51'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

7 november 2010 14:00

Wever, J.A.M.

Vriendenschaar heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen UTS. En daarmee kreeg ons elftal minder dan waarop het gezien het spelbeeld, zeker in de tweede helft, recht had. Best was de wedstrijd overigens niet. Er kwam pas vuur in toen in de 59e minuut Ilias el Karicha in het veld kwam voor Bas van der Linden.

In het eerste half uur gebeurde er  nauwelijks iets dat het vermelden waard was. Pas in het laatste kwartier kwamen  er vooral voor  Vriendenschaar kansen. De beste daarvan was voor Bas van der Linden. Jerrol Suitela maakte zich op uiterst fraaie wijze vrij en speelde vervolgens van ver  Bas aan. Bas had een bijna vrije schietkans, maar zijn schot was niet hard genoeg, zodat de keeper van UTS de bal toch vrij gemakkelijk kon stoppen. De rust kwam met 0-0.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten oud, toen Vriendenschaar tegen een 0-1 achterstand aan keek. De UTS-aanval werd niet goed gedekt, een voorzet volgde en Vincent Rinck werd kansloos gelaten.

In de 51e minuut was het echter - gelukkig - gelijk. Vriendenschaar kreeg twee corners achter elkaar te nemen. Bij de tweede corner werd Sander Verbeek overduidelijk neergelegd. Penalty. Bria Kosterman nam deze onberispelijk, waardoor de stand naar 1-1 werd getild.

Brian Kosterman benut de aan Vriendenschaar toegewezen penalty, 1-1 .

In de 59e minuut werd Bas van der Linden gewisseld voor Ilias el Karacha. Gezegd moet worden dat Ilias nieuw elan in onze ploeg bracht. Gezonde agressie, balvaardig en doorzettingsvermogen. UTS werd in de verdediging teruggedrukt. We zagen schoten van Sander Verbeek, Brian Kosterman en van Ilias. Maar de schoten waren niet zodanig dat de keeper van UTS al te moeilijk werk te verduren kreeg. Of de ballen gingen over en net naast.

Ilias el Karicha bracht strijdlust in het Vriendenschaarelftal.

UTS kreeg ook nog enkele kansen uit stil staande momenten, waarbij een keer de  bal net over de lat van Vriendenschaar scheerde. In de 80e minuut kwam Koray Sargin in het veld voor Jeroen van den Ham.

De Vriiendenschaaraanhang hoopte nog op de winnende treffer, maar de scheidsrechter floot erg vroeg af, terwijl het spel meermalen stil had gelegen vanwege blessures van UTS-spelers.