Pupillen F4 1990 (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Pupillen F4 1990 (Foto van de week)

7 februari 2017 8:00

HJ

Op 3 februari 1990 ging een nieuw pupillenteam, de F4, in de competitie van start. Het pupillenteam stond onder leiding van Marian van Dalum-Verschoof (links op de foto) en Wilma Copper-Sanderse (rechts op de foto).

Marian en Wilma maakten jarenlang deel uit van het succesvolle damesteam van Vriendenschaar uit eerdere jaren. Beiden maakten in de jaren zeventig/tachtig deel uit van het vertegenwoordigende elftal van de KNVB afdeling Utrecht. En in 1982 had Wilma nog meegedaan in het elftal dat streed om het kampioenschap van Nederland. De F4 had dus een paar leidsters dat voetbal in de genen had. Dat beide dames nu samen leidster van de F4 waren, was niet zo vreemd. Want het zoontje van Wilma en dochter van Marian zaten allebei in deze F4.
De pupillen F4 werden in de wintertijd in de zaal getraind door oud-eerste-elftalspeler René Romijn.

Op 3 februari ging de F4 op de kiek voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Hercules F3. Dat was voor de beginnende F4 een te zware opgave. Er werd een 0-4 nederlaag gelden.
Gelukkig ging het in de volgende wedstrijd al beter. Er werd 1-1 gespeeld tegen RUC F3. Het eerste Vriendenschaardoelpunt uit het bestaan werd gevierd alsof de Europacup was gewonnen, aldus het clubblad uit die tijd.
Door afgelastingen lag het voetbal een paar weken stil. Maar op 10 maart 1990 kon er weer gevoetbald worden. De F4 maakte zijn tweede competitiedoelpunt en vierde feest toen scheidsrechter Anja van Overbeek het doelpunt had goedgekeurd. Dat tegenstander VVIJ F5 veertien doelpunten scoorde in deze wedstrijd, deed geen afbreuk aan de feestvreugde.
In de volgende wedstrijd op 17 maart vijzelde de F4 de totale productie op naar vijf doelpunten. Er gingen er thuis tegen Houten F8 drie doelpunten in. Houten scoorde echter ook drie keer.
Een week later speelde de F4 weer tegen RUC F3 en nu steeg onze F4 boven zichzelf uit. Er werd met maar liefst 7-2 gewonnen.
Op 31 maart zag de F4 weer de andere kant van de medaille. Nu werd er met 5-1 uit verloren van De Meern F3. De plaatselijke derby tegen Fortitudo F2 op Sprokkelenburg ging op 7 april met 2-0 verloren. Op 21 april leed de F4 in Utrecht een zware 8-1 nederlaag tegen Hercules F3. Gelukkig was er toch weer gescoord. En op de laatste competitiedag van het seizoen op 28 april 1990 ging de F5 in IJsselstein met 5-1 kopje onder tegen VVIJ F5. Het doelpunt van de F4 werd weer met luid gejuich bejubeld. De vijf doelpunten van VVIJ werden op de koop toe genomen.

Het was dus even wennen voor de F4. Maar in de eindstand van de competitie hield de F4 toch nog Houten F8 en RUC F3 onder zich.

Intussen had de F4 meegedaan aan de voorrondes om de penaltybokaal. Marcel Haman, Sander Verbeek en Sander van Wijngaarden plaatsten zich voor de finale.  Helaas behoorden ze bij de finale niet tot de prijswinnaars.

Al met al had de F4 veel geleerd. Twee spelertjes, Sander Verbeek en Tim Copper zouden jaren later zelfs doordringen tot het eerste elftal!    

De namen van de spelertjes in het elftal van 3 februari 1990 zijn bekend. Eén spelersnaam is voorzien van een vraagteken. Als iemand zeker weet of dit Stefan van Ruiten is of iemand anders, kan hij of zij dit mailen naar hans.jobse@wxs,nl.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!