Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal had vandaag een gemakkelijke dag. Tegen het zwakke Hercules werd een ondubbelzinnige 6-0 overwinning geboekt.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Ferris Harte, Rens van Vark, Amine Lakhal, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Jesse van Piggelen, Jesper van Engen, Kevin Cnossen en Ronan Hendriksen. Wissels waren Stan van de Wiel (doel),  Kjell van Kemseke, Karim el Ghoulbzouri, Daan Hurks, Sander Verrips en Jaffar Ahmidout. Vanwege de tegen SMV opgelopen rode kaart (2x geel) was Dylan Boomhouwer tegen Hercules niet beschikbaar.

Ons elftal diende het laag geplaatste Hercules zeer serieus te nemen. Zeker als je mee wilt doen om mogelijke prijzen. Dan kan een ploeg als Hercules gemakkelijk de welbekende bananenschil zijn, waarover je lelijk kunt uitglijden. Ons elftal was echter vanaf de aftrap niet van plan om het zo ver te laten komen.

DSC03334a.JPGOns elftal zette onmiddellijk druk op het Herculesdoel. Met nr. 7 Jesse en met nr. 4 Rens.

Het weer was een stuk guurder dan de afgelopen lenteachtige dagen. De wedstrijd was nauwelijks begonnen of enkele hagelbuien barstten boven het veld los. Ons elftal liet zich er niet van weerhouden om Hercules meteen onder druk te zetten. Hercules moest meteen al een aantal corners weggeven om overeind te blijven. Schoten van Vincent en Ronan ging rakelings over het doel. Het wachten was op de openingstreffer en die kwam in de achttiende minuut. Amine was over links met de bal aan de haal gegaan. Een lage voorzet volgde en het was Kevin die de bal beheerst hoog in het Herculesdoel schoot (1-0).

DSC03339a.JPG
Kevin (midden) opende de score. De bal gaat hoog in het dak. Links Jesper van Engen.

Vier minuten later zette de Ronan de bal aan de andere kant van het veld voor en nu was het Jesper die het Herculesnet vond (2-0). Even leek Hercules wat terug te kunnen doen. Het veroverde twee corners achterelkaar zonder resultaat. En na een half uur spelen ging de bal bij een schot over ons doel. Verder liet ons elftal het niet komen. Een lage voorzet van Ronan werd door de keeper van Hercules vallend onderschept.

DSC03374a.JPG
Ronan was voor zijn tegenstander niet te houden. Een dergelijke actie was de inleiding tot doelpunt nummer vier.

In de 38e minuut draaide Ronan zijn tegenstander dol ten koste van een vrije schop. Deze werd door Vincent genomen en nu was Jesse ter plaatse om de score naar 3-0 te tillen. Drie minuten later weer een Vriendenschaaraanval. Nu kwam Jesper aan de bal. En half struikelend zag hij toch kans om Hercules met een lage inzet al voor de rust op een onverbrugbare achterstand te zetten (4-0).

Ons elftal begon na de rust in ongewijzigde opstelling. In het eerste kwartier na rust gebeurde niet zo veel. Opmerkelijk was de handsbal die de keer van Hercules maakte toen hij ver uit het doelgebied was gekomen en zonder enige aanleiding toch maar hands maakte. Het leverde hem een gele kaart van de scheidsrechter op die de spelregels moest hanteren. Het was de enig gele kaart uit deze volledig sportief verlopen wedstrijd.

Na een klein half uur spelen ging Kevin het veld uit en werd hij gewisseld voor Karim. Een minuut later veroverde Amine de bal. Hij schoot vervolgens niet al te hard op het Herculesdoel, maar zag tot zijn vreugde de bal toch in het doel verdwijnen (5-0).

DSC03430a.JPG
De keeper van Hercules was af en toe het zicht op de bal kwijt, zoals hier in een duel met Jaffar.

In de 65e minuut kwam Jaffar  in het veld voor Ronan en maakte Amine plaats voor Kjell. Direct hierna noteerden we een schot van Marwan over het Herculesdoel.
In de 70e minuut kreeg Jaffar de bal in zijn bezit en schuin bij het doel wist hij de bal voor de zesde keer in het net te deponeren (6-0).

Er was nog volop tijd om de score verder op te hogen. De wil was er ook, maar schoten van Karim en Jesse gingen over het Herculesdoel.

DSC03435a.JPG
Karim  probeert de bal nog te achterhalen. Op de achtergrond Vincent en Marwan.

Met nog een kwariter te spelen kwam Daan in het veld voor Rens. Sander Verrips nam de plek over van Corné.

Pas vijf minuten voor het eindsignaal moest onze doelman Michel een keer echt in actie komen. Bij een laag ingeschoten bal ging Michel naar de onderhoek om de bal uit ons doel te houden. Het was min of meer het enig serieuze wapenfeit van de ploeg uit Utrecht.

De goed en rustig leidende scheidsrechter vond het na exact 90 minuten welletjes. Zonder tijd bij te trekken floot hij de beide elftallen naar hun kleedkamers. Vriendenschaar was uiteraard gelukkig met deze royale overwinning.

Jesper van Engen werd na afloop van de wedstrijd gehuldigd als 'man of the match'.