Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft het prestigeduel tegen stadgenoot Focus '07 dik verdiend met 2-1 gewonnen. Bij beide doelpunten van Vriendenschaar was Jaffar Ahmidout, die een prima wedstrijd speelde, betrokken. Het eerste doelpunt scoorde hij zelf. Bij het tweede doelpunt werd de doelman van Focus verleid tot een blunder.

Ons eerste elftal begon in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Dylan Boomhouwer, Kjell van Kemseke, Amine Lakhal, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Karim el Ghoulbzouri, Ronan Hendriksen, Jesse van Piggelen, Jaffar Ahmidout. Wissels waren: Damian Hol, Daan Hurks, Bram Maessen, Jesper van Engen, Kevin Cnossen, Ilias el Karicha en Stan van de Wiel (doel).

Even over half drie betraden de matadoren het veld vanuit de balonnentunnel:

DSC01436a.JPG
Scheidsrechter met grensrechters

DSC01440a.JPG
Dan de spelers

Nadat de spelers zich bij de middenstip hadden opgesteld en de toss was geweest, stelden beide elftallen zich met hun begeleidende pupillenteams op:

DSC01452a.JPG
Het eerste elftal van Vriendenschaar samen met de meisjespupillen.

DSC01461a.JPG

Het eerste elftal van Focus '07 met een jongenspupillenteam

De wedstrijd kon beginnen. Er stond een straffe wind dwars over het veld, maar dat leverde geen voordeel voor een van de elftallen op.

Vriendenschaar nam gemotiveerd  het initiatief en werd al snel in het zadel geholpen. Al in de eerste minuut een aanvallende actie met Jesse, wiens schot nog gemakkelijk door de keeper van Focus onschadelijk werd gemaakt. Maar in de derde minuut stond ons elftal al op 1-0. Vincent Zuurmond stuurde Jaffar Ahmidout weg, Die kwam vrij voor de keeper en schoof de bal beheerst in het Focusdoel: 1-0.
Focus kwam hierna nauwelijk aan het spel te pas. Diverse grotere en kleinere kansen waren er wel voor ons elftal. Halverwege de eerste helft had Focus nog niks van zich laten zien. Maar ziedaar. In de 23e minuut een aanval van Focus waarvan helemaal geen dreiging uit leek te gaan. Maar toen waagde de aanvaller van Focus een schot op ons doel. En vermoedelijk tot zijn eigen verbazing ging de boogbal over de uitstrekkende handen van Michel  zomaar in ons doel. 1-1. Focus  was terug in de wedstrijd.

DSC01491a.JPGSchouderklopje voor Corné Pieter, die zich verdedigend de kaas niet van het brood liet eten en wanneer het  kon mee ten aanval trok.

Beide elftallen kregen na de gelijkmaker wat kansen uit corners en vrije schoppen. En toen kwam ons elftal, zeker niet ongelukkig toch weer op voorsprong. Een aanval van ons elftal waarbij de bal in  de 33e minuut in het doelgebied van Focus belandde. Mogelijk onder druk gezet dor Jaffar beoordeelde de Focuskeeper de bal niet goed. In ieder geval stopte hij de bal, maar de scheidsrechter had het goed gezien. Wél achter de doellijn. En dus wees hij weer naar de middenstip: 2-1 voor Vriendenschaar.

DSC01485a.JPG
Jesse zet een aanval op, terwijl Ronan zijn tegenstander afstopt. Op de achtergrond houdt Vincent het spel in de gaten.

Het spel ging hierna over en weer. De prima leidende scheidsrechter liet veel duels doorgaan, waar mogelijk andere scheidsrechter een vrije schop zouden hebben gegeven. Telkens gaf hij met zijn handen aan dat de bal gespeeld werd en geen overtreding was begaan. Op slag van rust zagen we nog een mooie actie van Karim, maar hij pingelde zich uiteindelijk vast. De rust ging in met een verdiende 2-1 voorsprong voor ons eftal.

DSC01510a.JPG
Karim probeert Lucas Beck uit te spelen. Op de achtergrond v.l.n.r. Jaffar, Marwan en Vincent.

Ons elftal kwam terecht ongewijzigd uit de kleedkamers, terwijl Focus al meteen twee nieuwe spelers inbracht. De wedstrijd was wat van minder gehalte dan in de eerste helft. Beide elftallen hielden elkaar in evenwicht. Ronan was wat minder succesvol met zijn solo's maar hield wel de verdediging van Focus steeds bezig. En Ronan zwierf over het veld om waar nodig onze defensie bij te staan.

In de 47e minuut een goede aanvallende actie van Corné, maar de Focuskeeper stopte de bal. Drie minuten later moest Michel de bal wegstompen na een corner van Focus. In de 57e minuut een vrije schop voor Vriendenschaar, nadat Jaffar ten val was gebracht. Uit deze vrije trap kopte Jesse over. En dan in de zestigste minuut een tragisch moment voor Vriendenschaar. Na een benauwd moment had Michel de bal uit het Vriendenschaardoel gewerkt. Daarna kwam de bal bij Ronan die een mooie verre pass verzond op Karim. Die sprintte naar de bal, maar verstapte zich daarbij zodanig dat hij geblesseerd en ondersteund het veld moest afhinkelen:

DSC01535a.JPG
Einde wedstrijd voor Karim

Jesper van Engen kwam voor Karim het veld in.

Hierna gebeurde er een tijdje niet zoveel. Wel opvallend was dat bij aanvallen over en weer en bij duels diverse spelers vielen of ten val werden gebracht en een blessurebehandeling moesten ondergaan. Bij Vriendenschaar gold dat voor onder anderen Corné en Amine. Speelde vermoeidheid soms ook een rol?

DSC01546a.JPG
Verzorger Marcel Uding trekt Amine na blessurebehandeling overeind terwijl de scheidsrechter toeziet.

In het laatste kwartier van de wedstrijd ging Focus op zoek naar de gelijkmaker. Onze verdediging hield stand. Wel moest Michel in de tachtigste minuut  een bal over de lat tikken en een paar minuten later met een reflex een safe verrichten om Focus van een doelpunt af te houden.
In de 80e minuut twee wissels aan Vriendenschaarzijde: Damian vie in voor Jaffar en Daan voor Corné. In de 85e minuut ging Amine met kramp alsnog het veld af. Hij werd vervangen door Bram Maessen.

In blessuretijd moest ons elftal verdedigend nog flink aan de bak omdat Focus alles op alles zette om  de 2-2 te forceren. Een paar corners en vrije schoppen van Focus moesten worden geneutraliseerd. Bij een chaotische situstie in ons doelgebied ging de bal net naast ons doel. Daartussendoor een uitval van ons elftal, waarbij Jesse onderuit werd gehaald en geel op zijn plaats zou zijn geweest. Dat kwam er niet van. Wel dat na ruim vijf minuten blessuretijd ons elftal de overwinning in de zak kon steken en zeker verdiend. Uiteraard ging Fous gelaten het veld af.

Na afloop van de wedstrijd werd Vincent Zuurmond uitgeroepen tot 'the man of the match. Hij ontving een cadeuabon van Pizzeria Ciao Italia.