Manitobadreef 4
3565CH
UTRECHT
tel. 030-2623563

Ons eerste elftal heeft in Utrecht met 1-1 gelijk gespeeld tegen VVJ. Ons elftal was over het geheel genomen de betere ploeg, maar moest toch toestaan dat VVJ een gelijkspel uit het vuur sleepte. Vooraf hadden we misschien getekend voor een gelijkspel. Achteraf kunnen we mogelijk over het eindresultaat enigszins teleurgesteld zijn.

Het natuurgrasveld van VVJ was goed bespeelbaar. Gedurende de wedstrijd bleef het droog. De publieke belangstelling was niet enorm. Het aantal opgekomen Vriendenschaarsupporters leek dat van VVJ te overtreffen.

Ons elftal begon in de volgende opstelling; Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Ferris Harte, Rens van Vark, Amine Lakhal, Ronan Hendriksen, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Kjell van Kemseke, Kevin Cnossen en Jeffrey Koedam. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Dylan Boomhouwer, Ilias el Karicha, Leander Foldes, Max van Alphen en Daan Hurks.

DSC02330.JPGKjell in actie

De eerste paar aanvallen waren voor VVJ. In de vijfde minuut moest Michel een schuiver onklaar maken en drie minuten later ging de bal na een schot vlak voor ons doel langs. Maar daarna nam ons elftal het inititiatief over, om het eigenlijk gedurende de hele wedstrijd  niet meer af te staan. Onze defensie stond deze wedstrijd als een huis. Er werd zeer zorgvuldig gecombineerd en de bal was onder controle  Er werd nauwelijks balverlies geleden.

DSC02359.JPG
Een sliding van Kjell. Rechts Marwan.

Vanuit de defensie werd de bal vervolgens via het middenveld naar voren gedirigeerd. Als we afgaan op het aantal aanvallen en de hierbij verkregen corners was ons elftal beslist de meerdere over VVJ. Ook waren de opgezette aanvallen van onze kant gevaarlijker.

DSC02348.JPG
De wedstrijd verliep aardig sportief. Hier wordt Rens overeind geholpen door zijn tegenstander.

Het was dan ook dik verdiend dat ons elftal, na ruim een half uur spelen in de eerste helft, de leiding nam. Vincent nam op links de corner. De bal ging over diverse spelers en de keeper van VVJ heen en belandde vervolgens bij de rechterpaal. En daar stond Ferris Harte die van dichtbij de bal in het doel kon werken. De goed leidende scheidsrechter aarzelde even in de veronderstelling dat de bal niet over de lijn was gegaan, maar direct erop wees hij toch naar de middenstip: 0-1.

b.JPG
Een laatste tikkie; 0-1 door Ferris.

VVJ probeerde in het laatste deel van de eerste helft met enkele aanvallen wat terug te doen. Marwan maakte een aanval van VVJ onschadelijk door hands te maken. De scheidsrechter gaf VVJ daarvoor een vrije schop, maar hield een gele kaart op zak. Al met al zag het ernaar uit dat ons elftal met de verkregen voorsprong ging rusten. Helaas. Op slag van rust mocht VVJ een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal werd afgeslagen, maar kwam buiten het strafschopgebied in het bezit van een VVJ'er. Die loste een schot, waarbij de bal over alle aanvallers en verdedigers die nog in het doelgebied stonden, heen ging. Het uitzicht van Michel werd daardoor vermoedelijk ook ontnomen. De bal verdween hoe dan ook met een fraaie boog  links tussen de kruising van paal en lat in ons doel. Het werd zomaar en tegen de spelverhouding in, toch 1-1.

DSC02399.JPGRonan in actie terwijl Kevin en Vincent toekijken.

In de tweede helft was het spelbeeld ongeveer gelijk aan dat van het eerste. Hoewel onze defensie in de tweede helft een paar keer een cormer of vrije schop moest toestaan, werd VVJ niet echt gevaarlijk. Twee minuten na rust kreeg VVJ een vrije schop toegewezen, maar de bal ging vervolgens hoog over ons doel. En zo waren er in de loop van de tweede helft wel eens wat kansjes voor VVJ, maar uiteindelijk niet verontrustend. In de 63e minuut kwam Dylan in het veld voor Rens. Een kwartier later kwam Leander voor Jeffrey in de plaats.

DSC02405.JPG
Corné ziet zijn aanval stranden.

Ook in de tweede helft was ons elftal de betere ploeg. Veel aanvallen gingen over rechts waarbij Ronan aan het werk werd gezet of zichzelf aan het werk zette. Maar alle acties van Ronan ten spijt, ze leverden uiteindelijk niet het beoogde resultaat op. Drie minuten na rust een schot van Ronan dat in het zijnet van VVJ belandde. Of er waren acties van Ronan die uit zichzelf strandden. Of als er een voorzet van zijn voet voor het VVJ-doel kwam, werd die door de verdediging van VVJ gestuit.
Ongeveer tien minuten voor tijd was er een lage voorzet van de voet van Ronan, maar nu werd de bal in het doelgebied op een haar na gemist. Vijf minuten vóór tijd brak Ronan zelf door de verdediging van VVJ, maar toen volgde een schot waarbij de bal naast ging.

DSC02424.JPGEen VVJ-aanvaller ziet zich omringd door Kevin (nr.10), Kjell en Jeffrey.

In blessuretijd moest Michel nog een keer handelend optreden door de bal weg te stompen na een aanval van VVJ. Maar over het algemeen had Michel geen drukke middag. In de tweede helft werden over en weer nog wat gele kaarten geincasseerd, maar die werden geaccepteerd zonder dat er daardoor al te veel opwinding ontstond. Mede dank zij de rustig leidende jonge scheidsrechter Bergkamp bleef de wedstrijd netjes binnen de grenzen van sportiviteit.

DSC02438.JPG
Slotakkoord, maar de keeper van VVJ maakt deze aanval van Vriendenschaar onschadelijk. Links Dylan en rechts Kevin.