Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

De wedstrijd Hercules - Vriendenschaar is in 1-1 geëindigd. Deze stand stond al bij de rust op het scorebord.

De weersomstandigheden tijdens de wedstrijd, die pas na vijf uur in de middag begon, waren uitzonderlijk slecht. Het regende bij voortduring. Het hield maar niet op. Het kunstgrasbijveld waarop het duel werd afgewerkt, was aanvankelijk goed bespeelbaar, maar in de tweede helft begonnen zich er toch plasjes water te vormen. De wedstrijd moest vanwege het late aanvangstijdstip ook onder kunstlicht worden afgewerkt. Door het tijdstip en de weersomstandigheden was er nauwelijks publiek bij dit treffen aanwezig.

Ons elftal begon in de volgende opstelling.Michel Sprong, Corné Pieter, Ferris Harte, Kjell Kemseke, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Ronan Hendriksen, Kevin Cnossen, Jesse Van Piggelen, Jesper van Engen.
Wissels: Rens van Vark, Dylan Boomhauwer, Jaimaro Erents, Bram Maessen, Daan Hurks, Stan v.d. Wiel

Hercules nam aanvankelijk het initiatief. Na 5 minuten scoorde Hercules de 1-0, vanuit een ingooi volgde een schot dat onderweg van richting werd veranderd en met een sierlijke boog verdween de bal in de verste hoek. Maar Vriendenschaar kwam echter onder de  druk van Hercules uit  en na 16 minuten was het 1-1. De aansluitingstreffer kwam van Amine, die vanaf de vleugel was opgerukt en uit een lastige hoek de gelijkmaker scoorde. Na vijfentwintig minuten had Vincent ons elftal op voorsprong kunnen brengen, maar de keeper van Hercules stopte zijn schot miraculeus. Rond de 35e minuut drie aanvallen van Vriendenschaar achter elkaar. Na een combinatie met Vincent schoot Ronan de bal voorlangs het Herculesdoel. Direct daarop weer een aanval waarna Ronan opnieuw de bal voorlangs het doel schoot. Dan, voor de derde keer, een schot van Ronan en nu redde de keeper van Hercules met een fraaie safe. Ook Jesper kreeg hierna nog een kans, maar scoorde niet. Tot aan de rust had ons elftal de overhand, maar de keeper van Hercules verijdelde voortdurend dat ons elftal op voorsprong zou komen. De rust ging hierdoor met 1-1 in en de natte spelers konden de kleedkamers opzoeken. Ferris Harte was al in de eerste helft wegens een blessure vervangen door Dylan Boomhouwer.

In de tweede helft kwam Rens van Vark in het veld voor Jesper van Engen. Maar tien minuten later moest Rens alweer geblesseerd van het veld af en worden vervangen door Jamairo. Gelukkig niet zijn net herstelde knie maar een stevige hamstringblessure  werd nu zijn deel.
Maar ook in de tweede helft was ons elftal de betere ploeg. De bal die Vincent na negen minuten op het Herculesdoel afvuurde, had beter verdiend. Maar de bal raakte de paal. Vriendenschaar kreeg ook daarna goede kansen. Uit een voorzet schoot Ronan rakelings over.
Na dertig minuten in de tweede helft kreeg ook Hercules een goede kans, maar Michel Sprong kon de ingeschoten bal fraai keren.

Naarmate de tweede helft vorderde, ging het spel zich meer en meer op het middenveld afspelen. Door de vele regen werd het veld steeds moeilijker te bespelen en van echt goed voetbal was al lang geen sprake meer. Zo'n tien minuten tijd had ons elftal de wedstrijd kunnen beslissen. Bij een voorzet van Ronan kon Jamairo net geen voet tegen de bal krijgen die daardoor net voorbij de verste paal over de achterlijn ging. Vijf minuten later ontsnapte Hercules nog eens aan doelpunt en ging de bal na een actie van Ronan weer rakelings over. Niet alleen de bank bij Vriendenschaar maar ook de twintig mee gereisde supporters telden het doelpunt al min of meer. Helaas...

Na de officiële tijd werd er zeker nog vijf minuten doorgespeeld ook vanwege een blessurebehandeling van Kevin Cnossen geveld door een hard schot tegen zijn hoofd. Hij kon gelukkig doorspelen. Al met al kwam in de ruststand van 1-1 geen verandering meer. .

Wel jammer dat je als standaardelftal op dit tijdstip, 17:00 uur, moet spelen en wat dan ook mee speelt is dat je op een open veld, zonder enige bescherming tegen weersinvloeden moet spelen terwijl daarnaast een veld ligt met een mooie overdekte tribune.