83'

B-Junioren, B1, Hoofdklasse B

16 oktober 2010 14:30

Kerkhof, C.G.L.

Vriendenschaar B1 trad aan zonder de geschorste Reinier Hoelen (want 4x geel in eerdere wedstrijden) en zonder Dyon van Genderen (vakantie). Tijdens de warming-up moest Anass Jijih geblesseerd afhaken, m.a.w.: er was nogal wat personele schade voor Vriendenschaar deze middag. De ploeg begon niet scherp aan het duel. De straffe wind, die van doel tot doel over het veld waaide, leverde een extra handicap in het combinatiespel. Met de wind in de rug kreeg menige diep gespeelde bal veel te veel vaart mee. Gaande de 1e helft nam Vriendenschaar wel meer initiatief. Levi Wammes werd heel vaak goed weggestuurd, maar vrijwel constant voor buitenspel afgefloten. Al dan niet terecht: als je dat overkomt moet je iets slimmer positie kiezen. Er kwamen kleine kansen voor Francesco Girbaran, Levi Wammes, Lucas Labots en Timo van Rooij maar de 1e goal viel uit het niets. Ilias Dahri speelde de bal vanaf rechts hoog en scherp voor het doel en de keeper taxeerde de bal volledig verkeerd: 0-1. Tegen het einde van de 1e helft werd Mitchell van Oorschot grof onderuit gelopen. Even leek het of hij de strijd direct moest staken, maar Mitchell probeerde het na de rust toch weer en kon het nog kort volhouden. Tim van Zanten viel uitstekend voor hem in. Na rust domineerde Vriendenschaar. Het combinatiespel kwam beter uit de verf en Levi, Tim en Ilias werden een paar keer gevaarlijk. De 2-0 kwam van de schoen van Levi, die in de 2e helft veel beter omging met de ruimte die hem geboden werd. Door een slordigheidje in de verdediging kon Hoofddorp nog tegenscoren, maar Vriendenschaar had in de 2e helft het betere van het spel. De 1-3 van Timo van Rooij was een beauty: een hard schot direct vanuit een strak ingespeelde corner. Gescoord werd er nadien niet meer ofschoon dat eigenlijk nog wel had gekunt. Laten we het er maar op houden dat de wind daarbij van invloed was. Al met al geen echt goede wedstrijd, maar wel een terechte zege.
Opstelling: Joël van Kranenburg, Lucas Labots, Marvin Putuhena, Jivaro Keizer, Mitchell van Oorschot (48' Tim van Zanten), Twan Regtien (75' Martijn Wuite/B2), Timo van Rooij, Valentijn Nijenhof, Ilias Dahri, Levi Wammes, Francesco Girbaran.