Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een overtuigende 5-0 zege op Hertha uit Vinkeveen geboekt. De uitslag stond al bij de rust op het scorebord.

DSC02263a.JPG
Eerste elftal tijdens de minuut stilte.

Vóór de aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege twee leden die onze vereniging door overlijden waren ontvallen: Riet van Overbeek (93 jaar) en Mourat Omyeri (11 jaar). Een navrant leeftijdsverschil. Zo is het leven. Ook voor oud-keeper Bertus Vrind werd de minuut stilte gehouden.

Nu maar over naar het verslag van de wedstrijd. Ons elftal begon in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Marwan Salama, Ferris Harte, Amine Lakhal, Rens van Vark, Vincent Zuurmond, Karim el Gholbzouri, Ronan Hendriksen, Jeffrey Koedam en Kevin Cnossen. Wissels waren: Stan van de Wiel (doel), Ilias el Karicha, Jesper van Engen, Leander Foldes, Guy van Beurden, Sander Verrips.

DSC02270a.JPGKevin Cnossen in duel in de beginfase van de wedstrijd.

Ons elftal nam na ongeveer vijf minuten in de wedstrijd tegen Hertha het initiatief, nadat gedurende een korte periode de elftallen elkaar hadden afgetast. De eerste serieuze aanval was daarna van Vriendenschaar, maar die werd afgefloten wegens buitenspel. In de negende minuut een aanvalsactie, met Amine die op Karim passte, maar de aanval strandde. Een minuut later een schot van Karim op het Herthadoel, maar de keeper kon de bal liggend stoppen. In de elfde minuut een corner genomen door Amine. De bal kwam in het strafschopgebied bij Karim terecht. Vlak bij de doellijn werd Karim hard onderuit geschoffeld door de verdediging van Hertha. Volstrekt duidelijk: strafschop! Hertha protesteerde even om aan te geven dat er niks aan de hand zou zijn, maar de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Karim, hersteld na de aanslag op hem, nam de penalty zelf en schoot onberispelijk de 1-0 binnen.

DSC02277a.JPGKarim kijkt de bal na bij de door hem benutte strafschop. Ronan en Kevin staan al klaar mocht de bal onverhoopt worden gemist.

Een drietal minuten later stond ons elftal al op 2-0. Rens van Vark was met de bal opgerukt tot aan het strafschopgebied. En toen liet hij een bijzonder fraai schot los. De bal zeilde met een boog over de Herthakeeper in en sloeg toen, onbereikbaar,  in als een bom. Te bestempelen als een ‘wereldgoal’. Vader en moeder van Vark, staande naast het Herthadoel, genoten van de fraaie goal van zoonlief.

Hertha was bepaald aangeslagen en ontsnapte tijdelijk aan een grotere achterstand bij schoten over en naast het doel. Tot in de 26e minuut.  Ronan achterhaalde bij een aanval de bal vlak bij de achterlijn en passte vervolgen op Jeffrey. Doordat de defensie van Hertha niet meer goed stond opgesteld, kon Jeffrey de bal  in het Herthadoel schieten (3-0).

DSC02286a.JPGJeffrey zou het derde doelpunt voor zijn rekening nemen. Rechts Vincent Zuurmond.

Hertha doorstond twee corners achter elkaar van Amine en van Vincent. Maar in de 31e minuut was het opnieuw raak. Bij een aanval van ons elftal liep de Herthakeeper zijn doelgebied uit om de bal met een trap te onderscheppen. Helaas miste hij gruwelijk, waarna het voor Ronan niet zo moeilijk was de bal in het lege doel te schieten (4-0). Een minuut later had Ronan de kans om de 5-0 aan te tekenen na een combinatie opgezet door Amine. De keeper van Hertha was even in geen velden of wegen te bekennen. Maar Ronan schoot de bal toch nog vlak langs het verlaten doel. Twee minuten later was de Vinkeveense keeper wel ter plaatse en kon hij een schuiver van Jeffrey nog liggend stoppen.

Drie minuten voor het rustsignaal kwam de 5-0 er toch door Amine. Hij wipte de bal precies op tijd met een boogje over de Herthakeeper heen en scoorde voor de vijfde keer.

Bij het rustsignaal gingen de spelers van Hertha inclusief de bank en begeleiding stil en als verdoofd naar de kleedkamer. Wat was hen overkomen?

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld te zien. Hertha bleek zich enigszins hersteld te hebben van de ‘kaakslag’ uit de eerste helft. Het leek erop alsof de coach in de kleedkamers had opgeroepen om de eerste helft te ‘vergeten’ en de tweede helft maar goed zien door te komen. Bij ons eigen elftal werd de royale voorsprong gebruikt om in de tweede helft de bank eerder in te zetten en de wissels meer speeltijd te gunnen dan gebruikelijk. Jesper van Engen kwam meteen na de rust in het veld en verving Karim. Ook Rens van Vark bleef achter en voor hem in de plaats kwam Leander Foldes.

DSC02295a.JPG
Kevin probeert zich in de tweede helft te ontdoen van zijn tegenstander.

De tweede helft was van ons elftal bepaald minder dan in de eerste helft.  Bovendien zette Hertha aanvallend meer druk en werd het middenveld meer door de Vinkeveners bezet. Behalve een lastig moment voor ons doel, ongeveer tien minuten na de rust, kreeg Hertha niet daadwerkelijk greep op de wedstijd. Echter in de zestigste minuut kwam dan toch de mogelijkheid van enig eerherstel voor Hertha toen in ons doelgebied een strafschop werd veroorzaakt. We stonden te ver van ons eigen doel af om precies waar te kunnen nemen wat er gebeurd was. Wel stonden we heel dichtbij de keeper van Hertha die van veraf toekeek hoe de strafschop genomen zou worden. Hij liet zich ontvallen dat zijn elftal zijn dag niet had. Hij vreesde dat de strafschop er ook niet zou ingaan. Hij had die woorden nog niet uitgesproken of de strafschop werd inderdaad gemist. De bal werd snoeihard tegen de lat van ons doel geschoten. Ronan werd nu gewisseld voor Ilias.

Vijf minuten later ging onze ‘bank’ min of meer door het dak toen Jesper zo keihard werd aangepakt door de verdediging van Hertha dat een strafschop voor de hand lag. Echter leek de scheidsrechter op dat moment niet goed te hebben gezien welke aanslag op Jesper werd gepleegd. Na enige aarzeling gaf hij alleen maar een stuitbal aan Hertha.

DSC02312a.JPGIn de eindfase onderschept de keeper van Hertha een aanval. Links Ferris en rechts Jesper.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren voor Vriendenschaar. Sander Verrips kwam in het veld voor Vincent Zuurmond. Hierna een mooie, aanvallende actie van Corné. Maar zijn pass werd niet begrepen. Nadat Jeffrey zich had laten vervangen door Guy van Beurden kreeg Amine nog een scoringskans. Maar ditmaal greep de keeper van Hertha goed in door de bal te vangen.

Al met al ging ons elftal met een ondubbelzinnige 5-0 zege van het veld na een wedstrijd die al in de eerste helft beslist werd. Volgende week wacht ons elftal een andere tegenstander. Dan moet ons elftal naar Utrecht tegen het gevaarlijke VVJ. Overigens moest VVJ deze zaterdag de  punten laten aan UVV.