Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft door een 3-0 zege op SVM uit Maartensdijk duidelijk afstand van zijn tegenstander genomen. Daarmee zorgde ons elftal voor revanche op zichzelf na de dikke competitienederlaag tegen UVV veertien dagen geleden. Maar was ons elftal nog wat gehaaider geweest, dan had SVM met een flink pak voor de broek huiswaarts kunnen keren.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Corné Pieter, Dylan Boomhouwer, Amine Lakhal, Ronan Hendriksen, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Jesse van Piggelen, Jesper van Engen, Jaffar Ahmidout. Wissels waren Ferris Harte, Bram Maessen, Kevin Cnossen, Damian Hol, Rens van Vark en Stan van de Wiel (doel).

Het was even spannend of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Want vlak voor de aanvang  was de scheidsrechter nog in geen velden of wegen te bekennen.. Er was geen contact met hem te leggen. Wat nu? Zou iemand anders dan de wedstrijd kunnen leiden? Huub van Oorschot was eventueel beschikbaar, maar dan moest de tegenstander toestemming geven om hem te laten fluiten. Een paar minuten voor het officiële begin van de wedstrijd stond de scheidsrechter toch in onze bestuurskamer. Hij was opgehouden door enorme verkeersdrukte op de A27. Pogingen van de scheidsrechter om Vriendenschaar vanuit de auto telefonisch te bereiken lukten niet. Er was op een of andere manier geen bereik. Al met al was iedereen blij dat de scheidsrechter toch was aangekomen. De scheidsrechter kleedde zich zo snel als mogelijk om en ruim twintig minuten later dan gepland kon de wedstrijd beginnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was ons elftal veruit de betere ploeg. Ronan dartelde en pingelde over het veld dat het een lieve lust was. Jaffar en Jesse waren aanspeelpunten die steeds in stelling konden worden gebracht. Al in de eerste minuut een aanval van ons elftal, maar de inzet was nog een gemakkelijk prooi voor de keeper van SVM. In de zevende minuut een snelle aanval van Ronan met een voorzet op Jaffar. Maar die schoot de bal rakelings over het SVM-doel.

DSC01713.JPG
De opgerukte Dylan Boomhouwer maakte het de keeper van SVM lastig.

Dat ons elftal in de elfde minuut al op voorsprong kwam was niet verrassend. Het was Jesse die uit een corner genomen door Vincent Zuurmond de bal van dichtbij in het SVM-doel werkte: 1-0.
Vier minuten later had het al 2-0 kunnen zijn. Van dichtbij raakte Jaffar de paal, waarna Vincent bij de doelpaal de bal in het doel had kunnen werken. Maar de bal ging helaas naast. Twee minuten later een vrije schop  genomen door Ronan. Jesse kon er niet meer van maken dan een corner. Die werd te slordig genomen.

DSC01725.JPG
Opnieuw Dylan die het de keeper van SVM lastig maakt. Achter zien we Jesse.

Halverwege de eerste helft begon ons elftal de greep op de wedstrijd - onnodig naar onze mening -wat uit handen te geven. Want tot dusver was er geen enkele gevaar te duchten geweest van SVM.  In de twintigste minuut een uitval van de ploeg uit Maartensdijk, waarbij de bal rakelings voor ons doel langs ging en vervolgens uit. En vijf minuten later ging een schot van SVM net over ons doel. Bij enkele blessurebehandelingen greep de trainer van SVM de tijd aan om de spelers van zijn ploeg instructies te geven. Hierna een paar moeilijke situaties voor ons doel bij enkele corners en een vrije schop voor SVM.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg ons elftal weer grip op de wedstrijd. Met nog een paar minuten voor het einde van de eerste helft gaf Vincent een subtiele pass op Jesse, maar die kreeg de bal niet goed onder controle. In de 45e minuut werd Corné bij een aanval van ons elftal neergelegd. De vrije schop werd genomen door Vincent. De bal ging over en langs de muur van SVM in en belandde bij Jesse, die van dichtbij de 2-0 kon inkoppen.

DSC01726.JPG
Een goed genomen vrije schop van Vincent waaruit Jesse de 2-0 kon scoren.

Met een goed gevoel kon ons elftal de kleedkamer opzoeken. Dat goede gevoel was er ook bij enkele supporters bij de aanvang van de tweede helft:

DSC01743.JPG

Het goede gevoel werd twaalf minuten na de rust bevestigd. Na tien minuten was het Amine die een schot afvuurde op het doel van SVM. De bal kon net aan door SVM tot corner worden verwerkt. Vervolgens kon de bal die voor het doel werd gebracht tenauwernood door SVM worden weggewerkt. Twee minuten later werd het toch 3-0. Weer een drukte voor het SVM-doel, waarbij de bal uiteindelijk in het bezit kwam van Jaffar die van zeer dichtbij de bal in het SVM-doel kon drukken.

Eigenlijk was hiermee de wedstrijd gedaan, want als er nog vuur was bij SVM doofde dat langzaamaan uit. In de 63e minuut kreeg Ronan een goede kans om de score te verhogen na aangespeeld te zijn door Jesse. Maar de scheidsrechter ging in op het vlaggen van de grensrechter van SVM. Drie minuten later had Jesse de 4-0 voor het oprapen. Hij stormde vrij af op de SVM-keeper, maar zag, aan de haal met de bal, toch nog kans om de bal in het zicht van de haven te verspelen.

DSC01753.JPG
Jesse gaat op het doel van SVM af, maar weet de bal op het laatste moment toch nog kwijt te raken.

Direct hierna gingen Jesper en Jaffar van het veld af. Voor hen kwamen Kevin en Rens in het veld. Voor Rens was dit het eerste optreden in de competitie na langdurig te zijn geblesseerd.

SVM leek intussen 'uitgespeeld'. Vooral Ronan kreeg verschillende mogelijkheden om gevaarlijke aanvallen op te zetten. In de 75e minuut verlieten Corné en Kjell in het veld en kwamen respectievelijk Bram en Ferris voor hen in de plaats.
Michel kwam direct hierna in het doel maar even in de moeilijkheden, vooral door de laag staande zon en eigenlijk niet door SVM. Daardoor greep hij de bal een keertje mis bij een lage voorzet van SVM.

SVM ontsnapte daarna een paar keer aan een verdere doorboring. Een schot van Rens werd door de verdediging van SVM afgeweerd en dat gebeurde ook bij de daarop volgende rebound van Ronan.

In de 84e minuut kreeg Jesse nog een grote kans, maar zijn inzet vlakbij het SVM-doel werd nog net afgestopt.Twee minuten later een dribbel van Ronan, waarna een schot volgde en waarbij de bal net over het SVM-doel vloog.

DSC01763.JPG
'Dribbel de dribbel', kenmerkend voor Ronan.

Zonder tijd bij te trekken floot de scheidsrechter de sportief verlopen wedstrijd precies in de negentigste minuut  af en had Vriendenschaar drie punten op zak. Jesse van Piggelen werd uitverkozen tot 'man of the match'.

Het bestuur van SVM toonde zich een goede verliezer door na afloop in de bestuurskamer samen met Vriendenschaar en de scheidsrechter nog een drankje te drinken. Dat zie je - helaas - nog maar zelden!