92'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

31 oktober 2010 14:00

Hermans, H.

Vriendenschaar heeft bij OSM '75 een 4-2 nederlaag geleden. We kunnen niet zeggen dat de overwinning voor OSM onverdiend was, maar ons elftal had een paar keer juist gelegenheid om naast OSM te komen.

Vriendenschaar begon de uitwedstrijd tegen OSM wel heel slecht. Bij de eerste aanval over rechts van OSM stopte Jordao Pelamonia de aanvaller van OSM niet correct af. Een vrije trap volgde en die ging tot genoegen van OSM, maar niet van Vriendenschaar, direct in het doel: 1-0 na welgeteld 30 seconden.
OSM bleek hierna wel een degelijk spelende ploeg, maar ook minder gevaarlijk dan op basis van de ranglijst mocht verondersteld worden.
In de zeventiende minuut had Boaz Souhuwat pech toen zijn schot op de lat eindigde.

Toch kwam OSM op 2-0 in de vijfentwintigste minuut door een verkeerde terugspeelbal op Vincent Rinck, waardoor de bal met een boogje opnieuw het Vriendenschaardoel in ging.

Gelukkig liet ons elftal de kop niet hangen en vier minuten later werd de aansluitende treffer gescoord door Tibor Veldhuizen die een solo knap afrondde.

Tibor Veldhuizen scoort de aansluittreffer: 1-2

In de vierenveertigste minuut had Brian Kosterman de gelijkmaker bijna op zijn slof, maar uit zijn schot ging de bal net naast. De rust ging in met 2-1 voor OSM.

Nog een keer: Tibor aan de bal.

Zes minuten na rust kwam Jeroen van den Ham in het veld voor Bas van Overbeek en Jeroen had meteen kans op de 2-2, maar zijn schot belandde tegen de paal. Drie minuten later viel aan de andere kant een doelpunt. Uit een vrije schop vergrootte OSM de voorsprong naar 3-1.

Vncent Rinck verrichtte hierna een paar kanppe reddingen, waardoor Vriendenschaar niet op grotere achterstand werd gezet. In de vijfenzestigste minuut kwam ons elftal opnieuw in de wedstrijd door een doelpunt van Brian Kosterman die alleen op de keeper af ging en scoorde.

Kans voor Brian Kosterman. De keeper van OSM .is gepasseerd|

In de 82e minuut had Bas van der Linden de gelijkmaker op zijn schoen, maar het bleef bij een gemiste kans. OSM kwam in blessuretijd nog op 4-2, maar toen was het pleit al beslecht.

Beide elftallen eindigden de wedstrijd met tien man. In de tachtigste minuut moest een OSM-speler wegens twee keer geel het veld verlaten. Twee minuten later ging Tiemen van der Heiden dezelfde weg na een duw op een tegenstander.

O(SM deed goede zaken, want VVZA verloren van Wasmeer. Daardoor pikte OSM ook de periodetitel van VVZA in.

MSV '19 - AS '80 5-1
Waterwijk - AFC Quick 1890 2-0
Wasmeer - VVZA 2-1
OSM '75 - Vriendenschaar 4-2
Maarssen - Magreb '90 2-1
UTS - Brederodes 2-1
SMVC Fair Play - CDW 1-3

Klik op stand voor de actuele ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte weer een aantal foto's. Klik op fotoreportage.