Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal is de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen VVJ. Het was wel een spannende pot voetbal, maar geen hoogstaande. Ons elftal had mogelijk meer uit deze wedstrijd kunnen halen, maar ook de deksel op de neus kunnen krijgen.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Daan Hurks, Kjell van Kemseke, Bram Maessen, Marwan Salama, Jesse van Piggelen, Vincent Zuurmond,  Karim el Ghoulbzouri, Amine Lakhal, Ronan Hendriksen en Leander Foldes. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Ferris Harte, Jaffar Ahmidout, Dylan Boomhouwer en Kevin Cnossen.
Jeffrey Koedam speelde niet na de valpartij tegen Veenendaal, vorige week. Hij heeft zijn pols gebroken en is een tijdlang uitgeschakeld. Ook Rens van Vark is nog lang niet speelklaar. Er gaan al gauw zes weken heen voordat er sprake kan zijn van inzet voor het eerste elftal.

DSC01189a.JPGJesse probeert zich te ontdoen van twee tegenstanders.

Ons elftal begin fris en fruitig aan de wedstrijd tegen VVJ. Zeker in het eerste kwartier van de wedstrijd werd VVJ bijna overlopen door de aanvalsdrift van ons elftal. Er waren scrimmages voor het doel van VVJ. Ronan, Vincent, Karim, Jesse en Amine doken bij voortduring op bij of in het doelgebied van VVJ. Grote kansen kwamen daar evenwel niet uit voort. Toch kwam ons elftal gelukkig op een 1-0 voorsprong in de twaalfde minuut. Een aanval van ons elftal was stuk gelopen. Niks aan de hand voor VVJ zo leek het, Maar de keeper van de Utrechters liet bij het oprapen de bal zomaar los. Ronan was er als de kippen bij en schoof de bal tot verbijstering van VVJ in het verlaten doel: 1-0.

DSC01193a.JPG
Ronan was zeer actief in deze wedstrijd en pikte de 1-0 op.

Lang zou ons elftal niet profiteren van de op dat moment toch verdiende voorsprong. Drie minuten later zette VVJ over rechts een aanval op. De bal uit het daaruit voort komende schot ging voorlangs ons doel en kwam geheel op links terecht. Er volgde een duel waaruit de scheidsrechter concludeerde dat daarbij door Vriendenschaar een overtreding werd begaan. VVJ mocht de vrije schop nemen en schoot de bal recht op ons doel af. Of de bal nog aangeraakt werd of niet? Maar niemand in onze defensie onderschepte de bal die vervolgens in ons doel verdween: 1-1.

DSC01209a.JPGSpelmoment uit de eerste helft met op de voorgrond links Jesse en rechts Ronan Hendriksen.

In het half uur tot aan de rust kreeg zowel ons elftal als VVJ kansen om op voorsprong te komen. In de 22e minuut schoot Marwan de bal na een aanval over het VVJ-doel en schoot Ronan de bal drie minuten later naast. In de 28e minuut was VVJ kansrijk. Een VVJ-aanvaller wilde de bal direct op zijn slof nemen, maar schoot hopeloos mis. In de 35e minuut kreeg ons elftal twee corners achterelkaar te nemen. De eerste werd genomen door Karim en door VVJ weer tot corner verwerkt . De door Vincent genomen tweede corner leverde geen problemen voor VVJ op.
Tot aan de rust kregen beide ploegen nog enkele kansen uit aanvallen en corners, maar gescoord werd er niet meer. De rust kwam met 1-1.

DSC01213a.JPGDe keeper van VVJ werkt de bal weg terwijl Leander wordt afgehouden.

In de tweede helft was VVJ lange tijd aanvallender en gevaarlijker dan ons elftal. Onze verdediging had de nodige moeite om de aanvallen van VVJ over links en rechts te onderbreken en gaf ook veel ruimte weg. Ons elftal bleef uiteindelijk wel overeind. Michel Sprong moest enkele keren tussenbeide komen om een aanval van VVJ onschadelijk te maken. Er waren uiteraard ook kansen voor onze aanval. Maar daarbij werd nogal eens balverlies geleden, zodat ook VVJ niet echt in de problemen kwam.

Er was al ruim een kwartier in de tweede helft gespeeld toen ons elftal bij een uitval op voorsprong kwam. Van achteruit werd de bal door Vincent(?) naar voren geschoten en, mogelijk op de rand van buitenspel, door Ronan opgepikt. Die wachtte niet op een fluitsignaal,ging er met de bal vandoor en schoof de bal vervolgens beheerst in het VVJ-doel: 2-1 Het doelpunt veroorzaakte veel ophef in de VVJ-gelederen bij de grensrechter en een aantal spelers. Zoveel zelfs dat de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde enkele gele kaarten aan VVJ uit te delen.

Lang zou ons elftal niet van de voorsprong genieten. Kort na ons doelpunt was er een aanval van VVJ waarbij de bal in ons strafschopgebied terecht kwam en tegen de arm van de teruggekomen Ronan werd gespeeld. De scheidsrechter zag er een strafschop in en die werd vervolgens door VVJ benut: 2-2.

In de 65e minuut werd Daan Hurks gewisseld voor Kevin Cnossen. Tegelijk ging Leander Foldes van het veld en kwam Jaffar Ahmidout erin.

DSC01246a.JPG

Jaffar ziet rechts toe hoe de keeper van VVJ de bal wegstompt.

Was VVJ tot dan in de tweede helft de wat sterkere ploeg geweest, in het laatste deel van de wedstrijd kantelde de wedstrijd en werd ons elftal weer sterker. Ronan en Jaffar kregen kansen. Vijf minuten voor tijd werd de bal door ons van achteruit naar voren gedirigeerd. Dezelfde spelsituatie ontstond van waaruit de 2-1 voorsprong van Vriendenschaar was voortgekomen. Maar nu floot de scheidsrechter af wegens buitenspel. En dat leidde aan de zijlijn opnieuw tot ophef, maar nu van een paar Vriendenschaarsupporters. Geen aanleiding voor de scheidsrechter om terug te komen op zijn besluit.

DSC01271a.JPG
Aanval op het doel van VVJ met Ronan (nr.15) en Jaffar (nr.18) en op de achtergrond Jesse.

Hoewel er best de nodige tijd had mogen worden bijgeteld vanwege al het oponthoud, trok de scheidsrechter maar een minuutje extra tijd bij. Gescoord werd er niet meer en het bleef 2-2. Per saldo wel een terechte, maar toch onbevredigende uitslag. De wedstrijd had door ons gewonnen kunnen worden, maar net zo goed verloren. Ronan Hendriksen werd uitgeroepen tot ‘the man of te match’ .