SMVC Fair Play 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

17 oktober 2010 14:00

Hond, M. de

Vriendenschaar heeft met 0-0 gelijk gespeeld tegen stadgenoot Fair Play. Dat was een beloning voor het harde werken van het hele team, maar vooral van de defensie. Want Fair Play was vooral in de tweede helft de bovenliggende partij. Vriendenschaar hield het doel echter schoon, terwijl het bijna de gehele tweede helft met tien man moest spelen. Tot scoren kwam onze ploeg evenmin, zodat het duel eindigde zoals het begon.

Vóór de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen door de teams wegens het overlijden van Rietje van de Berg, afgelopen week. Vervolgens kon onder zeer zonnige omstandigheden deerby een aanvang nemen.

Scheidsrechter-opinieonderzoeker Maurice de Hond had afgezegd en werd meer dan waardig vervangen door collega Harry van Beek uit Cothen. Die floot namelijk een prima wedstrijd.

Veel belangstelling voor de wedstrijd in de herfstzon.

De Vriendenschaarsupporters koesterden zich in de herfstzon, terwijl de aanhang van Fair Play een plaatsje had gezocht in de overdekte tribune. Burgemeester van Schelven en echtgenote hadden zich eveneens tussen het publiek begeven.

Burgemeester van Schelven was bij de confrontatie Vriendenschaar - Fair Play tussen het publiek  aanwezig, evenals zijn echtgenote (nog links te zien).

In de eerste helft was sprake van een levendig duel met een licht veldoverwicht voor Fair Play. De snelle aanval van Fair Play werd echter goed in bedwang gehouden door onze defensie. Daardoor had keeper Vincent Rinck weinig moeilijk werk te doen.

Ook voor het doel van Fair Play gebeurde weinig, te weinig eigenlijk. Alleen in de 32e minuut telden we een schot net naast van Boaz Souhuwat. Vlak voor rust zette Vriendenschaar druk voor het doel van Fair Play, waarbij de bal maar moeilijk door Fair Play werd weggewerkt, maar onze aanval ook niet in staat was een verlossend schot af te vuren.

Brian Kosterman komt te laat en kan geen gevaar  stichten.

De rust brak met 0-0 aan.

In de rust was er nog een bloemenattentie van Fair Play vanwege de goede samenwerking met Huub van Oorschot. De laatste namen tevens een bloemetje in ontvangst voor Kirsten Achterberg, vanwege de geboorte van zoon Joris.

In de tweede helft kwam ons elftal direct in de problemen. Een scrimmage voor het doel. Vincent had grote moeite om de bal te pakken te krijgen. Uiteindelijk kon de bal tot corner worden verwerkt.

In de 48e minuut kwam Vriendenschaar met tien man te staan. Na een zware tackle moest Bruce Verbeek met rood het veld ruimen. En in de 55e minuut moest Sander Verbeek zich geblesseerd laten vervangen door Tiemen van der Heiden.

De druk van Fair Play nam zienderogen toe, maar het elftal kon de numerieke meerderheid niet uitbuiten. Vincent Rinck moest meermalen handelend optreden, hoewel de kansen van Fair Play niet echt doelrijp te noemen waren.

Nog uit de eerste helft. Bas van Overbeek liep tevergeefs op de bal.

Door de aanhoudende brilstand werd het een spannende partij, waarbij vooral de Vriendenschaaraanhang zijn hart diende vaste houden. Maar in defensief opzicht brak ons elftal niet.

In de 73e minuut kwam Bas van der Linden in het veld voor Boaz Souhuwat. Bas was betrokken bij een van de spaarzame Vriendenschaaraanvallen waarbij de bal in het bezit kwam van Bas van Overbeek. Diens inzet ging net naast.

Het werd meer en meer duidelijk dat de ploeg die zou scoren ook winnaar van de pot zou worden, maar geen van beide elf/tientallen had het beslissende schot in huis.

In blessuretijd deden zich nog enkele hachelijke momenten bij beide doelen voor. De wedstrijd ging met 0-0 zeker niet als een nachtkaars uit. Toen de scheidsrechter voor het einde floot was er vanuit het publiek applaus. Hoewel er geen doelpunten waren gevallen, was het toch een boeiend duel geweest.

Brederodes - OSM '75 3-6
AS '80 - Maarssen 4-2
Vriendenschaar - SMVC Fair Play 0-0
VVZA - Waterwijk 5-2
AFC Quick 1890 - MSV '19 2-4
Magreb '90 - UTS 1-3
CDW - Wasmeer 2-2

Klik op ranglijst voor de actuele competitiestand.

Ruud Veldhuizen maakte nog een serie foto's. Klik op fotoreportage.