Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een verdiende 2-1 zege geboekt op OSM '75. De overwinning kwam in de tweede helft tot stand. Bij de rust leidde OSM '75 nog met 0-1 en terecht. Want in de eerste helft was OSM '75 de betere ploeg. In de tweede helft wist ons elftal de wedstrijd te laten kantelen en sleepte zo een 2-1 zege alsnog uit het vuur.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Kjell van Kemseke, Ferris Harte, Amine Lakhal, Ronan Hendriksen, Vincent Zuurmond, Jesse van Piggelen, Marwan Salama, Kevin Cnossen en Jaffar Ahmidout. Wissels waren: Stan van de Wiel (doel), Daan Hurks, Dylan Boomhouwer, Leander Foldes, Jeffrey Koedam, Karim el Ghoulbzouri, Bram Maessen.

De wedstrijd begon in hoog tempo. Het lijkt erop dat beide teams zo snel mogelijk de score willen openen om de regie over de wedstrijd te krijgen. Afwisselende situaties voor het ene en vervolgens voor het andere doel. Al in de eerste minuut moest Michel een inzet van OSM '75 tot corner verwerken. In de elfde minuut een aanval van Vriendenschaar, waarbij Ferris de bal naast de OSM-doelkopte. OSM was de gevaarlijkste ploeg en ons elftal had de meeste moeite met aanvallen van OSM over rechts.

DSC02026.JPG
Kevin Cnossen ziet dat een verdediger van OSM een aanval van Vriendenschaar naar beneden koppend onderbreekt.

Zelf had onze eigen aanval moeite om de lijnen van OSM '75 te breken. Weinig geselecteerde kansen. In de veertiende minuut moest Michel een aanval van OSM tot corner verwerken. Na een kwartier werd een aanval van OSM afgeslagen. Er volgde een tegenaanval waarbij Ronan aan de rechterflank in schietpositie kwam. De keeper van OSM greep de bal. Direct daarna, in de zestiende minuut, een uitval van OSM. Daardoor werd vanaf de linkerflank een verre aanval over rechts in stelling gebracht. Michel liep nog uit om de bal te onderscheppen, tevergeefs, en vervolgens kon OSM de bal in het verlaten doel van Vriendenschaar schieten: 0-1.

DSC02038.JPGAanval van Vriendenschaar op het doel van OSM '75. Met nr. 7 Jesse en rechts van hem Kevin en Ferris . Op de achtergrond Jaffar.

Dit smaakte voor OSM naar meer. En als we het goed hebben, zien we in de lus van de eerste helft toch veel meer aanvallend van OSM richting Vriendenschaardoel, dan van aanvallend op het geelblauwe doel. De OSM-aanvallen konden toch steeds worden afgeslagen, waardoor de 0-1 bleef.

Na een half uur spelen was er een Vriendenschaaraanval via Jaffar. De bal ging voorlangs het OSM-doel en bereikte Ronan. Maar schiet opnieuw de bal in de handen van de OSM-keeper. Nadat een speler van OSM geblesseerd van het veld was gegaan, kreeg Jesse bij een aanval een kans om te scoren. De keeper van OSM greep echter opnieuw de bal. In de 42e minuut een bal van Jesse over rechts. Ronan schoot vervolgens vanuit een heldere hoek op het OSM-doel, waarna de bal weer door de keeper kon worden gegrepen.

DSC02051.JPG
Jaffar en Amine trekken samen tien aanvallend.

Op slag van rust  werd Amine Lakhal in het strafschopgebied aangevallen door twee OSM-verdedigers. Amine ging neer en heel Vriendenschaar claimde een strafschop. De scheidsrechter had zeker een penalty kunnen toekennen, maar oordeelde dat Amine toch wel wat gemakkelijk naar de grond was gegaan. Ondanks blauwzwarte protesten liet de scheidsrechter het spel gewoon doorgaan.
Na een paar minuten extra vanwege blessurebehandelingen, gingen beide partijen rusten met een 0-1 voorsprong voor OSM, wat gezien het volledige spelbeeld terecht genoemd kan worden.

Onze eigen aanval had nogal stroef gespeeld, zeker vergeleken met die van OSM. Daar zou in de tweede helft verandering in moeten komen.
Ons elftal verscheen meteen in de tweede helft met twee wissels: Jeffrey Koedam in de aanval voor Kevin Cnossen en Dylan Boomhouwer in de verdediging voor Corné Pieter. Van de deur kwam de wissels niet, maar ons elftal ging onmiddellijk in de aanval. Met een snelle aanval werd OSM onder druk gezet. Na twee minuten in de tweede helft al een goede kans voor ons elftal. Ronan zette de bal voor, maar Jaffar zag geen kans om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Hij kwam niet hoog genoeg. Hierna volgde de ene aanval van ons elftal op de andere. Maar tot de afronding kwam het voorlopig niet. Wel werden enkele hoeken geforceerd. Toen een schot op het OSM-doel werd opgelost, stond hun keeper op de weg met een uitstekende redding.
Het overwegend toch nog zo'n twintig minuten in de tweede helft dat ons elftal langszij kwam. Ronan noemde een hoek. De bal kwam voor het OSM-doel. De keeper ging bij het onderscheppen niet geheel vrijuit. Hij kreeg de bal niet onder controle, waarna Jesse de bal in het OSM-doel kon werken: 1-1.

DSC02113.JPGGevaarlijk moment voor het OSM-doel. Dylan ziet hoe de bal wordt weggewerkt.

OSM-akte is een goede zaak om terug te komen. Zoals bij een uitval in de 73e minuut. Het schot op ons doel kon Michel tot corner verwerken. De bal kwam opnieuw in het bezit van OSM, maar nu werd het doel afgeschermd.
Drie minuten later mocht ons elftal weer eens een hoekschop nemen. Ronan zette voor. Op enige afstand van het doel - in de vrije ruimte - kon Vincent de bal in ontvangst nemen. Vincent schoot direct op doel en kegelde de bal in het net: 2-1!

Direct daarna, in de tachtigste minuut, kwam Leander in het veld voor Jaffar. OSM probeerde daarna nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar een uitgesproken kans kwam er niet. De scheidsrechter telde nog zo'n drie minuten bij.In de blessuretijd kreeg OSM een corner te nemen, maar daar kwam niets meer uit. Bij het laatste fluitsignaal ging ons elftal opgewekt van het veld af, afgesloten tot OSM. Daar hadden mannen de nodige moeite met de geleden nederlaag gehad.
Ons elftal beschermt de koppositie, maar weet niet of UVV voorbij kan komen. De situatie aan de kop is wat onoverzichtelijker geworden, nadat de wedstrijd Kockengen - VVJ werd gestaakt.

Vincent Zuurmond werd uitgeroepen tot 'Man of the Match'.