90'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

3 oktober 2010 14:00

Wassink, G.

Vriendenschaar heeft een ondubbelzinnige 1-5 nederlaag geleden. In de eerste helft voetbalde ons elftal zonder meer slecht. Wissels in de tweede helft brachten zeker verbetering in het spel. Even leek het erop dat Vriendenschaar de aansluiting met Waterwijk wist te vinden, maar door het onvoldoende afstoppen van de linker vleugelaanvaller van Waterwijk zag Vriendenschaar een verbijsterende 1-5 op het scorebord verschijnen.

Ons elftal dat zeker niet in zijn sterkste opstelling kon spelen vanwege onder meer hele en halve blessures, leverde in de eerste helft een slechte prestatie tegen een ook niet geweldig Waterwijjk. De Almeerders bevonden zich wel  in hoge mate op de helft van Vriendenschaar. Het was op dat moment aan het verdedigende werk van onze achterhoede te danken dat de schade bij rust nog niet groter was dan de 0-1 die vlak voor rust werd aangetekend. Maar aan de opbouw van achteruit schortte het nodige. Ballen werden niet goed geplaatst en waren dan ook steeds  een prooi van Waterwijk. In de persoonlijke duels waren de Waterwijkers ook de meerdere. Onze voorhoede kon evenmin een vuist maken. Kortom het was heel matig allemaal.

Waterwijk kreeg zo'n tien corners te nemen die meestal door Vincent Rinck onschadelijk gemaakt kon worden. Maar verder wist Waterwijk noch met de corners en een aantal vrije schoppen goed raad.

In de eerste helft onderschepte Vincent Rinck diverse corners.

Behoudens dan in de 43e minuut.  De bal werd op het midden van het veld verspeeld en vervolgens stonden er drie man van Waterwijk min of meer vrij voor Vincent. Dit keer miste Waterwijk niet:0-1.  Een paar minuten later brak de rust met deze stand aan.

Het was logisch dat Gerrit Plomp direct na de rust  twee wissels inbracht, Jordan van Gestel en Bas van Overbeek. Ons elftal ging zeker beter spelen en er kwamen na verloop van tijd ook kansen.  Schoten van Bas van Overbeek, Matthijs van Harten, een kopbal van Jordan van Gestel. Een paar keer moest de keeper van Waterwijk een uitstekende redding verrichten.

In het zicht van de keeper van Waterwijk gaat Jerrol Suitela een duel aan met een verdediger van Waterwijk.

Brian Kosterman werd in de zeventigste minuut als derde wissel ingebracht en ons elftal leek daardoor kansrijker. Maar vervolgens ging ons elftal defensief opzichtig in de fout, waardoor Waterwijk in de 73e minuut op 0-2 kwam. De linker vleugelspits speelde zich vrij en met een prachtige boogbal passeerde hij Vincent Rinck.

Toch kreeg ons elftal geloof in een betere afloop toen Jordan van Gestel in de 76e minuut een tegentreffer op het bord bracht. Na een ingooi van Vriendenschaar kopte een verdediger van Waterwijk achterwaarts door. De bal kwam voor de voeten van Jordan die van dichtbij 1-2 scoorde.

Mocht Vriendenschaar geloven in een goede afloop, drie minuten later was dit geloof over. Weer een fout in de verdediging en Waterwijlk had via de linker spits geen moeite in de 79e minuut 1-3 te scoren. In de 84e en 90e minuut voerde Waterwijlkde score verder op naar 1-5. Een teleurstellende nederlaag.

CDW - AFC Quick 1890 1-2

Klik op ranglijst voor de huidige situatie.

Ondanks de nederlaag toch een rportage van Ruud Veldhuizen. Klik op fotoreportage.