JSV Nieuwegein D8 - Vriendenschaar JO12-2

Dylan Staal (schot)

D-Pupillen (najaar), D6, 4e klasse 40

9 oktober 2010 9:00

Richard Nemeth

De wedstrijd gaat van start om 09:00uur in Nieuwegein. JSV tegen Vriendenschaar. De wedstrijd word gevlagd door Richard, de vader van Toon. De start is moeizaam en de jongens hebben veel moeite om goed over te spelen. Na 20 minuten is JSV de eerste om een doelpunt te maken. 1-0. Ook na het tegendoelpunt krijgt Vriendenschaar geen controle over het spel. Kansen worden niet gecreëerd en ze weten elkaar niet te vinden. Het lijkt of het spelen op gras ze erg zwaar valt. De rust gaat in met 1-0 voor de thuisclub.

De tweede helft begint beter voor Vriendenschaar. Ze zijn fanatieker dan in de eerste helft en dit resulteert al gauw in de gelijkmaker. Dylan schiet de bal mooi over de keeper heen. 1-1
Even later word een vrij gebroken speler van Vriendenschaar neergehaald zoals ook al een keer gebeurde in de eerste helft. Nu word er tegen opgetreden en krijgt Vriendenschaar een vrije trap. Helaas kan de keeper de bal tegenhouden.
Het samenspel loopt stukken beter, de jongens spelen erg goed over en kijken naar elkaar. Julius geeft een briljante voorzet na een mooie opbouw en Dylan schiet de bal prachtig in!! 1-2.
Toch komt de klad er weer een beetje in en zijn er een paar situaties waar de jongens van Vriendenschaar niet goed mee om weet te gaan zoals een stuiterbal van de scheids en het buiten schieten van de bal wanneer een speler van de tegenpartij geblesseerd op de grond ligt. Hierdoor verliezen ze weer de controle op de wedstrijd en word JSV weer gevaarlijk. Jelle heeft nog een goede redding waardoor Vriendenschaar op voorsprong blijft. De mannen van de D6 weten in de laatste minuut nog een corner te creëren en Julius van Heusden schiet de bal er prachtig in!! 1-3 voor onze jongens. JSV geeft zich nog niet gewonnen en zet nogmaals aan, maar gelukkig werkt de verdediging goed mee en kan Vriendenschaar het weer overnemen. De laatste aanval levert geen doelpunt meer op en de wedstrijd eindigt in 1-3.

De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar de D6 van Vriendenschaar wist de tweede helft naar zijn hand te zetten. Goed gedaan jongens!