Eerste elftal aan vooravond seizoen 1978/79 Foto vd week - C.V.V. Vriendenschaar

Eerste elftal aan vooravond seizoen 1978/79 Foto vd week

25 februari 2020 8:00

HJ

Voorafgaande aan de competitie 1978/79 speelde het eerste elftal een hele reeks oefenwedstrijden. Deze foto is gemaakt voorafgaande aan de oefenwedstrijd tegen Leerdam Sport op 20 augustus 1978.

Het eerst elftal was in de jaren zeventig van de vorige eeuw door een diep dal gegaan en gedegradeerd naar de onderafdeling KNVB Afdeling Utrecht. Hoewel zo'n laag niveau qua indeling niert meer bestaat, vonden we ons elftal terug in de eerste klasse van de Afdeling Utrecht, zeg maar de zesde klasse. En dankzij een gewonnen protest werd degradatie naar de tweede klasse Afdeling Utrecht voorkomen, zeg maar naar de zevende klasse.

De weg omhoog was echter weer ingeslagen onder leiding van de ambitieuze trainer Jan de Bouter. Onder zijn leiding promoveerde ons eerst elftal in 1978 naar de hoofdklasse van de Afdeling Utrecht, Het doel was om zo snel mogelijk verder omhoog te klauteren.

Jan de Bouter legde voorafgaande aan de competitie er direct de zweep over. Zo werden in het weekeinde van 19 en 20 augustus 1978 twee oefenwedstrijden binnen 24 uur afgewerkt. En dat gebeurde onder zeer warme weersomstandigheden: rond de 27 graden in de zon. Op zaterdag 19 augustus speelde ons eerste elftal tegen DOSC uit Den Dolder, toentertijd spelend in de derde klasse zaterdag. Een veelbelovende start van het seizoen, want ons eerste elftal won met 3-1. 
De dag erop oefende ons eerste elftal tegen derdeklasser zondag Leerdam Sport. Heel lang stond het 1-1. Tegen alle verhoudingen in, ons elftal was veel sterker, scoorde Leerdam Sport een 'mazzel'-doelpunt drie minuten voor tijd: 1-2.

Situatie in het doelgebied van Vriendenschaar. Keeper Bertus Vrind is op zoek naar de bal.  Links van hem Dick van Overbeek, rechts van hem Gijs van Dalum. Wat verder naar rechts, na een speler van Leerdam Sport, Ab de Boer. Geheel rechts op de foto Melchior Akihary.

Ab de Boer geheel links en Melchior Akihary midden attaqueren een speler van Leerdam Sport.

In de competitie die op 3 september 1978 van start ging, speelde ons elftal te wisselvallig om in aanmerking te komen voor twee promotieplekken naar de vierde klasse KNVB. Kampong en De Vesting gingen daarmee aan de haal. Ons elftal eindigde op de derde plaats, overigens maar twee punten achterstand op de promoverende elftallen. Een seizoen later zou ons elftal alsnog promoveren.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!