Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een zeer duidelijke 4-0 overwinning geboekt op Kockengen. Doordat Zwaluwen Utrecht met 2-1 van OSM '75 verloor, gaan Zwaluwen en Vriendenschaar gezamenlijk aan kop in 4E. Het doelsaldo van Zwaluwen Utrecht is wel beter dan dat van ons elftal ondanks de 4-0 overwinning.

Ons elftal speelde deze zarterdag in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Daan Hurks, Rens van Vark, Kjell van Kemseke, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Ronan Hendriks, Karim el Ghoulbzouri, Kevin Cnossen, Jaffar Ahmidout. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Guy van Beurden, Sander Verrips, Dylan Boomhouwer, Jesper van Engen, Bram Maessen.

Voor de aanvang van de wedsrtrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Piet Hey en Rinie de Vos.

DSC02594.JPG
Duel bij het begin van de wedstrijd met Kevin Cnossen.

Bij een 4-0 zege ben je geneigd er het etiket 'éclantante overwinning' aan  te plakken, maar dat was toch niet helemaal het geval, zeker niet als je afgaat op de eerste helft. Ons elftal was vanaf de aftrap de heersende ploeg. Je zou kunnen zeggen dat de spelers van Kockengen alleen maar in de weg liepen.  Evenwel zag ons elftal geen kans om een echte bres te slaan in de defensie van Kockengen. Die gaf gedurende de eerste helft alleen maar corners weg. We hebben ze niet nauwkeurig geteld, maar het moeten er al gauw vijftien zijn geweest. In het straatvoetbal wordt al gauw geroepen 'driemaal corner is pinantie' en dan had het bij de rust al 5-0 voor ons elftal moeten staan. Er viel echter geen enkel doelpunt. De bal werd veel te hard op elkaar ingespeeld, Daardoor kregen de eigen medespelers de bal niet zo onder controle dat van een goede aanval met idem afronding sprake kon zijn.

DSC02614.JPG
Jaffar zet een aanval op. Op de achtergrond kijkt Kjell toe.

En zoals gezegd, veel blauwzwarte aanvallen werden afgebroken door een weggegeven hoekschop. En als de bal vervolgens in het doelgebied van Kockengen kwam, was er altijd wel een hand of voet van hun keeper die de voorzet ontijdig afbrak. Kockengen raakte in de eerste helft twee spelers vroeg kwijt. Na vijf minuten verstapte een van de Kockengenspelers zich en moest het veld af. En na een klein kwartier moest een tweede speler het veld af na een onschuldig duel.

De beste aanval van Vriendenschaar was na ruim een half uur spelen. Rens ontving de bal van Ronan en haalde vervolgens met een hard laag schot uit. De bal smoorde in de defensie van Kockengen. Een paar minuten later schoot Ronan zelf op doel, maar de keeper van Kockengen redde met een safe.

DSC02642.JPG
De keeper van Kockengen onderbreekt met een safe een schot van Ronan, geheel links.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft zette Kjell een aanval op. De bal kwam bij Jaffar, maar die schoot naast. Op slag van rust raakte Daan Hurks geblesseerd, maar na behandeling kon hij de wedstrijd voortzetten. Al met al kwam de rust met 0-0. Bepaalde niet een stand die tot tevredenheid leidde gezien het overwicht, de corners én de weinig echte kansen.

Gezien het vertoonde spel ging ons elftal niet bepaald gerust de tweeede helft in. Jesper van Engen was het veld ingekomen voor Jaffar. En dat bleek een gouden wissel te zijn. Want na vijf minuten was er een mooie aanval van ons elftal. Ter hoogte van de cornervlag rechts passte Jesper op de vrij staande Karim. Tot opluchting van het elftal (en onze aanhang) schoof Karim de bal beheerst in het Kockengendoel. En was ook de ban gebroken.

DSC02675.JPGKarim was een van onze nuttigste spelers, brak de score open en werd 'Man of the Match'.

Het tweede doelpunt hing in de lucht, maar bleef nog even uit. Twee minuten na de openingstreffer had Kevin de 2-0 op de schoen, maar toch miste hij deze kans. Na een klein kwartier opnieuw een kans voor Kevin op aangeven van Kjell. Voor open doel schoot Kevin de bal naast. In deze situatie ging een speler van Kockengen geblesseerd in het eigen doelgebied liggen. Hij kon niet verder en moest vervangen worden. De derde speler van zijn ploeg die ontijdig het veld diende te verlaten.

DSC02688.JPGKevin had de 2-0 op de schoen, maar toch niet.

Ons elftal ging onverdroten verder op zoek naar de tweede treffer die de wedstrijd in het slot zou kunnen gooien. Een schot van Marwan werd gestopt door de keeper. Ook stopte hij een inzet van Ronan. Karim dacht  in de twintigste minuut de 2-0 te scoren. Zijn inzet werd door de keeper gestopt, maar de bal kwam weer bij Karin. Nu schoot hij de bal wél in het doel van Kockengen. Toch geen 2-0, want de scheidsrechter had bij de eerste actie buitenspel van Karim geconstateerd. Treffer nummer twee kwam er drie minuten later toch. Het was Kevin die de bal van dichtbij in het doel van Kockengen werkte, nadat hij de bal van Vincent had ontvangen.

DSC02692.JPG
Ronan zou de 3-0 scoren, maar hier nog niet.

Na een half uur in de tweede helft ging Karim van het veld en kwam Guy van Beurden hem vervangen.

Mocht ons elftal nog iets te vrezen hebben? Enkele minuten later was de wedstrijd toch echt over en uit. Want Ronan scoorde de 3-0.. De Kockengenkeeper werd daarbij kansloos gelaten. Direct hierna ging Ronan het veld af, evenals Kjell. Zij werden vervangen door Ferris en Bram.

De wissels waren nauwelijks in het veld verschenen of Marwan soleerde, na de bal van Guy te hebben ontvangen, naar 4-0.  Kwam er toch nog een overtuigende eindstand op het scorebord.

Na negentig minuten maakte de prima leidende scheidsrechter een einde aan deze sportief verlopen wedstrijd. Karim werd terecht uitgeroepen tot man of the match.