CULEMBORG
tel. 0345-515803

In het duel om de voorlopige koppositie in de 4e klasse E is ons eerste elftal er niet in geslaagd om UVV te bedwingen. Integendeel de Utrechters gingen met de volle winst huiswaarts.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Ferris Harte, Rens van Vark, Corné Pieter, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Amine Lakhal, Jesse van Piggelen, Jesper van Engen, Karim el Ghoulbzouri. Wissels: Stan van de Wiel (doel), Dylan Boomhouwer, Daan Hurks, Jaffar Ahmidout, Kevin Cnossen, Guy van Beurden.
Ronan Hendriksen deed niet mee doordat hij in voorgaande wedstrijden tegen een maximum aantal gele kaarten was aangelopen en derhalve tegen UVV was uitgesloten.

Voor de aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van ons lid Theo van 't Verlaat.

DSC03107a.JPG

Het eerste kwartier was het van beide zijden aftasten. Toch voetbalde UVV in dat kwartier wat soepeler dan ons elftal. De Utrechters kregen daarbij ook enkele kansen. Weliswaar begon ons elftal met een corner in de eerste minuut, maar daarna waren er een paar niet ongevaarlijke aanvallen van UVV (2e, 5e, 8e en 9e minuut). Ons elftal moest vat zien te krijgen op de tegenstander en dat gebeurde ook wel.  Na dik een kwartier in de eerste helft een prima aanval van Vriendenschaar. Het begon met een voorzet van de opgekomen Amine. De bal ging weilswaar over Jesper heen, maar kwam vervolgens in het bezit van Vincent. Die schoot de bal over het UVV-doel.
Hierna over en weer enige aanvallen zonder resultaat voor Vriendenschaar dan wel UVV.

DSC03117a.JPG
Jesse en Jesper zien de bal aan hun neus voorbij gaan,

Halverwege de eerste helft werd het spel stil gelegd door een botsing tussen Marwan en een UVV-speler. Beiden moesten worden behandeld op het veld. En Marwan moest vervolgens even naar de kant, vermoedelijk wegens het stelpen van een bloedneus. Voor de trainers van beide teams even de gelegenheid aanvullende spelinstructies te geven.

Tien minuten later moest het spel opnieuw stilgelegd worden. Jesse deed een ultieme poging om wat van een hoge voorzet te maken. Daarbij botste hij tegen de UVV-keeper op. Jesse moest opgelapt worden, maar kon, aanvankelijk hinkelepinkend, de wedstrijd vervolgen.

DSC03139a.JPG
Marcel behandelt Jess na diens botsing met de keeper van UVV.

Grote kansen deden zich over en weer niet voor. Tot vijf minuten vóór de rust. Ferris zou in het strafschopgebied een overtreding hebben gemaakt tegen een UVV-speler. De scheidsrechter wees onmiddelljk naar de stip. Een beslissing die bij lang niet iedereen in goede aarde viel. 'Te gemakkelijk gegeven', 'Niks aan de hand'  tot  'Hij had 'm kunnen geven, maar ook net zo goed niet'.
Hoe dan ook, de bal ging op de stip en de strafschop werd door UVV benut, hoewel Michel nog naar de goede hoek dook. Het ongenoegen bleef. Terug naar de middenstip probeerde Vincent alsnog verhaal te halen, maar kreeg de gele kaart te zien. en ook onze trainer Jordy zag geel vanwege protesteren.

DSC03145a.JPG
Een voorzet of een schot van Jesper?

In de laatste minuten vóór het rustsignaal kreeg UVV nog de kans om uit te lopen. Van dichtbij ons doel werd er naast geschoten. Een uitval van ons elftal nog, maar Jesper schoot schuin over het UVV-doel. Rust derhalve 0-1.

In de rust werd  Marwan, toch te zeer geblesseerd na de botsing in de eerste helft, gewisseld voor Dylan.

Na de rust heeft ons elftal er alles aan gedaan om de achterstand ongedaan te maken. De ene aanval na de aanval richting UVV-doel, maar een echte opening werd niet gevonden. Of de bal werd uiteindelijk verspeeld in een opeenhoping van spelers in het doelgebied van UVV. Eigenljk was UVV op bepaalde momenten in de wedstrijd zelfs gevaarlijker. Een vrije schop van UVV enkele minuten na de rust ging naast ons doel. Bij een volgende aanval een te zachte inzet van UVV, waardoor Michel de bal kon grijpen. Na een kleine twintig minuten een buitenspeldoelpunt van UVV.

DSC03162b.JPGKjell probeert in de tweede helft zijn tegenstander uit te spelen. Geheel links kijkt Jordy toe of dit gaat lukken...

Kjell werd  in de 65e minuut gewisseld voor Guy vn Beurden, om meer aanvalskracht te krijgen. Bij een aanval van ons elftal ging de bal rakelings over het UVV-doel. UVV kreeg vervolgens een vrije schop te nemen, waarbij de bal naast ons doel ging. Bij enkele door UVV afgestopte aanvallen, klonken er vanaf onze 'bank' protesten, omdat de UVV-defensie overtredingen zouden hebben begaan die grote gelijkenis vertoonden met de strafschop die de scheidsrechter in de eerste helft aan UVV had gegeven. Maar dit keer gaf de scheidsrechter echter geen krimp.

DSC03170a.JPGAanval op doel van UVV. Jesse springt hoog op naar de bal. Rens kijkt links toe en Dylan maakt zich rechts breed.

Jesper werd gewisseld voot Jaffar en Kevin kwam Rens vervangen.
Met nog een kwartier te spelen opnieuw een 'breekpunt' in de wedstrijd. Op de rand van ons strafschopgebied zou door onze defensie hands zijn gemaakt. Vrije schop voor UVV. De ingeschoten bal werd fraai door Michel uit het doel gebokst. Maar de bal kwam vervolgens, ongelukkig voor ons, bij een UVV-speler terecht, die de bal alsnog in ons doel tikte: 0-2.

De wedstrijd was hiermee eigenlijk 'gelopen'. gelopen. Direct na de tweede treffer ging Jesse in het strafschopgebied van UVV neer. Maar de scheidsrechter gebaarde dat er niks aan de hand was en er doorgespeeld kon worden. Wat UVV uiteraard deed. In de tachtigste minuut ging Guy eveneens in het strafschopgebied neer. Protest van Vriendenschaarkant, maar opnieuw zag de scheidsrechter geen aanleiding om te fluiten voor een overtreding.

DSC03175a.JPGDylan probeert de keeper van UVV te verschalken. Links Guy.

Ons elftal probeerde met enkele aanvallen nog iets in de eindfase  te bewerkstelligen, maar het zat er vandaag niet in.  Eindsignaal en 0-2 op het scorebord.Twee ongelukkige momenten met UVV-doelpunten als gevolg. Maar toch ook het eigen onvermogen om bij aanvallen echte openingen te vinden voor een doeltreffende afronding. En kom je tot de conclusie dat UVV toch wel wat beter voor de dag was gekomen dan ons eigen elftal.