,gewonnen had moeten worden. Daarna werd met 0-2 gewonnen van het op de derde plaats staande Nijenrodes 2. Ko van de Weerd werd gecomplimenteerd vanwege zijn goede en gedurfde keepen in de wedstrijd tegen Nijenrodes.. Enige malen dook hij  op de schoenen van de tegenstander om zo een aanval onschadelijk te maken.

Het kwam uiteindelijk neer op de allerlaatste wedstrijd van de competitie en nog wel  uit tegen Zeist 2 dat op de tweede plaats stond en nog kampioenskansen had. De uitslag van de op 7 mei 1964 gespeelde wedstrijd hebben we niet weten te achterhalen, maar door van Zeist te winnen, redde het derde elftal het vege lijf. Het bleef gehandhaafd in de KNVB. De foto van het derde elftal is op deze zevende mei genomen.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!