Eerste elftal seizoen 1958/59 (Foto van de week) - C.V.V. Vriendenschaar

Eerste elftal seizoen 1958/59 (Foto van de week)

30 juli 2013 20:30


In 1958 bestond onze vereniging op de kop af vijftig jaar. Het had niet veel gescheeld of aan het einde van het seizoen was ons eerste elftal naar de derde klasse afgezakt. Gelukkig kon het zich vlak voor de jubileumviering in veiligheid stellen.
Op de foto zien we het eerste elftal uit het daarop volgende seizoen 1958/59 dat uitkwam in district West II (sinds 1951), met ploegen uit onder meer Den Haag, Rotterdam, Leiden, Wassenaar en Leerdam.

Cees Dresselhuys, net een jaar voorzitter van onze vereniging, blikt in ons toenmalige clubblad vooruit op het nieuwe seizoen en heeft als droom dat Vriendenschaar eersteklasser wordt (er was nog geen betaald voetbal). De werkelijkheid is anders.  Zonder in werkelijk degradatiegevaar te komen, eindigt ons elftal op de zesde plaats van onderen.

De training in dat jaar wordt verzorgd door oud-eerste elftal spelers Jan Bronk en Jo van Zomeren. Maar de opkomst van de spelers tijdens de trainingen is erg matig. Vandaar de roep om weer een beroepsoefenmeester aan te stellen. En ons lid Teunis Verweij vindt dat ook de techniektraining aangepakt moet worden.

Hoe dan ook, ook aan het einde van het seizoen 1958/1959 verblijft ons elftal nog steeds in de tweede klasse. Een positie die sinds 1935 onafgebroken wordt  ingenomen.

Bron: HJ
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!