Gerrie Muhren speelde in 1989 mee bij Vriendenschaar - C.V.V. Vriendenschaar

Gerrie Muhren speelde in 1989 mee bij Vriendenschaar

15 december 2015 11:45


Op 18 april 1989 speelde ons eerste elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Groesbeekse De Treffers, toentertijd uitkomend in de hoofdklasse van het amateurvoetbal, de hoogste amateurklasse in die jaren. De Treffers was zelfs landskampioen bij de amateurs in 1987.

Nu zullen we het niet hebben hoeveel 'amateur' op hoofdklasseniveau aanwezig was. Feit is dat veel oud profvoetballers hun nadagen op hoofdklasseniveau sleten voor een heel aardige vergoeding. Zo ook oud-international Jan Peters die bij NEC en AZ had gespeeld en ook was uitgekomen bij enkele Italiaanse clubs. Nadat hij zijn profcarrière had afgesloten bij NEC, verhuisde Jan naar De Treffers uit Groesbeek.

De wedstrijd Vriendenschaar - De Treffers vond plaats ter ondersteuning van de Stichting Vrijstad ten behoeve van de gehandicaptensport. De recette van de wedstrijd, 770 gulden,, ging naar de Stichting Vrijstad. Dank zij enige sponsoring kwam de afdracht aan de Stichting Vrijstad boven de duizend gulden uit. Diverse Culemborgser winkeliers hadden voorts prijzen beschikbaar gesteld voor een verloting.

Het eerste elftal van Vriendenschaar  kende een gastspeler in de persoon van oud-international Gerrie Muhren. Die was zijn profcarrière ooit begonnen bij Volendam. Via Ajax en enkele Spaanse clubs was hij teruggekomen bij Volendam. Ten tijde van de wedstrijd Vriendenschaar - De Treffers was hij niet meer als speler in het betaalde voetbal actief. Hij schopte nog tegen een bal bij de amateurs van het Noordhollandse VZV en bovendien was hij in die tijd assistent-trainer bij zijn Volendam. Gerrie is in 2013 overleden.

Gerrie Muhren speelde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen De Treffers één helft mee. In de tweede helft kwam Huub van Oorschot zijn plaats in het elftal van Vriendenschaar innemen. Hij was het ook die het doelpunt van Vriendenschaar voor zijn rekening nam, nadat een van de paal teruggesprongen bal voor zijn voeten kwam. Het schot tegen de paal was overigens van Henry van Kraanen. De Treffers had eerder een 0-2 voorsprong genomen en dank zij het tegendoelpunt van Huub eindigde de wedstrijd in 1-2.

Vriendenschaar speelde niet geheel in zijn sterkste opstelling. Ten tijde van deze wedstrijd vertoefde Ronald van Overbeek in Engeland, Lucien van Dijk in Duitsland, terwijl René Brouwer een proefwedstrijd moest spelen tegen Wageningen, dat toen nog in de eerste divisie van het betaalde voetbal uitkwam. Wie er wel meededen is te zien onder de foto.
Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!