Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 1e ronde

Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal trad thuis voor de beker nogal gehavend aan tegen tweedeklasser De Merino's Ons elftal leed een ondubbelzinnige 0-6 nederlaag tegen de in wit tenue spelende Veenendalers.

Ons eerste elftal trad aan in de volgende opstelling: Stan van de Wiel (doel), Bram Maessen, Daan Hurks, Sander Verrips, Corné Pieter, Ronan Hendriksen, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Amine el Khiara, Jesse van Piggelen en Damian Hol. Wissels waren Jesper van Engen, Ferris Harte, Guy van Beurden, Jameiro Erents, Ilias el Karicha en Amine Lakhal. Daarbij met de aantekening dat Sander Verrips, Amine el Khiara, Ferris Harte, Guy van Beurden en Jameiro Erents spelers uit de O23-1 waren. Sander Verrips en Amine el Khiara debuteerden vanaf de aftrap in ons eerste elftal. Met zijn latere invalbeur maakte ook Guy van Beurden zijn debuut.

DSC01585.JPGOnze defensie had het maar moeilijk met de aanvalsdrift van De Merino's.

Het is te gemakkelijk om de grote nederlaag in de schoenen te schuiven van de invallers, waarmee ons elftal speelde. Ook een volledig eerste elftal zou naar onze mening zaterdag zijn opgerold door het Veenendaalse 'Real Madrid'. Ook onze keeper Stan treft absoluut geen blaam. Hij voorkwam met een aantal reddingen zelfs erger.

Feit is dat ons elftal niet opgewassen was tegen dit De Merino's, dat in alle opzichten de baas was over ons elftal. Snelheid, atletisch vermogen, passing, ploegverband, noem maar op. Alles was beter dan bij ons elftal. Het bestuur van De Merino's stond buiten de afrastering te genieten van de galavoorstelling van hun elftal. Maar het verzekerde ons dat als hun elftal fysiek hard zou worden aangepakt, het wel gemakkelijk uit zijn spel gehaald kon worden. Waar ons elftal juist voetballend de strijd wilde aangaan met de ploeg uit Veenendaal, viel het zaterdag in het eigen mes. Bij dit soort incidentele wedstrijden, tussen ploegen met op papier twee klassen verschil, wil dit verschil in werkelijkheid nogal eens veel kleiner uitpakken dan gedacht. Maar deze zaterdag voetbalde De Merino's misschien wel drie klassen sterker.

DSC01605.JPGRonan Hendriksen (nr.14) probeert een aanval op te zetten en Bram Maessen ziet toe.

Ons elftal werd al in de eerste minuut van de wedstrijd op achterstand gezet. Bij een aanval van De Merino's over rechts werd de bal uit ons doelgebied weggekopt. Maar de bal kwam vervolgens voor de voet van een de aanvallers van De Merino's. Strak schot, pats boem, het was al 0-1.
Hierna volgde de ene na de andere aanval van het geroutineerd spelende De Merino's. In de elfde minuut werd het  0-2 toen de bal uit een voorzet van dichtbij in het doel van ons elftal werd gewerkt. Drie minuten later was het al 0-3 toen De Merino's op de rand van het ons strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. De bal werd laag en hard ingeschoten en verdween in ons doel.

Hierna wist ons elftal verdere schade te voorkomen ten koste overigens van vele corners.  Het enige wapenfeit van Vriendenschaar was in de 21e minuut. Ronan Hendriksen vuurde de bal van grote afstand op het doel van De Merino's. De Veenendaalse keeper had dit schot niet verwacht, maar kon de bal, zij het met grote moeite, toch nog vangen.

DSC01610.JPGBram Maessen probeert de aanvaller van De Merino's nog te achterhalen, terwijl Ronan (rechts) toekijkt of dit nog gaat lukken.

Nog vóór de rust, in de 37e minuut, vergrootte De Merino's zijn voorsprong. Na een korte en snelle combinatie werd de bal voor de vierde keer in ons doel geschoven. Rust 0-4.

In de rust werd Daan Hurks vervangen door Ferris Harte, Bram Maessen door Amine Lakhal en Amine el Khiara door Jesper van Engen.

Direct na de rust onderscheidde Stan zich weer eens door een vanaf de rand van het strafschopgebied ingeschoten bal te keren. In de 52e minuut leek De Merino's op 0-5 te komen, maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

DSC01656.JPG
Ronan Hendriksen aan de bal en links van hem Ferris Harte.

Ons elftal liet de kop niet hangen, voetbalde voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat het in de 62e minuut alsnog 0-5 werd. De aanval van de Merino's werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar daarna verdween de bal toch in ons doel.

In de 65e minuut ging Damian Hol van het veld en werd hij gewisseld door Jameiro Erents.

Ons elftal probeerde af en toe wel wat terug te doen. In de 71e minuut was er een actie van Ronan. De keeper van de Merino's stopte zijn schot half, waarna Jesse geen kans zag om uit de rebound te scoren. Aansluitend ging de aanval over naar De Merino's. De bal ging over rechts, werd voorgezet en in ons doel geschoten: 0-6.

DSC01667.JPGCorné Pieter wordt na een vergeefse tackle gepasseerd.

In de tachtigste minuut werd Jesse van Piggelen nog gewisseld door Guy van Beurden. De beste kans op een tegentreffer deed zich in dezelfde minuut voor, toen Jameiro zich vrij speelde, op het doel van De Merino's afstoof en met een schuiver hun keeper op de proef stelde. De bal kon met moeite door hem tot corner worden verwerkt.

Hierna waren nog enkele aanvallen van de Merino's te zien zonder schadegevolg voor ons elftal, mede dank zij ingrijpen van Stan.

Na precies negentig minuten op het scorebord vond de scheidsrechter het welletjes. De hele wedstrijd was het droog gebleven, maar nu brak een stevige regenbui door. En de wedstrijd was toch al gelopen.