Wagendijk 68
3628ET
KOCKENGEN
tel. 0346-241637

Ons eerste elftal heeft dik verdiend met 0-1 van Kockengen gewonnen. Ons elftal had eigenlijk geen kind aan deze tegenstander, maar het scoren wilde maar niet lukken. Uiteindelijk wist Jesse van Piggelen in de tweede helft toch het net van de tegenstander te vinden.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Kjell van Kemseke, Daan Hurks, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Karim el Ghoulbzouri, Amine Lakhal, Ronan Hendriksen, Jesse van Piggelen, Jaffar Ahmidout. Wissels waren Jesper van Engel (in de 70e minuut voor Karim), Bram Maessen (in de 78e minuut voor Amine) en Kevin Cnossen (in de 82e minuut voor Ronan).

Ons elftal trof in Kockengen een ploeg met enkele stevige jongens in het team. Aan de linkerkant een speler die zich onderscheidde door zeer verre ingooien. En er was een bebrilde keeper die zijn doel uitstekend bleek te kunnen verdedigen. Maar verder was Kockengen een simpel elftal waaraan het voetbalvernuft toch wel ontbrak.

DSC01287a.JPG
De keeper van Kockengen was een sta-in-de-weg, hier voor Jesse.

Eigenlijk was het eenrichtingverkeer naar het doel van Kockengen. De ene na de andere aanval kon door Vriendenschaar worden opgezet, met heel af en toe een actie van Kockengen richting ons eigen doel. Het eerste kwartier was volledig voor Vriendenschaar. Schoten van Jaffar en Ronan gingen over en naast of er kwam niet meer dan een corner uit voort. Jesse werd in het eerste kwartier twee keer hard onderuit gehaald door de verdediging van Kockengen, maar kon na behandeling door Marcel Uding, verder. En gelukkig maar, achteraf gezien.

Pas na zestien minuten was er min of meer serieus schot van Kockengen op het doel van Vriendenschaar, maar de bal kon gemakkelijk door Michel worden gevangen.
Ook in het vervolg diverse kansen voor ons elftal.  Vermeldenswaard  wellicht een combinatie tussen Jesse en Jaffar in de 27e minuut, waarna Jaffar de bal over het doel van Kockengen schoot.
Kockengen had weinig in te brengen en had het geluk dat hun keeper meestal een betrouwbare sluitpost was. Maar in de 41e minuut tastte hij wel mis op een voorzet van Ronan. De bal kwam bij Jaffar terecht, maar die schoot de bal over.

DSC01344a.JPGKoppoging van Jesse. Op de achtergrond Kjell.

In de slotminuten van de eerste helft was er nog een gevaarljke aanval van Kockengen, maar de hieruit voortkomende kopbal ging over ons doel. Direct hierna nog een uitval van Vriendenschaar via Jesse, maar die aanval strandde op de verdediging van Kockengen.
Rust 0-0.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend Vriendenschaar met in de hoofdrol Jaffar, Jesse en Ronan en vanuit het midden vaak bijgestaan door Vincent en Karim. Maar óf de aanval van ons elftal strandde in de verdediging van Kockengen óf de aanval werd afgesloten met een schot over of naast.

DSC01404.JPGJaffar (rechts) en Vincent (links) proberen in de tweede helft een aanval op te zetten.

Pas in de 66e minuut kwam de bevrijdende 0-1 tot stand. Jesse kwam in het bezit van de bal en kwam vrij voor de keeper van Kockengen. In eerste instantie werd het schot van Jesse gekeerd door de doelman van Kockengen, maar uit de rebound kon Jesse nog eens afdrukken en was het
0-1. Ondanks diverse aanvallen zag ons elftal geen kans verder uit te lopen. Ook Kockengen deed nauwelijks iets terug. In de 89e minuut nog een vrije schop voor Kockengen die niks opleverde.

DSC01412a.JPG
Actie van Jaffar tegen het einde van de wedstrijd.

De scheidsrechter trok nog drie minuten blessuretijd bij. In een wanhopige poging om toch een gelijkmaker te forceren, schoot de Kockengenaanval van dichtbij mis. Een gelijkmaker zou ook volkomen onterecht zijn geweest. De 0-1 overwinning leverde ons elftal drie waardevolle wedstrijdpunten op, maar de uitslag geeft toch stof tot nadenken. Te veel kansen, te weinig doelpunten tegen een toch wel zwakke tegenstander.