13 november 2010 9:30

Dommelen, M.F. van

Vroeg begonnen en toch gewonnen!

Afgelopen zaterdag 13 november stond de thuiswedstrijd tegen S.V. Spakenburg op het programma voor de C-1 van Vriendenschaar. Teletekst vermelde geen kruisje bij West 1-A , dus konden we lekker vroeg van start. Zou dat goed gaan nu er net de avond hiervoor een groot schoolfeest was geweest?

Om half tien floot de scheidsrechter af en er ontspon zich een mooie wedstrijd. De Spakenburg jongens waren groot en qua voetbal gelijkwaardig aan onze boys. In de eerste helft kregen we een aantal kansen, maar ook Spakenburg werd gevaarlijk door vooral de nummer 11. Mike speelde een prima wedstrijd en vocht rechts achter mooie duels uit. Hierdoor kwam de nummer 11 er niet langs!

Het middenveld onder aanvoering van Bram,  Obbe en Maikel stonden goed en hanteerden vaak de lange bal op Manel, Jeffrey en Abdillah. We kregen kansen, maar waren niet gelukkig in de afronding. Ondanks dat de Spakenburg keeper niet alles klem vast had, zat er niemand bij om de afvallende bal op te pakken.  Spakenburg hield prima stand, mede door het soms wat trage tempo van de wedstrijd. Niet voor niets verzocht trainer Willem de spelers : “als het kon wat actiever te zijn” !

Bij de rust stond het 0 – 0, en het kon alle kanten op. Aan het begin van de tweede helft kwamen Achraf en Joram er in voor Manel  en Jefrey. Even later volgde Enness,  Stefan op. Vriendenschaar kreeg vele corners , die er door Abdilah bijna ingekopt werden. Thom had enkele mooie acties over de linker vleugel. Er kwam geleidelijk wat meer voetbal in het spel. Dat maakte dat in de 55e minuut de 1 -0 gemaakt werd door Maikel. Achraf pikte de bal op het middenveld op en gaf een geniale pass door het midden op de alert reagerende Maikel. Hij kwam alleen voor de keeper en bleef super rustig kijken en schoof de bal cool in de rechterhoek. Hiermee was hij de man of the match.

S.V.Spakenburg probeerde het wel , maar stuitte een paar keer op de uitstekend keepende Beau. In de laatste minuut kreeg Spakenburg nog een laatste kans d.m.v een vrije trap op de rand van de 16 meter. De bal leek er in te gaan, maar met werkelijk een fantastische reflex redde Beau en was daarmee vandaag de held van de C-1.

We gaven de overwinning niet meer weg en boekten een verdiende overwinning. De C-1 speelde als een hecht team en heeft verdiend gewonnen. Een mooie wedstrijd met een prima scheidsrechter. Volgende week naar Roda 46. Ik zou zeggen:” maar weer vroeg beginnen !”