A-Junioren, A2, 3e klasse F

23 oktober 2010 10:30

H. van Oorschot

Niet slim genoeg

Een rustige dag voor Vriendenschaar. Slechts 2 wedstrijden de hele dag. Niemand in de kantine, de scheidsrechter komt ontspannen 5 minuten voor tijd aan wandelen, als opwarming moeten de extra doelen nog van het veld.
In de eerste helft golft het spel op en neer. Beide partijen creeren kansen maar laten ook eea liggen. Nick P belooft de coach dat hij ze allemaal in de kruising zal trappen maar was daarin iets te optimistisch. Meteen na het betreden van het veld kreeg hij de eerste kans die hoog over ging. Ook 2 andere kansen om de bal in de kruising te krijgen gingen (net) niet goed. Ondanks goed keeperswerk van Desley (ingevallen uit B-x) gingen we de rust in met een 0-2 achterstand. We hadden nog geen antwoord op de snelheid van de tegenstander en het massale verdedigingsblok. Cedric kwam voor het eerst iemand tegen die harder liep waardoor de lange ballen op Cedric dikwijls verloren gingen: weg aanval.
De thee in de rust bracht helaas geen verbetering. Waar we de eerste helft nog enigszins pech hadden en zo tegen een achterstand aan keken, waren we de tweede helft gewoon niet goed en slim genoeg. Passen, snelheid, afmaken, duels: nagenoeg alles moest eigenlijk beter en vroeg een andere aanpak bij dit team. Rudy had daar in de kleedkamer over gesproken maar het kwam niet uit de verf, mede door al het wisselen waarna af en toe zichbaar gezocht werd  naar de juiste rol.
Ook onze keeper ging nu fouten maken en het was puur geluk dat de tegenstander daar tot 3x toe geen gebruik van maakte (2x paal, 1x hoog over: alles voor een leeg doel). Vanuit een buitenspel positie (gezien door de medespelers en Casper de vlagger, maar helaas niet door de scheidsrechter) werd het 0-3. De malaise werd compleet door een eigen doelpunt van Daan de L. 0-4 als eindstand.
De eerste euro's voor het teamuitje zijn daarmee helaas binnen.
Rudy heeft weer genoeg trainingsmateriaal gezien,  werk aan de winkel.