1988 Eerste elftal kampioen (foto van de week)

13 december 2012 11:15

In 1988 werd ons eerste elftal kampioen van de derde klasse en promoveerde naar de tweede klasse.

Toch heeft het erom gespannen of ons eerste elftal wel kampioen zou worden. In de eerste competitiehelft gaat het nog  goed. Vriendenschaar is lange tijd ongeslagen. Pas in de laatste wedstrijd vóór de winterstop verliest ons elftal met 3-1 van Nijenrodes.  Direct na de winterstop is er de return tegen dezelfde ploeg en Vriendenschaar wint met 1-0. Daarna gaat het minder soepel en er volgen nederlagen en gelijke spelen. Dit moet in de kaart spelen van de belangrijkste concurrent voor de titel UVV. Maar die ploeg doet steeds hetzelfde.

Het gevolg is dat op de laatste competitiedag UVV en Vriendenschaar samen op kop gaan met evenveel punten.

In de laatste competitiewedstrijd treedt Vriendenschaar thuis aan tegen het reeds gedegradeerde Maarsen. Maar deze ploeg wenst het seizoen goed af te sluiten en hun jonge doelman is in de eerste helft niet te passeren. De rust komt met 0-0. Imiddels heeft UVV thuis en 1-0 voorsprong genomen op SO Soest, en staat UVV dus met één been in de tweede klasse.

Ronald van Overbeek (achter de linker schoen van de keeper van Maarssen) scoort 1-0 uit een penalty.

In de tweede helft scoort Ronald van Overbeek uit een penalty en Jan Krabbers scoort later de 2-0. Aan het slot van de wedstrijd komt er een telefoontje uit Utrecht dat UVV met 2-2 gelijk gespeeld heeft tegen SO Soest. Vriendenschaar is op dat moment kampioen, maar moet nog wel zeven minuten doorspelen. Er kan nog van alles gebeuren, maar Maarssen heeft de kracht niet meer om terug te komen.

Trainer Frits van de Berk rent na het laatste fluitsignaal het kampioenselftal tegemoet, het feest kan beginnen!