Eerste elftal september 1987 (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Eerste elftal september 1987 (Foto van de week)

24 oktober 2017 8:00

HJ

Deze foto van de week toont het eerste elftal bij de aanvang van de competitie, september 1987.
Op dat moment wist het elftal nog niet dat het seizoen 1987/88 glorieus zou eindigen.

Ons elftal begon de competitie in Amersfoort met een gelijkspel tegen APWC (1-1) en met winst op UVV (2-1) thuis. 

UVV bleek in de loop van het seizoen de belangrijkste concurrent van ons eerste elftal. De ploegen deden weining voor elkaar onder. Vlak voor de winterstop spelen Vriendenschaar en UVV in Utrecht 2-2 gelijk.  Er is ook nog een derby tegen Fortitudo. Thuis wordt het 1-1 en uit wint ons elftal met 0-1.


Eerste elftal op 2 april 1988 in de uitwedstrijd tegen Fortitudo.
Staande v.l.n.r. Jan Krabbers, Ton Copper, Huub van Oorschot, Jeroen Kraay, René Romijn, Nico van Mourik, Cor Copper, Rinus Krabbers (grensrechter), Frits van de Berk (trainer) en Jaap de Roos (verzorger).Zittend v.l.n.r. Han van Lint (leider), Fred Perrier, Guus Kompier, Ronald van Overbeek, Marco van Overbeek, Lucien van Dijk, Bert Bleyenberg en René Smit.

Vooral na de winterstop sprokkelen de concurrenten de punten bijelkaar. Veel gelijke spelen en wat nederlagen. Het eind van het liedje is dat op de allerlaatste competitiedag Vriendenschaar en UVV gelijk staan, allebei 28 punten uit 21 duels. Een winstpartij leverde toen nog twee wedstrijdpunten op.

Vriendenschaar staat op 28 punten na 10 gewonnen duels en 8 gelijke spelen; UVV heeft er ook 28 na 11 gewonnen duels en 6 gelijke spelen.

In de laatste wedstrijd moet Vriendenschaar thuis tegen het al gedegradeerde Maarssen spelen en UVV treedt aan tegen middenmoter SO Soest. Vriendenschaar heeft het uiterst moeilijk tegen Maarssen. Dank zij uitstekend keeperswerk van een jeugdige Maarssenkeeper staat het bij rust 0-0.


Het is nog steeds 0-0 bij Vriendenschaar - Marssen. Guus Kompier (nr.9) ziet dat ook deze aanval van Vriendenschaar op niets uitloopt. Voorzitter Gerrit Verkerk(jasje met stropdas) heeft zich bij de doelpaal van Maarsen opgesteld om de bal als het ware in het Maarssendoel te kijken.

Bij de rust leidt UVV met 1-0 tegen SO Soest. UVV is dan virtueel kampioen.

In de tweede helft capituleert Maarssen na een benutte strafschop van Ronald van Overbeek en een doelpunt van Jan Krabbers in de slotfase. Als de wedstrijd van Vriendenschaar is afgelopen, is het even nagelbijten, want de wedstrijd UVV - SO Soest is nog niet afgelopen. En dan komt er even later een verlossend telefoontje uit Utrecht: UVV heeft met 2-2 gelijk gespeeld. Vriendenschaar is kampioen met promotie naar de tweede klasse als mooi cadeau.


Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!