Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een overtuigende 4-1 zege geboekt op 't Goy. Onze tegenstander kwam er in de hele wedstrijd eigenlijk niet aan te pas.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling:
Michel Sprong (doel), Bram Maessen, Daan Hurks, Amine Lakhal, Kevin Cnossen, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Jesse van Piggelen, Ronan Hendriksen en Jaffar Ahmidout. Wissels waren Corné Pieter, Kjell van Kemseke, Ray Dupon, Achraf Daoudi, Guy van Beurden, Jesper van Engen en Stan van de Wiel (doel). Guy, Achraf en Ray zouden in de tweede helft invallen en maakten daarmee hun debuut in ons elftal.

De weersomstandigheden waren weer erbarmelijk. Gedurende de hele wedstrijd teisterde de regen spelers en publiek en de temperatuur was bepaald ook niet 'je dat'. We kunnen ons voorstellen dat velen de behaaglijkheid van thuis verkozen boven de nattigheid en kilheid langs het veld. Op onze overdekte tribune die ruimte bood voor veel meer, zat  zo'n negentig man, met ook supporters van 't Goy. En aan ons clubhuis zat een handjevol publiek vastgeplakt, nog enigszins beschut door het overstekende dak. Maar wie wegbleef, heeft toch ook de voortreffelijke voorstelling gemist die ons elftal deze zaterdag ten beste gaf.

Vanaf de aftrap pakte ons elftal de tegenstander van vandaag resoluut aan. De scheidsrechter hield de wedstrijd in de eerste helft nogal kort en floot veelvuldig na diverse duels af. Niet dat hij daarop uit was, maar het kwam 't Goy wel goed uit. Want het merendeel van de vrije trappen was in het voordeel van 't Goy en de ploeg kon daardoor even naar adem happen. En dat was ook het geval bij enkele blessurebehandelingen.
Ronan, Jesse en Jaffar waren vaak bij de opgezette Vriendenschaaraanvallen betrokken. 't Goy moest daardoor nogal eens corners weggeven. En verder waren er nogal wat aanvallen die door de scheidsrechter buitenspel moesten worden gegeven. Kortom ons elftal was verregaand in de meerderheid, maar het bleef toch nog lang 0-0.

DSC01884.JPG
Ronan was veelvuldig in het doelgebied van 't Goy te vinden en stichtte daar het nodige gevaar.

Tot in de 38e minuut er weer een aanval van ons elftal was. Vincent passte en Ronan kon vervolgens de dik verdiende 1-0 laten aantekenen. 't Goy was nog niet van de schrik bekomen of een minuut later stond het ineens al 2-0. Nu was het Ronan die op Jesse passte. Tot verbijstering van 't Goy ging de bal opnieuw in het doel. Jesse ging na dit doelpunt bijna uit zijn dak van opwinding. Een paar minuten later werd het bijna 3-0 bij de volgende Vriendenschaaraanval. Maar nu ging de bal over het doel van 't Goy.

DSC01902.JPGAanvallende actie van Daan Hurks.

Wat er in de beide kleedkamers precies is gezegd over het verloop van de eerste helft weten we
niet. Maar wel werd de rust door de teams ook aangegrepen om de doorweekte shirts uit te doen en nieuwe shirts aan te trekken. Zo verscheen ons elftal in de tweede helft in rode reserveshirts. Ook de scheidsrechter had een ander gekleurd, blauw shirt aangetrokken.

Mogelijk zat 't Goy vol bedoelingen om de wedstrijd een ander aanzien te geven, maar daar kwam niks van terecht. Want twee minuten na rust schoot Ronan de bal op het doel van 't Goy. Die kon de bal niet volledig keren. De bal kwam in de rebound bij Vincent terecht en die scoorde 3-0.

Ons elftal ging niet over tot 'gallery play', maar Marwan zag toch een paar keer kans om zijn tegenstander te 'poorten'.  In de 58e minuut werd een aanval van 't Goy door Michel Sprong onderbroken. Een verre trap naar voren volgde en plotseling had Ronan bijna de kans om de 4-0 te scoren. De keeper van 't Goy hinderde Ronan echter zodanig dat de bal net naast ging.

DSC01931.JPGIn de tweede helft speelde ons elftal in het rood.

Met nog een kwartier te spelen kwam Kjell en Corné in het veld voor  Daan Hurks en  Bram Maessen.  Het kan mogelijk door de wisseling komen. Maar Kjell en Corné stonden nauwelijks in het veld of  in de 62e minuut, bij een vrije schop van 't Goy, ging de bal zomaar in ons doel: 3-1. Bij 't Goy keerde enig geloof in een beter resultaat terug.

Met nog zo'n twintig minuten op de klok raakte Ronan zodanig gebleseerd dat hij buiten de lijnen door onze verzorger Marcel moest worden opgeknaapt. Gelukkig kon Ronan daarna de wedstrijd vervolgen. In de 75e minuut liet Vincent zich vervangen door Guy van Beurden en kreeg Marwan de aanvoerdersband om.
In de 81e minuut werd Ronan na een aanval ondersteboven gelopen en mocht ons elftal een vrije schop nemen. Jaffar zette zich achter de bal en kegelde de bal rechtstreeks en zuiver in het doel van 't Goy: 4-1. Mooie kroon op het werk!

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd gingen Amine en Jaffar nog van het veld en kregen Ray Dupon en  Achraf Daoudi nog enkele speelminuten toebedeeld. Maar de overwinning, na prima spel, zat al in de knip. De scheidsrechter floot een rustige tweede helft en telde geen seconde bij toen de 90 minuten op het scorebord verwschenen. Er was geen enkele aanleiding meer om blessuretijd bij te tellen.

Door de resultaten van deze zaterdag steeg ons elftal knap naar de tweede plaats op de ranglijst achter UVV met een punt méér. Maar aan het einde van de eerste periode kan UVV nog geen aanspraak maken op het periodekampioenschap. VVJ heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht tegoed. Maar doordat VVJ deze zaterdag gelijk speelde, moet de ploeg in ieder geval winnen en ook nog met drie doelpunten verschil.

Ons eigen elftal werd dan geen periodekampioen, maar heeft in deze eerste periode veel beter gepresteerd dan de buitenwacht voor mogelijk had gehouden. We hopen dat ons elftal de goede vorm weet vast te houden in de wedstrijden die gaan komen.

Na afloop van de wedstrijd werd Ferris Harten uitgeroepen tot 'Man of the Match'.