60'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

10 oktober 2010 14:00

Stroobach, A.B.

Vriendenschaar heeft met 1-0 van Wasmeer verloren en dat was beslist onverdiend. De scheidsrechter speelde een cruciale rol door drie strafschoppen aan Vriendenschaar te onthouden en een paar grove charges van Wasmeer in de tweede helft onbestraft te laten. Vriendenschaar speelde veel beter dan vorige zondag, maar verloor toch.

In de eerste helft kwam Vriendenschaar veel beter voor de dag dan vorige week thuis. Het spel was verzorgd, er werd geconcentreerd verdedigd en de aanval kreeg kansen. Zo in de zeventiende minuut. Brian Kosterman werd daarbij onreglementair gestuit. Tibor Veldhuizen nam de vrije schop. De bal belandde bij Boaz Souhwat en die schoot net over.
In de 24e minuut een afgeslagen aanval van Wasmeer. De bal kwam weer bij Boaz en op diens schot reageerde de keeper van Wasmeer met een prachtige redding.
In de 29e minuut ook een kans voor Wasmeer, maar door een prima actie van Vincent Rinck werd de bal van de Wasmeerspits afhandig gemaakt.

Je kunt het bijna niet zien maar iedereen langs de lijn riep "HANDS' doch de leiding liet dit spelmoment voor wat het was en wuifde alle protesten weg ...

Volgens ooggetuigen waren er twee momenten in de eerste helft dat er in het strafschopgebied van Wasmeer hands door Wasmeer werd gemaakt, maar de scheidsrechter zag het niet of wilde het niet zien.
De rust kwam met 0-0.

Aan het begin van de tweede helft kwam good old Bas van der Linden in het veld voor Jerrol Suitela.

Bas van der Linden in een stereotype houding. Helaas voor Vriendenschaar had Bas vanmiddag niet het geluk aan zijn zijde.

Ook in de tweede helft startte Vriendenschaar als de betere ploeg, maar zo lang je niet scoort, kan het doelpunt aan de verkeerde kant vallen. Tegen het spelbeeld in was het Wasmeer dat scoorde. Een aanval van Vriendenschaar werd afgeslagen. De bal werd naar voren gepeerd. David Ronnes, tot dan een van de betere spelers van het veld, probeerde de bal onder controle te brengen maar dat mislukte. De spits van Wasmeer pikte de bal op en schoot die onhoudbaar voor Vincent tegen het net: 1-0.

In het verdere verloop van de tweede helft werd de wedstrijd grimmiger. Brian Kosterman moest met een hoofdwond van het veld af richting ziekenhuis. Zijn vervanger was Jordan van Gestel. Vervolgens kreeg David Ronnes een hijs van een invaller van Wasmeer. David had meerdere minuten verzorging nodig en de Wasmeer-speler kwam goed weg met slechts met een gele kaart.

In blessuretijd kreeg eerst Bas van der Linden nog een uitstekende kans en vlak daarop Boaz Souhuwat maar beide keren kon de keeper van Wasmeer redding brengen. Ook werd Matthijs van Harten, na een prima solo, in het strafschopgebied onderuitgehaald waar een strafschop zeker op zijn plaats zou zijn geweest.

Matthijs van Harten wordt in de slotfase binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit, maar de scheidsrechter zag er niks in.

Ook Sander Verbeek werd in de slotminuten nog op grove wijze tegen de grond gewerkt maar hoewel het elftal een betere uitslag zeker had verdiend eindigde de wedstrijd in een onverdiende nederlaag. Daar waren ze het zelfs in de bestuurskamer over eens.

Het geluk was niet aan de zijde van Vriendenschaar en de wedstrijd eindigde onverdiend in een 1-0 zege voor Wasmeer.

Ook tijdens deze wedstrijd heeft onze fotograaf Ruud Veldhuizen weer enkele foto's gemaakt welke u kunt bekijken door te klikken op fotoreportage.

OSM '75 - Magreb '90 3-3
AFC Quick 1890 - VVZA 1-1
Waterwijk - CDW 1-2
Wasmeer - Vriendenschaar 1-0
MSV '19 - Maarssen 2-3
UTS - AS '80 5-2
SMVC Fair Play - Brederodes 4-2

Klik op ranglijst voor de huidige competitiestand.