A-Junioren, A2, 3e klasse F

30 oktober 2010 15:30

Stijlaart, R.

Geslaagde lokale derby

Waar ons team mede door Focus-jongens is gevormd, is het natuurlijk apart om tegen focus aan te treden. Zoals wel meer dit seizoen zijn de teams aan elkaar gewaagd en gaat het gelijk op. Door een strafschop kwamen we op voorsprong. Vanuit de tegenstander en zijn publiek werd er regelmatig wat gezegd over de scheidsrechter. In de eerste helft leidde dat een rode kaart. Ondanks dat we met 11 tegen 10 speelden, lukte het niet echt om dit verschil uit te buiten. Ook uit 3 hoekschoppen achter elkaar konden we niet scoren. Het duurde dan ook nog tot een kwartier in de tweede helft voor het 2-1 werd. Daarna bleef het continu spannend. Ballen vlogen tegen de lat, gingen rakelings naast. Een doelpunt van ons werd alsnog afgekeurd na commentaar van de lijnrechter (buitenspel ging tellen door de bewegingen van Edwin).
Focus kreeg nog een aantal vrije trappen waarvan 1 langs de muur ging maar fraai door een uitstekende keepende Merlin uit het doel werd gehaald.
Dat het een zware wedstrijd was - danwel een zware avond daarvoor - bewezen de verschillende blessurepauzes die ingelast moesten worden om mensen om adem te laten komen en kramp te bestrijden. Meer trainen of minder stappen?
Na bijna 100 minuten konden we 3 punten bijschrijven. Op naar meer.