Parkzichtlaan 201
3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Nee, geen nipte nederlaag deze middag. Een forse tik op de neus. Het leek een beetje op Frankrijk – Nederland eerder gespeeld. 12 minuten gespeeld en Vriendenschaar keek al tegen een 2-0 achterstand aan. Wat ook de ruststand was. Daarna toch met volle energie aan de 2e helft beginnen en dan binnen 10 minuten 4-0 en luttele minuten voor het eindsignaal
5-0 Ontluisterend.

Iedereen begon volle goede moed aan de wedstrijd. De weersvoorspellingen waren niet al te best maar toch kwam de zon nog even om de hoek kijken. Het team begon in de volgende opstelling: Michel Sprong; Corné Pieter, Kjell Kemseke, Dylan Boomhauwer, Amine Lakhal; Marwan Salama, Jesse van Piggelen, Vincent Zuurmond; Jaffar Ahmidout, Jesper van Engen, Ronan Hendriksen. Wisselspelers: Daan Hurks, Bram Maessen, Damian Hol, Amine el Khiari, Ferris Harte en Stan van de Wiel.

Een aanval van UVV

Het begon met veel overtuiging. Er werden aanvallen over links en rechts opgezet en UVV werd gedwongen op eigen helft terug te trekken. Uit weer een afgeslagen aanval van Vriendenschaar volgt van UVV een bal diep naar voren in het centrum. Twee verdedigers naar de bal, Michel loopt nog uit maar de spits van UVV kan nog net, behoorlijk gehinderd , schieten en via de binnenkant van de paal gaat de bal het doel in, 1-0 We spelen dan in de derde minuut.

Corné in duel terwijl Vincent afschermt

Na de aftrap wordt de draad weer opgepakt maar het wil niet echt lopen. Passes komen niet altijd aan en ook de snelheid in de opbouw en de power ontbreekt. Vriendenschaar zet wel druk maar kan geen vuist maken. En wanneer dan, na goed tien minuten spelen, weer zo'n counter van UVV net voor de 16-meterlijn, ten koste van een overtreding, wordt gestopt krijgt UVV terecht een vrije trap. Iedereen op z'n post maar de bal verdwijnt echter in de korte hoek en UVV leidt met 2-0.

Het lijkt wel of de geest uit de fles gaat bij Vriendenschaar. De lijn ontbreekt en het wordt voetbal tussen de twee strafschopgebieden. De keepers krijgen hoe genaamd weinig te doen. Het eerste echt gevaarlijke moment krijgt Vriendenschaar pas twee minuten voor rust. Een vrije trap nadat Jaffar net buiten de 16 wordt neer gelegd. Het schot van Vincent gaat helaas rakelings over.

Rusten dus met een 2-0 achterstand.

Hoewel alle spelers goed gemotiveerd uit de kleedkamer komen om wat aan die achterstand te gaan doen volgt na simpel balverlies weer zo'n uitval van UVV en in minuut 47 staat er 3-0 op het scorebord. Enkele minuten later een scrimmage voor het doel van UVV maar Vriendenschaar krijgt de bal niet over de doellijn. Dat gebeurt nog geen drie minuten later wel bij Vriendenschaar. Slordig balverlies wordt direct genadeloos afgestraft en hoe onwaarschijnlijk ook, Vriendenschaar kijkt tegen een 4-0 achterstand aan. Onverwacht en zeker niet onverdiend.

Veelal speelt het spel zich op het middenveld af

Ook het inbrengen van wisselspelers Daan en Amine Khiari na een kwartier. Damian en Bram na 20 minuten. Ook zij konden geen wijziging in het spelbeeld brengen.

Helaas, Vriendenschaar is vanmiddag geen schim van eerder gespeelde wedstrijden. Als dan ook nog enkele minuten voor tijd de 5-0 wordt gescoord kan gesproken worden van uiterst teleurstellend resultaat deze middag.