83'
88'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

20 september 2009 14:00

Vriendenschaar heeft een eclatante 6-2 zege geboekt op Quick Amersfoort. Harry Buur scoorde vier keer en daarbij maakte hij een puntgave hattrick. De defensie van Quick had erg veel moeite met het snelle spel  van de voorhoede van Vriendenschaar en werd bij tijd en wijle geheel overspeeld.

Vriendenschaar speelde niet eens in de op papier sterkste opstelling. Freek Vermeulen was met vakantie, Brian Kosterman zat licht geblesseerd op de bank en Zinho Neves zat daar ook, na te laat op de wedstrijdbespreking te zijn verschenen. Halverwege de tweede helft kwam Zinho alsnog in het veld.

Vanaf het fluitsignaal toonden beide ploegen aanvallende aspiraties. In de tweede minuut maakte de defensie van Quick hands en de laag genomen vrije schop door Tim Copper werd goed gestopt door de keeper van Quick.  In de 4e minuut moest Vincent Rinck een schot van Quick uit het doel ranselen. In de 6e minuut een vrije schop van Tim, net geen doelpunt. In de 7e minuut ging een bal bij ons net naast na een goede aanval van Quick.

In de 14e minuut nam Quick de leiding. Tot twee keer achtereen mocht Quick een corner nemen. Een schot op doel, Vincent Rinck kon de bal nog we vallend keren, maar niet klemvast en de bal werd nu van dichtbij hoog in het net geschoten: 0-1.

Achteraf bleek Quick hiermee alle kruit verschoten te hebben. In de 17e minuut werd Harry Buur in het strafschopgebied van Quick neergehaald. De penalty werd door hem zelf benut: 1-1.

Harry Buur scoort de gelijkmaker (1-1) uit een penalty.

In de 20e minuut glipte Tim Copper langs de Quick verdediger, legde de bal strak op Harry Buur die daarna beheerst 2-1scoorde.

En vijf minuten later een identieke situatie. De back die Tim Copper diende de bewaken, tastte mis. Tim rukte op en gaf opnieuw de bal aan Harry en het was 3-1. Een puntgave hattrick van Harry.

Sander Verbeek is opgerukt, maar de bal wordt door de Quick-keeper gepakt.

Harry kreeg de kans op nog vijf treffers in de eerste helft. In de 42e minuut maakte hij echter hands bij een open kans.

In de 44e minuut was het weer Harry die doel trof na een prima voorzet van Boaz Souhwat. Harry bleef achter de bal, maar de scheidsrechter zag er geheel ten onrechte een buitenspelsituatie in. In plaats van 4-1 bleef het tot aan de rust 3-1.

Vlak vóór rust gaat een inzet van Harry Buur net naast.

In de tweede helft kreeg Harry alsnog het vierde doelpunt op zijn naam na een snelle aanval en voorzet van Boaz Souhuwat (59e minuut). In de 61e minuut maakte Boaz zelf 5-1 na mooi aangeven van Jerrol Suitela. De grensrechter van Quick liep opvallend voor buitenspel te zwaaien, maar de scheidsrechter trapte daar niet in. Na het doelpunt kreeg de grensrechter nog een persoonlijke reprimande van de scheids.

In de 70e minuut kwam Zinho in de ploeg voor Jerrol Suitela en in de 78e minuut kreeg Harry Buur een applauswissel en kwam Jordan van Gestel binnen de lijnen.Het spel van Vriendenschaar werd na de wissels minder verzorgd, maar dat lag overigens niet aan de wissels. Desalniettemin scoorde Vriendenschaar een zesde keer door opnieuw Boaz.

Nadat de bal in het middenveld verspeeld was, volgde een uitbraak van Quick en lag de bal toch achter Vincent Rinck, die in de tweede helft niet veel te doen kreeg, maar twee keer wel goed ingreep.

Uiteraard kwam de overwinning al lang niet meer in gevaar en was Harry Buur 'the man of the match' met vier treffers, doch met dank aan zijn medespelers. In het bijzonder waren Tim, Boaz en Jerrol goed op dreef.
Al met al een prachtige overwinning; goed voor het zelfvertrouwen.