Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

In een spectaculaire slotfase, het was al zo'n vijf minuten in blessuretijd, besliste Jesse van Piggelen de wedstrijd in het voordeel van ons elftal met een kopbal van dichtbij uit een corner.
Daarvóór had ons elftal een ogenschijnlijk veilige 1-3 voorsprong uit handen gegeven. De overwinning kwam ons elftal echter zonder meer toe.

Vanwege de overvloedige regenval, zeker van de afgelopen zaterdagnacht, was het hoofdveld van Brederodes niet bespeelbaar. De wedstrijd was daarom verplaatst naar het parallel gelegen en prima bespeelbare kunstgrasveld. Pech voor de supporters van beide ploegen, want de overdekte tribune van het hoofdveld kon daardoor niet worden opgezocht. En het regende vooraslnog gestaag. Dus geen schuilplaats.

Ons elftal begon in de volgende opstelling.Michel Sprong(doel), Corné Pieter, Kjell van Kemseke, Dylan Boomhouwer, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Ronan Hendriksen, Kevin Cnossen, Jesse Van Piggelen, Jaffar Ahmidout.
Wissels: Ferris Harte, Ilias el Karicha, Damian Hol, Bram Maessen, Daan Hurks, Stan van de Wiel (doel).

De eerste tien minuten gebeurde er niet zo veel. De bal ging heen en weer. Wel werd Kevin Cnossen harhandig neergelegd in de achtste minuut. De vrije schop voor Vriendenschaar leverde niks op. En toen was er de elfde minuut. Een snelle uitval over links. De aanvaller van Brederodes was onze defensie te snel af en met een felle schuiver verdween de bal langs Michel in ons doel:
1-0.

DSC01794.JPGWedstrijdmoment uit het begin van de wedstrijd met Kevin Cnossen.

Gemengde gevoelens waren ons deel. Want Brederodes is voor Vriendenschaar een heel lastige tegenstander en zeker thuis in Vianen. Ging dit voor ons elftal wel goed aflopen? Even was ons elftal van slag. En na een kwartier had Brederodes de voorsprong kunnen vergroten. Een schot ging gelukkig naast ons doel.
In de achttiende minuut was ons elftal echter terug in de wedstrijd. Jaffar lost een schot op het Brederodesdoel. De inzet werd deels gestopt; de bal vloog het veld in. Ter hoogte van de penaltystip zette Vincent zijn schoen tegen de bal en die vloog laag over de grond het Brederodesdoel in: 1-1.

Vanaf dat moment had ons elftal het initiatief. Maar het moest wel blijven oppassen. Zoals in de 25e minuut toen Michel door goed uit te lopen een aanval van Brederodes in het strafschopgebied onschadelijk maakte.

Brederodes had zichtbaar moeite met de snelle rushes van Ronan. Die hadden niet altijd een goed vervolg. Maar in de 26e minuut pikte Ronan, op volle snelheid, langs de zijlijn de bal van zijn tegenstander af. De bal ging vervolgens naar binnen, bereikte Jesse en die schoot de bal meteen binnen: 1-2!

DSC01809.JPGDe keeper van Brederodes kan de bal maar met moeite wegwerken als hij belaagd wordt door de mee opgerukte Dylan Boomhouwer.

Ons elftal was vanaf nu de betere ploeg. Maar opnieuw was het oppassen geblazen. Zoals rond de 30e minuut toen bij een uitval van Brederodes de bal de paal van ons doel raakte. Maar na 35 minuten vergrootte ons elftal de voorsprong. Ditmaal was het Jesse die een schot loste op het Brederodesdoel. Uit de rebound kwam de bal bij Jaffar terecht en diens inzet was raak: 1-3!

Ons elftal was 'los' en Brederodes hield het met moeite droog. Drie minuten na de Vriendenschaartreffer moest de keeper na een corner en een inzet van Vriendenschaar knap redden. Een paar minuten voor het rustsignaal was Amine naar voren opgerukt. De bal bereikte vervolgens Ronan, maar die schoot vervlogens net naast. Rust 1-3.

Tot ieders genoegen was de regen na de rust verdwenen en bij een laag staand zonnetje was zelfs het begin van een regenboog te zien.

Ook in de tweede helf was ons elftal de betere ploeg. Dat wil niet zeggen dat Brederodes kansloos was. In de zevende minuut na rust een schot van Brederodes op ons doel dat net naast ging. Drie minuten later kreeg Jesse terecht een gele kaart, toen hij bij een voorzet van Brederodes naar de bal sloeg.

DSC01847.JPG
Amine Lakhal is in de tweede helft mee opgerukt.

In de achttiende minuut probeerde Vincent met de bal aan de voet bij de zijlijn weg te sprinten van zijn tegenstander. Maar Vincent kwam uiteindelijk snelheid tekort en hij raakte de bal kwijt. Drie minuten later een kansrijke aanval met Ronan en Jaffar. Maar de aanval werd buitenspel gegeven, naar onze mening niet geheel terecht. Een minuut later een 'dubbele'corner voor Brederodes, maar de hierna volgende inzet ging dik langs ons doel.

Vriendenschaar bleef verder de regie houden over de wedstrijd. Uit een voorzet van Ronan schoot Jesse de bal in de 35e minuut net naast. Kevin kreeg vervolgens geel omdat hij de bal wegtrapte nadat de scheidsrechter aan de zijlijn een vrije schop had toegekend aan Brederodes.

DSC01862.JPG
De keeper van Brederodes hindert Ronannet  voldoende om Ronan van een voorzet af te houden.

En toen leek het licht ineens voor Vriendenschaar uit te gaan.  In de 36e minuut kreeg Brederodes op links een vrije schop te nemen. Tot ontzetting van ons elftal ging de bal vervolgens rechtstreeks ons doel in zonder dat er nog een Vriendenschaarbeen of Michel tussenbeide kwam: 2-3.
Ferris Harte kwam nu in het veld voor Kevin Cnossen.

Twee minuten later kwam vanuit het middenveld, bij een voorzet van Brederodes, de bal in ons doelgebied terecht. Er volgde een kopduel en naar het oordeel van de scheidsrechter werd door een van onze spelers de bal met de hand geraakt. Waarschijnlijk zou er in het verleden geen strafschop voor zijn gegeven. Maar tegenwoordig is het een VAR-moment en wordt bij het eventueel per abuis raken van de bal met de hand de bal onmiddellijk op de stip gelegd.
Terwijl Michel zich ging opstellen, merkte zijn collega aan de andere kant tegen Brederodes-supporters op dat de penalty een buitenkans was. 'Dit hadden we niet meer verwacht', aldus de goalie. De strafschop moest weliswaar nog genomen worden, maar zijn opmerking bleek niet voorbarig. Want de strafschop werd goed uitgevoerd en verdween buiten bereik van Michel laag in de hoek (3-3).
DSC01866.JPG
Ook een poging van Jaffar om de stand in het voordeel van Vriendenschaar om te buigen. Op de achtergrond Jesse. Met nummer 4 Dylan en met nummer 12 Ferris.

De supporters van Viendensschaar zagen de bui al hangen. Ben je overheersend en ga je toch nog zomaar de bietenbak in. Naarmate de laatste speelminuten verstreken verzoenden zij zich morrend toch maar bij een gelijkspel. Vóór de wedstrijd had je er misschien voor willen tekenen.

De blessuretijd brak aan zonder dat zich nog grote kansen voor beide ploegen voordeden. Dan een schot van Vriendenschaar in de laatste minuut. De bal vloog corner en werd op links genomen. Vincent zette vanaf de cornervlag de bal voor. Daar kwam die tegen het hoofd van Jaffar. De bal ging naar voren over enkele Brederodesverdigers heen en daar stond Jesse om van dichtbij de bal  in het Brederodesdoel te koppen: 3-4!

DSC01879.JPGDe beslissende kopbal van Jesse. Even later (zie ook hoofdfoto) gaat de bal in het doel van Brederodes. Dylan Boomhouwer staat al klaar voor het geval dat ..

Snel hierna blies de scheidsrechter de wedstrijd af. Dolgelukkig ging ons elftal als terechte winnaar van het veld af. Bij het hekje om van het veld af te gaan verdrongen de Vriendenschaarsupporters zich, voorzitter Marcel Meijer incluis, om aan de spelers schouderklopjes uit te delen. Want 'WE' hadden toch maar mooi gewonnen!