Wedstrijdverslag – 6 november 2010
Vriendenschaar F3 – Desto F3: 0-8

** Een gemiste kans **

Deze week, thuis tegen Desto F3. Zij doen het ongeveer hetzelfde als ons, dus een winstje zou erin moeten kunnen zitten.

We bespreken een nieuwe tactiek, omdat we toch geacht worden 7 tegen 7 te gaan spelen. Voor de wedstrijd komt Gert-Jan onze trainer, deze tactiek ook nog een keer met de jongens doornemen. De vader van Omar wil de wedstrijd fluiten dus om 10.15 uur kunnen we beginnen. Vandaag mogen we wel 8 tegen 8, want dat vind de tegenstander goed. Het is droog en het zonnetje schijnt, dus wat willen we nog meer.

Hidde die op de valreep aan komt nemen we ook even apart om hem van het bovenstaande op de hoogte te brengen en samen met Dylan staat hij als eerste wissel. Jaimy begint in het doel. We beginnen gelijk goed met Steyn die een schot op doel probeert. Arend speelt tussen de benen van de tegenstander door. Yannick heeft een mooie opruimactie en een schot van Jelmer eindigt achter het doel van Desto. Een redding van Jaimy wordt door Dani opgeruimd. We wisselen Hidde voor Jelmer en Dylan voor Arend. Dani pakt de bal over van onze tegenstander, neemt hem mee naar voren en speelt Hidde aan die een goede poging om te scoren doet. Een ingooi van Dani komt niet aan bij Hidde, de tegenstander neemt over, Jaimy ziet hem niet aankomen en hij zit. Om 10.30 uur is het 0-1. Heel snel daarna volgt de 0-2. Rust.

In de rust hebben we wel wat te vertellen, we moeten meer vechten voor de bal en elkaar zeker beter aanpelen, voetbal is een teamsport en geen individueel spelletje. Dylan en Jaimy wisselen het keepershirt en Yannick en Dani beginnen als wissel. Een vrije trap die voor ons gevaar oplevert wordt keurig opgevangen door Dylan die de rust goed bewaart, daarna loopt het minder goed af en Dylan houdt hem niet en het is om 10.45 uur 0-3. Een stuiterbal wordt gepakt door Desto en 3 minuten na de 0-3 is het 0-4. Gert-Jan komt kijken en ook de trainer van de F2, Ik weet niet waar het aan ligt, zij ook niet maar het gaat niet lekker, gepasde ballen komen niet aan, verloren ballen worden niet teruggehaald, ik weet niet meer wat ik moet roepen. We wisselen Joas nog voor Dani en Jaimy voor Yannick. Jelmer heeft nog een schot in de zijkant van het net, Arend houdt een schot van Jelmer goed binnen.

Arend pased een keer prima naar Hidde en daarna nog een keer naar Jelmer. De 0-6 volgt, de 0-7 en de 0-8 en dan fluit de scheids gelukkig af. Wat een slecht gespeelde wedstrijd, ik weet niet wat ik er verder nog van moet zeggen, ik weet ook echt niet waar het nu aan ligt, dus laten we er niet te veel woorden aan vuil maken. Volgende week om 8.30 uur thuis tegen VVY F7 een zware tegenstander, maar wie weet!