Dames 1 seizoen 1980/81 (foto van de week)

17 mei 2016 10:45

Dit damesteam werd op de foto gezet op 6 mei 1981 in Toen nog Jutphaas (Nieuwegein) op het oude complex van JSV. Dames 1 van Vriendenschaar zou voor de zevende! achtereenvolgende keer afdelingskampioen worden.

Onze dames hadden meer moeite met de zenuwen dan met de tegenstander. Want JSV kon aanvallend geen vuist maken. Voor de rust scoorde Erna van Doesburg de 0-1. Na de rust maakte Marian Verschoof aan alle onzekerheid een einde door de 0-2 te scoren.

Rietje van de Berg probeert wat mer een achterwaartse kopbal.

Er reisde altijd een vaste schare supporters met de Vriendenschaardames mee, onder andere onderstaande vier bejaarde heren. Zij waren dol op de speelsters en bij verschillende gelegenheden sponsorden ze het damesteam met wedstrijdballen of een gift.

Zittend v.l.n.r. Ome Job van Wakeren, ome Rinus Lamboo, de heer Schmitt. Staande achter de bank de heer ??