Ds. Ulferslaan 25
3612BH
TIENHOVEN
tel. 0346-281532

In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft ons eerste elftal zeer verdiend met 0-1 gewonnen van VIOD uit Tienhoven. Jaffar Ahmidout bleek met zijn treffer matchwinnaar.

Het was vandaag nogal een 'uitdaging'om in Tienhoven nabij Maarssen te komen. Doordat de A27 was afgesloten, was het op de A2 filerijden tot ver na de brug over de Lek. We waren echter precies op tijd voor de aftrap op het natuurgrasveld dat VIOD rijk is. Het bleek ondanks de  eerder gevallen regen nog redelijk goed bespeelbaar. Wel begon de wedstrijd met een flinke regenbuir die zo'n kwartier aanhield.

On elftal begon in de volgende opstelling:
Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Ferris Harte, Kjell van Kemseke, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Kevin Cnossen, Jesse van Piggelen, Ronan Hendriksen, Jaffar Ahmidout. Wissels waren: Jeffrey Koedam, Daan Hurks, Guy van Beurden, Achraf Daoudi, Ilias el Karicha, Stan van de Wiel (doel).

Ons elftal onderschatte het elftal van VIOD zeker niet, al staat dit in de competitie onderaan.
De wedstrijd begon spectaculair. We zaten nog in de de allereerste minuut en ons elftal  leek de score onmiddellijk  te openen. Ronan bediende Jesse op maat en die schoot de bal meteen het VIOD-doel in. Maar de scheidsrechter had Kevin buitenspel zien staan en keurde het Vriendenschaardoelpunt daarom af. Het zal de vraag blijven of de scheidsrechter het gelijk aan zijn zijde had. Maar ons elftal legde zich neer bij het besluit.

DSC01957.JPG
Kevin Cnossen in een aanvallende actie. Amine loopt mee.

In de eerste heft ontwikkelde zich een wedstrijd waarin ons elftal de bovenliggende partij was. VIOD bleek een stugge ploeg die zich niet gemakkelijk overrompelen liet. De aanvallen van Vriendenschaar strandden vaak door ingrijpen van de defensie van VIOD, maar ook ontbrak het onze voorste linie aan scherpte en wat spelersgeluk. Al in de tweede minuut, het Vriendenschaardoelpunt was zojuist afgekeurd, kreeg Vriendenschaar een nieuwe kans via Jaffar, maar hij kon net niet bij de bal. In de negende minuut een pass van Ronan op Jesse, maar diens schot eindigde in de defensie van VIOD.
Ons elftal moest er wel op letten niet te worden verrast bij een van de spaarzame aanvallen van VIOD. In de 27e minuut was er zo'n lastig moment. Onze defensie kreeg de bal maar niet uit het doelgebied, maar uiteindelijk kon de bal uit onze defensie worden weggewerkt en wist VIOD daardoor niet tot scoren te komen.
Pas in de 33e minuut werd het overwicht van Vriendenschaar beloond. Een aanval van ons elftal was net onschadelijk gemaakt en een speler van VIOD raakte geblesseerd bij het duel dat hij was aangegaan. Maar de bal was al vanuit onze defensie snel naar voren gedirigeerd. Jesse speelde de bal af op Vincent en die vond vervolgens Jaffar. De laatste schoot de bal recht in het VIOD-doel: 0-1.

DSC01984.JPG
Jaffar, hier verwikkeld in een duel,zou door de 0-1 te scoren matchwinnaar worden.

Een minuut later een tegenaanval van VIOD, maar Michel greep in door uitlopend de bal op tijd weg te  trappen. Weer twee minuten later een corner genomen door Vincent, maar Jaffar schoot de bal vervolgens naast.
In de veertigste minuut werd Jaffar zo hard aangepakt dat hij geblesseerd raakte.en een blessurebehandeling buiten de lijnen nodig was. Ons elftal speelde kort met tien man, maar Jaffar kon weer terugkeren.
De laatste vijf minuten voor de rust nog enkele aanvallen van ons elftal. Ronan schoot daarbij de bal een keer voorlangs het VIOD-doel. En bij een schot van Jesse ging de bal net naast. Al met al ging de rust in met een 0-1 voorsprong voor ons elftal.

DSC01993.JPG
Vincent zet een aanval op en wordt achtervolgd.

In de tweede helft was ons elftal weliswaar de betere ploeg, maar echt doelrijpe kansen deden zich niet voor. Ook VIOD probeerde wel wat, maar verprutste de kansen. Vaak hoefde Michel niet meer te doen dan een bal na een verloren gegane aanval op te rapen. Onze verdediging stond trouwens ook niet toe dat VIOD echt gevaarlijk kon worden.
Na een half uur spelen in de tweede helft schampte de bal de lat van het VIOD-doel. Het leek ons meer het resultaat van een voorzet  van Jaffar dan een gericht schot.
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd ging Jaffar van het veld af en vierde Jeffrey Koedam zijn rentree na een polsbreuk die hem een aantal weken van het veld had gehouden. Wel had Jeffrey zijn pols nog in verband. De wissel Jaffar-Jeffrey was de enige die door trainer Jordy werd doorgevoerd.
De wedstrijd sukkelde naar het einde. Het scorebord bleef op '44' minuten hangen.
De scheidsrechter telde nog een paar minuten bij en floot vervolgens voor het einde. Ons elftal ging als winnaar van het veld af. Drie punten erbij, verdiend weliswaar, maar daar was vandaag eigenlijk ook alles mee gezegd. VIOD was zeker niet onderschat, maar tegen een onderaan staande ploeg blijft het altijd lastig voetballen. Al met al is ons elftal nu lijstaanvoerder, zij het dat VVJ en UVV via een inhaalwedstrijd nog voorbij ons kunnen komen.